Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, στην τακτική συνεδρίασή του της 31-03-2020, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με την αναγγελία του θανάτου του Μανώλη Γλέζου, αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη του.

Ο Μανώλης Γλέζος, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και της Δημοκρατίας, με το ήθος, τη συνέπειά του, τις ιδέες του και τους διαρκείς αγώνες του, έχει δίκαια κατακτήσει μία εξέχουσα θέση στην σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τις νεότερες γενιές. Το κατέβασμα της σβάστικας από την Ακρόπολη μαζί με τον Απόστολο Σάντα, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, θεωρείται η πρώτη αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη Ευρώπη. Η ζωή και η δράση του, ο πατριωτισμός του και οι συνεχείς αγώνες για τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενέπνευσαν πολλούς Έλληνες ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κόμματος.

2. Να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ.            ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ      ΣΥΜΕΛΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.