Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερώτηση Σταμενίτη για ένταξη αυτοαπασχολούμενων στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής


Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης θέτει το ζήτημα της ένταξης των αυτοαπαχολούμεων, οι οποίοι είτε έχουν ατομική επιχείρηση είτε έχουν νομική μορφή, στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής.  
Συγκεκριμένα, στο κείμενο της ερώτησης του ο Βουλευτής Πέλλας αναφέρει ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης και των Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων για ενίσχυση της ρευστότητας αποτελεί μια ουσιαστική παρέμβαση που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση προχωρά με πράξεις στην περαιτέρω στήριξη μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σε όλο το εύρος της οικονομίας και πλήττονται από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. 

Μάλιστα, όπως ορθώς προβλέπεται, για την υποβολή  αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν αποτελεί προϋπόθεση η υπαγωγή της επιχείρησης σε κάποιον από τους ΚΑΔ που περιλαμβάνονται στις εκάστοτε εκδιδόμενες υπουργικές αποφάσεις για την αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και τη χορήγηση κάθε είδους ενισχύσεων προς πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω του κορωνοϊού COVID-19.

Ωστόσο, το ζήτημα που προκύπτει είναι ότι σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σχετική απόφαση, από το εν λόγω μέτρο εξαιρούνται οι αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι είτε έχουν ατομική επιχείρηση είτε έχουν εταιρική μορφή.

Δεδομένου ότι οι αυτοαπασχολούμενοι στην Ελλάδα αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της επιχειρηματικότητας (υπολογίζεται σε ποσοστό 20% επι του συνόλου της οικονομίας), όπως αναφέρει ο Βουλευτής στο κείμενο του, και παράλληλα δεδομένης της αναγκαιότητας να στηριχθεί ο κλάδος περαιτέρω, το ερώτημα προς τους αρμόδιους Υπουργούς εστιάζεται στα εξής σημεία: 

1. Βρίσκεται στις προθέσεις τους να ενταχθούν και οι αυτοαπασχολούμενοι στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής; 

2. Αν ναι, σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προχωρήσουν τα αρμόδια Υπουργεία προκειμένου να αποκατασταθεί η εν λόγω παράλειψη; 

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. Ερωτηση κάνουν οι βουλευτές της μεταπολίτευσης και πέφτετε να τους φάτε και τους σερνετε τα χίλια μύρια. Οταν κάνουν οι κυβερνητινοι βουλευτές ολα καλώς καμωμένα, τσιμουδιά. Αυριο βλέπω να καταθέτει ο νεοβγαλτος. Να δούμε Νουδουλιδες τι θα πείτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλε τι ερώτηση;
  για να απαντηθει σε 20 μέρες;
  χα!χα!χα!
  ετσι δινουν απάντηση οι κυβερνητικοι βουλευτες της νδ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ σωστή 11,05 , η επισήμανση σου , μέχρι να πάει στους αρμόδιους υπουργούς οι 20 μέρες είναι λίγες. Το σημαντικότερο η ημερομηνία για την ένταξη τελειώνει αύριο Παρασκευή!!!Και αυτός ο βουλευτής θα λύσει τα προβλήματα της Πέλλας!! Μου θυμίζει τα λεωφορεία που θα έφερνε κάθε μέρα μέσω Κουφαλιων ,απο την Θεσσαλονίκη, στη Πέλλα για το Μουσείο!! Και θα φτιάξει δρόμο για να συνδέσει τα Γιαννιτσά - Αλεξάνδρεια με την Εγνατία οδο,για να πηγαίνουμε στις παραλίες της Κατερίνης και αυτός στην Αθήνα.Οι σανοφαγοι τον ΛΑΙΚΑΡΟΥΝ ,ειδικά μετην υποχρωτικη καταθεση του μισθού ,λογω κορνωιου,τον αποθεώνουν.Και όσοι έχουν γνώση,αντί να τους ξε φωνίσουν , ξύνουν τα...μύτη τους.Τι χαΐρι μπορεί να έχει αυτός ο τόπος. Καρατζοβα παρακαλώ να περάσει και όποιος πιστεύει τα αντίθετα, ας επιχειρηματολογισει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.