Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εκπαιδευτικοί Έδεσσας προς γονείς: Ας ενώσουμε τις φωνές μας για καλύτερη παιδεία


Αγαπητοί γονείς,
Η κυβέρνηση έκανε την κρίση ευκαιρία και αποφάσισε να καταθέσει ένα σαρωτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα για μαζικές κινητοποιήσεις από την πλευρά της εκπαιδευτικής κοινότητας. 
Αντί να προχωρήσει:
- Στα απαραίτητα μέτρα για την ισότιμη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαί-δευση με την παροχή του κατάλληλου εξοπλισμού και δωρεάν σύνδεσης στο διαδίκτυο.
- Σε γενναία χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων για την κάλυψη  όλων των λειτουργικών  ανα-γκών.
- Στην εξασφάλιση των κατάλληλων κτιριακών υποδομών, ώστε να διασφαλίζεται η υγιεινή και α-σφάλεια των μαθητών.
- Στη μόνιμη στελέχωση των σχολικών μονάδων με βοηθητικό προσωπικό και προσωπικό καθαριό-τητας. 
- Σε άμεσες μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού απαραίτητου για την κάλυψη των τε-ράστιων κενών στα σχολεία.
- Στη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, ώστε να ενισχύσει τη μαθησιακή διαδικασία.
- Στη διεύρυνση της ενισχυτικής διδασκαλίας προς όφελος των μαθητών, που την έχουν ανάγκη.
Στην ενίσχυση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου με επαναφορά του υπεύθυνου ολοήμερου και εμπλουτισμό του προγράμματος.
Στην καθολικότητα του θεσμού των σχολικών γευμάτων, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα σε οικογένειες, που θα πληγούν ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα.
Στην καθιέρωση του θεσμού του σχολικού γιατρού, που σε συνάρτηση με το δημόσιο σύστημα υγείας θα έχει την ευθύνη για την ιατρική παρακολούθηση και τον εμβολιασμό των μαθητών.
Αντί για όλα τα παραπάνω, που είναι αναγκαία για την ουσιαστική αναβάθμιση,  η κυβέρνηση προχω-ρά σε αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο της δημόσιας  εκπαίδευσης. 
 1. Προχωρά σε αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα σε νηπιαγωγεία και δημοτικά. 
2. Προχωρά ακόμα  σε αντιπαιδαγωγικές αλλαγές στα προγράμματα σπουδών όλων των βαθμίδων, με την εισαγωγή π.χ. αγγλικών από το νηπιαγωγείο, που στερείται επιστημονικής τεκμηρίωσης παραβλέ-ποντας τις  βασικές παιδαγωγικές αρχές και τελικά οδηγεί στη σχολειοποίηση του Νηπιαγωγείου, α-γνοώντας τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των νηπίων 4-6 ετών. 
3. Αυξάνει την εντατικοποίηση στο δημοτικό και την μετατροπή των άλλων βαθμίδων σε ένα πεδίο α-νταγωνισμού και εξετάσεων. Αυξάνεται πάλι ο εξεταστικός φόρτος, με  περισσότερα μαθήματα στις τε-λικές εξετάσεις. Αυτό που μετράει την αξία του σχολείου για το ΥΠΑΙΘ είναι οι εξετάσεις και όχι τα μα-θήματα . 
4.  Επίσης  αυστηροποιείται  η προαγωγή και η απόλυση των μαθητών σε γυμνάσιο και λύκειο, δείχνο-ντας στους πιο αδύναμους την έξοδο από το σχολείο. Κι όλα αυτά φυσικά συμπληρώνονται από ένα πλαίσιο κατηγοριοποίησης των σχολικών μονάδων, ενοχοποιούνται επομένως όχι μόνο  οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία, αλλά και  οι ίδιοι οι μαθητές και οι οικογένειές τους, για ό,τι δεν πάει καλά στην εκπαι-δευτική διαδικασία .
5.  Ακόμα έχουμε τη  χειραγώγηση των εκπαιδευτικών μέσα από τον επιθεωρητισμό και την αξιολόγη-ση, προκειμένου να αποποιηθεί πλήρως  η κυβέρνηση τις ευθύνες για την κατάσταση, που επικρατεί στη δημόσια εκπαίδευση, εξαιτίας της χρόνιας υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσής της.  
6. Τέλος δεν λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση των απαραίτητων υποστηρικτικών δομών του σχολείου και  για τη στελέχωσή τους με το αντίστοιχο προσωπικό.
        Γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικοί 
Σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και  πρωτόγνωρη  περίοδο, που αν μη τι άλλο όλοι μας  επιβάλλεται να είμαστε ενωμένοι, να ενώσουμε τις φωνές μας και να μην ανεχτούμε να παίζουν με τη μόρφωση, το μέλλον των παιδιών μας και το δημόσιο σχολείο . 
                                                   
Το Δ. Σ του Συλλόγου

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

4 σχόλια:

 1. Άντε δουλέψτε λίγο και αφήστε τον συνδικαλισμό.Που πάτε να μπλέξετε και τους γονείς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. εντωμεταξύ οι περισσότεροι κάθεστε.. κάθεστε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. κάτι τέτοιες αναρτήσεις δίνουν τροφή και όχι άδικα στον κόσμο να θεωρεί τους εκπαιδευτικούς τους νούμερο ένα τεμπέλιδες του δημοσίου... Σήμερα οι εκπαιδευτικοί που έχει πιαστεί ο απα αυτός τους από το καθησιό προσπαθούν να ξεσηκώσουν τους γονείς γιατι τους ζητάνε να δουλέψουν...Μήπως καλήτερα να διακοπεί ο μισθός τους για όσο καιρό κάθονται και να πάρουν τα 800 για 45 μέρες οπως οι ιδιωτες που εκλεισαν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.