Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κεκλεισμένων των θυρών θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες το Πάσχα


Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας προβλέπονται νέα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων για το διάστημα από 12.04.2020 έως και 20.4.2020.

Οι νέες ρυθμίσεις για την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού στους χώρους λατρείας προβλέπουν μεταξύ άλλων τα εξής:

α) Απαγορεύονται, παρουσία κοινού, οι λειτουργίες, λατρευτικές συνάξεις, ιεροπραξίες και πάσης φύσεως θρησκευτικές τελετές σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρητικότητας, στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.

β) Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών κεκλεισμένων των θυρών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό (πχ ιεροψάλτης) των οποίων ο συνολικός αριθμός δεν υπερβαίνει τα 4 φυσικά πρόσωπα. Ο κατά νόμο θρησκευτικός λειτουργός είναι υπεύθυνος για να λάβει όλα τα προσήκοντα μέτρα σύμφωνα με την ΚΥΑ. Δεν επιτρέπεται, ούτε κεκλεισμένων των θυρών, η τέλεση λειτουργιών σε χώρους λατρείας που βρίσκονται σε ιδιωτικά κτήματα, κτίρια κλπ.

γ) Απαγορεύεται η επίσκεψη κοινού, ατομικά ή ομαδικά, στα μοναστήρια. Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργιών και ακολουθιών στα μοναστήρια χωρίς την παρουσία κοινού.

δ) Επιτρέπεται, επιπλέον της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής, και η αυτοτελής διαδικτυακή μετάδοση της λειτουργίας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Επί τέλους!!!! Τα σχολεία τόσο καιρό κλειστά αλλά η παιδεία κουτσά στραβά δουλεύει. Οι παπάδες ας δουλέψουν και αυτοί διαδικτυακά ή τηλεφωνικά!!!, αφού ούτως η άλλως πληρώνονται από τον λαουτζίκο. Αλλά ποιος θα το κάνει αυτό? Για συλλαλητήρια όμως μέσα είναι. Φανταστείτε να ήταν και ο Τσίπρας στην εξουσία!!!, θα τον είχαν ρίξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί φταίνε και για τον ιό να ξερεις.... Α που να σκάσουν όλοι τους.....

      Διαγραφή
    2. ''...Φανταστείτε να ήταν και ο Τσίπρας στην εξουσία!!!......'' μέρες που είναι μην λες τέτοια ουτε στο χειρότερο όνειρο μας με τα φορτηγά θα τους μάζευαν τους νεκρούς

      Διαγραφή
  2. Σιγα να μην τους μαζευε!!! Ισως ομως ναι να τους μαζευε για να δουλεψει το αποτεφροτηριο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και καλα που ηρθε ο κουλης σωθηκαμε απατεωνες ειναι μας δουλευουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.