Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με τα 800 ευρώ μια εταιρία πόσες τρύπες... θα καλύψει;


Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουμε τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στον κλάδο της εστίασης και γενικά την επόμενη μέρα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι γρήγορα θα βρεθούμε στην δύσκολη αλλά απαραίτητη λύση της σφράγισης των καταστημάτων ή στο κλείσιμο των επιχειρήσεων με τεράστιες οικονομικές ζημιές στους ιδιοκτήτες. Απλό παράδειγμα ποσο εύκολα μπορεί να μπει μέσα μια επιχείρηση που είναι σε αναστολή λειτουργίας και παράλληλα να γονατίσει ένα νοικοκυριό:

Επιχείρηση 2 συνεταίρων, με ενοίκιο 1000 ευρώ/μήνα και 2 υπαλλήλους, θα πρέπει να πληρώσουν Μάρτιο,Απρίλιο,Μάιο, 3*600 ευρώ για ενοίκιο (παρόλο που ήταν κλειστά) συν 1000 ευρώ για τον Ιούνιο, συν 2*180 ευρώ περίπου για 4 μήνες εισφορές ΕΦΚΑ, συν ρεύμα , νερό , Ίντερνετ , ΦΠΑ τριμήνου, πεζοδρόμια, Δημοτικό φόρο, άδεια μουσικών οργάνων, αναλώσιμα υλικά που χάλασαν και άλλα πόσα έξτρα ανάλογα την επιχείρηση. Για τους εργαζόμενους δεν αναφέρω κάτι γιατί δεν θα μπορεί να υπάρχουν την άλλη μέρα άσχετα με το «γλύκισμα» των 800 ευρώ για 45 μέρες που πήραν.

Αφού, τώρα, ανοίξει το κατάστημα, θα έχει επιπλέον έξοδα για μάσκες αντισηπτικά, γάντια κλπ., θα χρειαστεί χρήματα για να εφοδιάσει το κατάστημα με προϊόντα και για να κάνει τυχόν αλλαγές σε αυτό που θα κριθούν απαραίτητες για να μπορεί να λειτουργεί . Τώρα μέσα σε όλα αυτά θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 50% λιγότερα τραπέζια σε εξωτερικό χώρο και μόνο (εάν διαθέτει) και ταυτόχρονα συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας. Θα πρέπει να παρατηρεί, εάν κάθεται παρέα, να μην υπερβαίνει τα 4 άτομα και γενικά να μην ξεπερνάει το όριο των ατόμων που του ορίζουν. Επιπλέον θα πρέπει να ελέγχει να μην μπουν με τσιγάρο μέσα στο κατάστημα όπως επίσης να μην καπνίζουν και στον εξωτερικό χώρο (εάν υπάρχει ανήλικος) , να ελέγχει για αποδείξεις, εξυπηρέτηση κτλ. Να «παρακαλάει» να μην του έρθει κανένα πρόστιμο χωρίς να γνωρίζει τον νόμο γιατί είναι υποχρεωμένος να τον ξέρει φυσικά. Να «παρακαλάει» γνωστούς, φίλους, αγνώστους να έρθουν στο κατάστημα του και όλα αυτά για να λειτουργήσει μια επιχείρηση που με μαθηματική ακρίβεια πρόκειται να κλείσει. 

Βέβαια, εκτός από όλα αυτά θα πρέπει να πληρωθούν και τα έξοδα του σπιτιού! Προσπαθώ να καταλάβω πώς θα επιβιώσουν σήμερα όλες αυτές οι επιχειρήσεις και εάν αξίζει τον κόπο να λειτουργήσουν. Αναρωτιέμαι με τα 800 ευρώ που δίνουν σε μια εταιρία και όχι ατομικά, και εάν τα δικαιούται φυσικά, πόσες τρύπες θα καλύψουν. Αυτοί που ορίζουν και λένε πώς θα λειτουργήσουμε τα καταστήματα μας, αλήθεια έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα η απλά δεν τους ενδιαφέρει εάν μετά από αυτό υπάρξει ένα νέο κύμα μετανάστευσης μεγαλύτερο από το προηγούμενο φυσικά. Αναρωτιόμαστε τι είναι τελικά καλύτερο, να μεταφέρουμε τον ιό, όπως λένε, και να πεθάνουν κάποιοι ηλικιωμένοι(που φυσικά δεν το θελουμε), να μεταναστεύσουμε και να μην είμαστε ούτε στην κηδεία των γονιών μας, να ζήσουμε στην χώρα μας ως εξουθενωμένοι Έλληνες χωρίς μέλλον για τα παιδιά μας χωρίς να μπορούμε να παρέχουμε τίποτα σε αυτά και σε εμάς ή μήπως να ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ και να πούμε ως εδώ, ΦΤΑΝΕΙ. Άμεσα μέτρα στηρίξεις όλων των επιχειρήσεων με εφάπαξ χρηματικό ποσό τουλάχιστον 7-8 χιλιάδες για την επανέναρξη της λειτουργίας χωρίς περιορισμούς .Αποζημίωση σε επιχειρήσεις που δεν θα καταφέρουν να βγουν από την κρίση,πάγωμα όλων των υποχρεώσεων της εταιρίας , μείωση ΦΠΑ και Δημοτικών φόρων και υποχρεώσεων , πρόωρη συνταξιοδότηση( ένα βοήθημα) σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών λόγο του κλεισίματος της επιχείρησης , έως ότου πάρει την κυρια . Αυτά είναι μόνο μερικά αλλά αναγκαία μέτρα που θα πρέπει άμεσα να παρθούνε χωρίς καθυστέρηση -Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τα υποτιθέμενα μέτρα στήριξης και όχι με τα μέτρα
πρόληψης και περιορισμού της μετάδοσης του ιού , που υπεύθυνοι είμαστε όλοι μας ατομικά και συλλογικά και θα πρέπει φυσικά να τηρούμε.

