Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τριακόσια εκατομμύρια κόκκινα αβγά τσουγκρίζονται το Πάσχα


Μπορεί παραδοσιακά την περίοδο του Πάσχα να τσουγκρίζονται στην Ελλάδα 300 εκατομμύρια κόκκινα αβγά, περίπου - ήτοι το 15%-20% της κατανάλωσης σε ετήσια βάση - ωστόσο, η έκτακτη κατάσταση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, δεν επιτρέπει ασφαλείς προβλέψεις για τη ζήτηση από τους καταναλωτές.

Αυτά επισήμανε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής της Ένωσης Αυγοπαραγωγών Ελλάδας, Γιάννης Λιάρος ο οποίος διατηρώντας την αισιοδοξία του και για τη φετινή περίοδο, τόνισε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία, οι Έλληνες παραγωγοί του κλάδου συνεχίζουν να κάνουν τη δουλειά τους για να υπάρχουν αβγά σε κάθε ελληνικό τραπέζι, κάθε ημέρα.

Όπως εξήγησε, η ζήτηση σε τρόφιμα γενικά είναι ήδη αυξημένη και το ίδιο ισχύει και για το αβγό, από τη στιγμή που σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και αγορές τροφίμων λειτουργούν κανονικά και αποτελούν σημαία αγοράς για τους πολίτες.

«Το αναμενόμενο είναι η ζήτηση αυτή να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες, ενόψει Πάσχα, και πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι η Κυριακή 12 Απριλίου είναι το Πάσχα των Καθολικών, μια περίοδος με αυξημένη ζήτηση σε αβγά και στις άλλες χώρες. Αυτό, σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη, λόγω της πανδημίας, θα κρίνει κατά πόσο θα επηρεαστεί η κάλυψη της ζήτησης και στην Ελλάδα,τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα εισαγόμενα αυγά», τόνισε.

Πάντως, αβγοπαραγωγοί από τη Βόρεια Ελλάδα, αρνήθηκαν να αναφερθούν για την μέχρι στιγμής κίνηση στην αγορά και ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει προβλήματα, κυρίως με το θέμα των επιταγών.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.