Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στα λευκά αρκετές ορεινές περιοχές της Πέλλας (βίντεο)



Στα λευκά «ντύθηκαν» αρκετές ορεινές περιοχές της Π.Ε. Πέλλας, όπου από χθες αλλά και κατά τη διάρκεια της νύχτας σημειώθηκε έντονη χιονόπτωση, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό με τον υδράργυρο να πέφτει κατά τόπους υπό το μηδέν.
Η ..."ανταπόκριση" από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καϊμακτσαλάν μέσω της διαδικτυακής του σελίδας, είναι χαρακτηριστική: 
"Όποιος θεωρεί ότι είναι το Πρωταπριλιάτικο αστείο μας, ας ανέβει για λίγο φτυάρισμα στις πόρτες μας...πολύ θα μας υποχρεώσετε!!! Καλό μήνα φίλες και φίλοι!!! ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ και απολαύστε τις εικόνες που σας στέλνουμε. Σε λίγους μήνες όλοι μαζί παρέα και πάλι!!!".
Η κατάσταση είναι λίγο παρόμοια στον παραδοσιακό οικισμό του παλιού Αγίου Αθανασίου, αλλά και στον ορεινό όγκο της ανατολικής Αλμωπίας όπου χθες χιόνιζε πυκνά και ακατάπαυστα και οι θερμοκρασίες κινούνται σε χαμηλά επίπεδα.
Στα «λευκά» ντύθηκε και η Δυτική Μακεδονία, όπου καταγράφηκε πυκνή χιονόπτωση σε Φλώρινα και Κοζάνη, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα να βρίσκονται επί ποδός. Με αλυσίδες ή χιονολάστιχα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού Φλώρινας, όπως επίσης σε ορεινά σημεία του νομού Κοζάνης. Χωρίς προβλήματα πάντως κινούνται τα οχήματα στην Εγνατία Οδό, σε όλα τα τμήματά της που εκτείνονται στη Δυτική Μακεδονία.
Ο υδράργυρος στην Φλώρινα έπεσε στους -2 βαθμούς Κελσίου, όσους έχει και η Κοζάνη, ενώ η χαμηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας Γρεβενών, όπου ο υδράργυρος έδειξε -7 βαθμούς. Τσουχτερό είναι το κρύο στην Κεντρική Μακεδονία όπου η θερμοκρασία στις πρωτεύουσες των νομών κυμαίνεται από 1 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Στα πεδινά της Θεσσαλονίκης έβρεχε όλη τη νύχτα χωρίς όμως να καταγραφούν προβλήματα, ενώ το πρωί η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης ήταν στους 3 βαθμούς.

Αποχιονισμοί από ΠΚΜ
Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά ειδικότερα την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, αποχιονισμοί πραγματοποιούνται από τα ξημερώματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας, της Πιερίας, της Πέλλας και της Χαλκιδικής. «Εικοσιπέντε εκχιονιστικά μηχανήματα καθαρίζουν αυτή τη στιγμή τους δρόμους», δήλωσε ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης.









Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.