Γιώργος Βαβουλίδης

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

11 σχόλια:

 1. Για δύο μήνες, πιο κοροϊδία δε πάει. Το λιγότερο 8χιλ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τόσα σου χρειάζονται

   Διαγραφή
  2. Προφανώς, εκτός αν στη φορολογική του δήλωση παρουσιάζει 8000 Χ 12 = 96.000 καθάρο εισόδημα.

   Διαγραφή
 2. Μια χαρά είναι και πολλά είναι τόσα χρόνια η αισχροκερδια που κάνετε είναι απαράδεκτη να μάθετε να σέβεστε και λίγο τον πελάτη αντε καλό καλοκαίρι πάντες στα εξοχικα σας να κάνετε διακοπές πολυτέλειας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απαντήσεις
  1. 11:47 μας τελείωσαν δεν θα πει τίποτε, δύο μήνες λουκέτο στα μαγαζιά μας τα 800 ούτε για ζητω. 9:26 ναι τόσα χρειάζοντε,όταν έχεις μαγαζί με λουκέτο δύο μήνες τώρα και περιμένει η οικογένεια μου από αυτό να ζήσει, ναι το λιγότερο για να ανακάμψει κάπως τόσα χρειάζοντε,διαφορετικά πάμε για οριστικό λουκέτο, εσύ θα μας συντηρήσεις; Το άλλο παπαγαλάκι το 9:10 δε ξέρω τι κάνεις εσύ και πως πορεύεσαι αλλά για ποια αισχροκερδια μιλάς, η αισχροκερδια είναι αλλού, βλέπε τι γίνεται με στις μάσκες που σου επιβάλλουν να την φοράς αφού πέρασε το πικ του ιού, σου επιβάλλουν να την φοράς εκεί που τόσο καιρο πήγαινες και μάλιστα με ισχυρό πρόστιμο, η αισχροκερδια είναι στα
   21εκατομμύρια προς τα ΜΜΕ,η αισχροκερδια είναι, στα ΚΕΚ του βρουτσερ, η αισχροκερδια είναι στην εταιρία μασκών του φίλου απ τη Λαρισα, η αισχροκερδια είναι στα 1600 αντί 800 στους Ιδιώτες κλινικών, η αισχροκερδια είναι στην Ιδιωτική φιλική απολύμανση των φυλακων,η αισχροκερδια είναι στον σερίφη που σε ενημερώνει κάθε απόγευμα και την διαγραφή χρέους του των 800.000χιλ.
   Εσείς που μιλάτε κατά αυτόν τον τρόπο προς τους συμπολίτες σας δεν ντρέπεστε καθόλου; Ή είστε βολεμενοι ή είστε καθόλα ανόητοι. Αυτά να πατε να τα πείτε στους αετονυχιδες που στηρίζετε και όχι στους συμπολίτες σας που στεγνώσουν.
   Ξανά μανά γυρνάμε πίσω στα λουκέτα. Ντροπή σας.

   Διαγραφή
 4. Εσείς δεν ντρέπεστε που σαν επαγγελματίες της πόλης δεν αφήνετε ούτε ένα ευρώ στην πόλη και αισχροκερδια είναι όταν πουλάτε μαϊμού προϊόντα για γνήσια ρούχα τσάντες κ λοιπά καφές 4 ευρώ; ε; σάντουιτς 3.5 και αν πας σε επώνυμο 7 ευρώ μπέργκερ ε; έχετε απόθεμα καλο αντέχετε γιατί όλοι πουλάτε μαύρα και φορολογική δήλωση είναι στο μηδέν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και λίγα του είπες εκεί να κλείσουν όλοι τους βγαίνουν και μιλάνε με 300% κέρδος

   Διαγραφή
  2. Που ζείτε εσείς στο Παρίσι ή στο Κολωνάκι.
   Ρε αντε από δω πέρα μιλάτε κιόλας.

   Διαγραφή
 5. Θα πεσει πολυ φτωχια και μοιραια πολυ γκρινα. Και το ασχημο ειναι η κακια και το μισος που βγαζουμε καποιοι εναντιον του αλλου. Δυστυχως αυτο ειναι χειροτερο απο τον κορωνοιο. Τι λετε. Να ψοφισει η κατσικα του γειτονα. Δυστυχως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τώρα να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα; Εδώ και αιώνες ισχύει.

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.