Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συμβολικές διαμαρτυρίες εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Γιαννιτσών και Έδεσσας (φωτο)



Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ν. Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης έκανε συμβολικές παρεμβάσεις στα σούπερ μάρκετ των Γιαννιτσών και της Έδεσσας. Από το πρωί μέλη της Επιτροπής Αγώνα βρεθήκαμε έξω από τα σούπερ μάρκετ “Market in”, “ΑΒ Βασιλόπουλος”, “ Μασούτης”, “LIDL”, “Γαλαξίας”, τοιχοκολλήσαμε τις αφίσες και τις ανακοινώσεις μας, με τα αιτήματα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ. 
Ο κόσμος που έκανε ουρές έξω από τα καταστήματα ανέφερε ακριβώς όλα όσα καταγγέλλουν από την αρχή της πανδημίας, τα σωματεία του κλάδου, δηλαδή απουσία μέτρων προστασίας, άγρια εκμετάλλευση και εντατικοποίηση της εργασίας.
Με αφίσες, πικέτες και με την ανακοίνωση μας απευθυνθήκαμε σε εργαζόμενους και καταναλωτές, βάζοντας μπροστά το σύνθημα: “Στην πανδημία δεν μένουμε εκτεθειμένοι! Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων!”
Με δύο συμβολικές κινητοποιήσεις, μία το μεσημέρι στο “LIDL” και μία στο σχόλασμα το βράδυ στο “Μασούτη” και με τη συμμετοχή αντιπροσώπων άλλων φορέων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας σταθήκαμε δίπλα στους εργαζόμενους του κλάδου, αναδεικνύοντας τα συγκεκριμένα προβλήματα αλλά κυρίως φωτίζοντας την αναγκαιότητα σήμερα να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς, να εμπιστευτούμε το ταξικό κίνημα, αυτούς που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για να δυναμώσει η φωνή μας, η φωνή όλων μας, για να προστατευτούν η ζωή και τα δικαιώματα μας. 
Και τη σημερινή μέρα, οργανώνοντας τη δράση με κάθε τρόπο, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, σταθήκαμε δίπλα στους εργαζόμενους του κλάδου και θα συνεχίσουμε, γιατί τα δικαιώματα μας δεν μπαίνουν σε “καραντίνα”!


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Μπράβο σας. Το σωματείο και το εργατικό κέντρο να υποθέσω είναι σε καραντίνα; Τους βολεύει για να φτιάξουν το άλλοθι της απραξίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο το κόμμα του κουτσουμπα κ του Κωνσταντίνου δουλεύουν. Φουλ προκοπή θα πάθουν κιόλας από τήν πολλή δουλειά

      Διαγραφή
  2. Δεν βλέπω κανέναν εργαζόμενο εγώ στην φωτογραφία να στηρίζει κάτι τέτοιο..μην γράφετε αναληθές πράγματα σκεφτείτε ότι θέλετε τους εργαζόμενους σε κίνδυνο να χάσουν την δουλειά τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφου έχουν δουλειά ,γιατί διαμαρτύρνται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.