Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι αποφάσεις του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας για τη Φούστανη


Αμέσως μετά την  έκδοση της απόφασης κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για λόγους δημόσιας υγείας, της κοινότητας Φούστανης, του Δήμου Αλμωπίας, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο συμμετείχαν:


1. Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, Χρήστος Μπάτσης
2. Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, υπεύθυνος για την καθαριότητα, Αναστάσιος Θεοδωρίδης 
3. Ο προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος, Γεώργος Ιατρίδης
4. Ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αριδαίας, Ευάγγελος Γάκης
5. Ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Πέλλας, Ζώης Γιώτης
6. Ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αριδαίας, Γεώργιος Τσιρόπουλος 
7. Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ, Νικόλαος Παρούτογλου και 
8. τηλεφωνικώς, ο Δ/ντης της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ν. Πέλλας, Γεώργος Γαϊτάνης
 στην οποία, αποφασίστηκε και επιβεβαιώθηκε ο διακριτός ρόλος της κάθε εμπλεκόμενης υπηρεσίας. Αναλυτικά:
1. Ο Δήμαρχος δήλωσε την ετοιμότητα του Δήμου για την τροφοδοσία και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κλπ) των κατοίκων της κοινότητας Φούστανης και για κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων. Επίσης δήλωσε τη δυνατότητα του Δήμου για την ελάχιστη εξασφάλιση της δραστηριότητας των τοπικών κτηνοτρόφων και γεωργών.
2. Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος δήλωσε ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων, θα γίνεται μετά από ειδοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας, σε  καθορισμένη ημέρα και ώρα που οι κάτοικοι θα αφήνουν τις κλειστές σακούλες απορριμμάτων, στα όρια του οικοπέδου τους. Για το λόγο αυτό, θα μοιραστούν σακούλες απορριμμάτων στους κατοίκους, με μέριμνα του Δήμου. Επίσης θα εφαρμοστεί πρόγραμμα απολύμανσης των κάδων και των κοινόχρηστων χώρων.
3. Ο Διοικητής του ΑΤ Αριδαίας δήλωσε την ανάληψη της επιτήρησης και κάθε αναγκαίας ενέργειας για την τήρηση του κατ’ οίκον περιορισμού και της προσωρινής άρσης της δυνατότητας μετακίνησης των κατοίκων εκτός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Φούστανης, με τοποθέτηση επί 24ωρου βάσεως, επανδρωμένων περιπολικών, στις δύο βασικές εισόδους της κοινότητας. Επιπλέον τόνισε ότι οποιαδήποτε παράβαση θα έχει διοικητικές και ποινικές κυρώσεις.
4. Η Πυροσβεστική θα συνδράμει το έργο της αστυνομίας και θα συνεισφέρει ένα επανδρωμένο αυτοκίνητο, σε δευτερεύουσα είσοδο της κοινότητας.
5. Η ΔΕΥΑ ανέλαβε την υποχρέωση της απρόσκοπτης τροφοδοσίας με πόσιμο νερό, με κανονική συστηματική χλωρίωσή του. 
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την ευχή όλων, τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζονται, να έχουν άμεσα το αποτέλεσμα που όλοι επιθυμούμε. 
Τώρα πιο πολύ παρά ποτέ, η ατομική ευθύνη είναι καθήκον και υποχρέωση στις γενιές που έρχονται.


Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

7 σχόλια:

 1. ΜΠΑΤΣΗ ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΛΑ ΑΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΥΣΤΑΝΙΩΤΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σιγά μεγαλε με τι θελεις να σας ταιζει!! Τι τρωγατε δηλαδη μεχρι τωρα!! Ο σκεμπες σας απασχολει γι αυτο δεν μπορουσατε να μαζευτειτε και ποιος ξερει τι κσκο θα δουμε ακομη!! Μην φοβασαι δεν θα πειναδεις!! Αν εινσι δυνατον αυτο απασχολει τον ανθρωπο!!!!!ελεος!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε αυτήν την επιτροπή έπρεπε να συμμετέχει και ο Κος Χατζηδημητριου, και λόγω της επιστημονικής του ιδιότητας αλλά και ως αρχηγός της αντιπολίτευσης του Δήμου. Σημαντικό λάθος του Μπάτση και μικροπολιτική

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μια σύσκεψη 8 ανθρώπων τουλάχιστον ( και ο φωτογράφος) σε έναν τόσο μικρό χώρο πραγματικά στέλνει λάθος μηνύματα και παραβιάζει τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία!!! Οι εκπρόσωποι της πολιτείας θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν με ενδιαφέρει να κάνω πολιτική αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι τα μέτρα μας αφορούν όλους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχεις δίκιο αλλά που ....στο ελλαδισταν

   Διαγραφή
 5. Καθήστε πιο κοντα μεταξύ σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 8 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ,ΑΠΟ ΘΕΩΡΙΑ ΟΜΩΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.