Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κορωνοϊός: Στους 53 οι νεκροί, 27 νέα κρούσματα, 1514 συνολικά στην Ελλάδα


Συνολικά 1.514 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα (χωρίς να υπολογίζονται τα κρούσματα στο πλοίο), όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, εκ των οποίων 27 είναι νέα στον γενικό πληθυσμό, ενώ ακόμη 23 κρούσματα εντοπίστηκαν στη δομή φιλοξενείας στη Ριτσώνα. Επιπλέον 49 έχουν εντοπιστεί στο κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται έξω από το λιμάνι του Πειραιά, ωστόσο δεν υπολογίζονται στο σύνολο μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέβηκε σήμερα στους 53, 39 άνδρες και 14 γυναίκες. Το 94% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα  νοσοκομεία, 91 είναι διασωληνωμένοι, εκ των οποίων 16 γυναίκες, ενώ οι υπόλοιποι είναι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι 65 ετών ενώ το 55% έχουν υποκείμενο νόσημα. Εννέα ασθενείς έχουν εξέλθει από ΜΕΘ, ενώ έχουν διενεργηθεί 18.844 διαγνωστικά τεστ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.