Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ασφαλής η διακίνηση προϊόντων ζωικής προέλευσης στην Πέλλα


Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Πέλλας  

Μετά από ερωτήματα πολιτών προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Πέλλας αναφορικά με την ασφάλεια διακίνησης προϊόντων ζωικής προέλευσης, το  αρμόδιο Τμήμα Κτηνιατρικής υπέβαλε σχετικό ερώτημα προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η απάντηση που δόθηκε από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Σφαγείων, αναφέρει: 

«Παρά την κλίμακα της πανδημίας, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία αναφορά για τη μετάδοση του COVID-19 μέσω κατανάλωσης τροφίμων. Συνεπώς, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το τρόφιμο ενέχει κίνδυνο για τη δημόσια υγεία σε σχέση με το COVID-19. 
Ο κύριος τρόπος μετάδοσης είναι από άτομο σε άτομο. Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων ανέφερε επιπλέον ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το τρόφιμο είναι πιθανή πηγή ή οδός μετάδοσης του ιού». 

Με αφορμή το συγκεκριμένο ερώτημα και απάντηση από το Υπουργείο, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, δήλωσε σχετικά: «Είναι σημαντικό οι πολίτες να ζητούν και να ακολουθούν στην καθημερινή τους δραστηριοποίηση έγκυρη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και όργανα του Ελληνικού κράτους. Οι πολίτες μπορούν επίσης να διερευνούν τη λογική και την τεκμηρίωση πίσω από κάθε πληροφορία που δίνεται από τα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών πηγών, καθώς ο πανικός όπως και η παραπληροφόρηση δεν βοηθούν στην αποτελεσματική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης που έχει πλήξει την παγκόσμια κοινότητα». 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.