Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δήμος Παιονίας: Λειτούργησε για πρώτη φορά το αντιπλημμυρικό της Αματόβου



Τα δύο υφιστάμενα αποχετευτικά αντλιοστάσια Αρτζάν και Αματόβου που κατασκευάστηκαν για την αντιπλημμυρική προστασία δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων των αγροκτημάτων Βαφειοχωρίου, Νέας Καβάλας, Πολυκάστρου, Αξιούπολης , Λιμνοτόπου, Σιταριάς, Άσπρου , Αξιοχωρίου και Χρυσόκαμπου αναβαθμίστηκαν -εκσυγχρονίσθηκαν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και παραδόθηκαν προς χρήση στον Δήμο Παιονίας στις 18 Μαΐου 2015 με πρωτόκολλο παραλαβής για χρήση του έργου.

Έκτοτε λειτούργησε μόνο το αντλιοστάσιο της Αρτζάν. Η Νέα διοίκηση του Δήμου Παιονίας λαμβάνοντας υπόψη τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή ( πάνω από 50.000 στρέμματα) τα τελευταία χρόνια, έθεσε σαν πρώτη προτεραιότητα την πλήρη λειτουργία του συστήματος αποστράγγισης της περιοχής και προχώρησε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει και το αντλιοστάσιο της Αματόβου.

Το αντλιοστάσιο της Αματόβου τέθηκε σε λειτουργία εγκαίρως και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να περιοριστούν τα πλημμυρικά φαινόμενα από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις της 4ης και 5ης Απριλίου που δημιούργησαν τελικά πρόβλημα σε ένα πολύ μικρό μέρος του συνόλου των αγροκτημάτων της περιοχής.  


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.