Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λάκης Βασιλειάδης: Στην αποζημίωση ειδικού σκοπού και οι δασεργάτες


Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση

Σύμφωνα με πληροφορίες από του Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων δίνεται οριστική λύση στο ζήτημα της ένταξης στην αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 € μη μισθωτών κατηγοριών εργαζομένων. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, λατόμοι, ασβεστοποιοί, καπνεργάτες, χειριστές σκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών και λοιπών μηχανημάτων, οικοδόμοι, ξεναγοί και άλλες ειδικότητες του τουριστικού τομέα.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, ο οποίος με την 5449/04-04-2020 Κοινοβουλευτική Ερώτησή του είχε αναδείξει το ζήτημα της μη ένταξης των δασεργατών στην αποζημίωση ειδικού σκοπού επικοινώνησε σήμερα σχετικά με τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιάννη Βρούτση. Ο Βουλευτής στην ερώτησή του είχε επισημάνει πως εξαιτίας τεχνικών δυσκολιών, μιας και οι δραστηριότητες της υλοτομίας, της εμπορίας ξυλείας κτλ είχαν ενταχθεί στους πληττόμενους ΚΑΔ, οι δασεργάτες δεν μπορούν να εγγραφούν στην εφαρμογή και να λάβουν την αποζημίωση των 800 €.

Αμέσως μετά την επικοινωνία ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Η μη ένταξη των Δασεργατών στα μέτρα στήριξης από τις επιπτώσεις της πανδημίας θα ήταν εσφαλμένη και άδικη. Ο Υπουργός μου επιβεβαίωσε πως πράγματι η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης ήταν εξαρχής να ενταχθούν όλοι οι πληττόμενοι εργαζόμενοι στα μέτρα, ωστόσο υπήρχαν τεχνικές δυσκολίες αναφορικά με κατηγορίες μη μισθωτών εργαζομένων, όπως οι δασεργάτες, οι οικοδόμοι, χειριστές μηχανημάτων και ειδικότητες του τουριστικού τομέα. Το Υπουργείο θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και τον αναλυτικό κατάλογο των κατηγοριών αυτών, οι οποίες και θα ενταχθούν στους δικαιούχους από την ερχόμενη εβδομάδα. Βασική προϋπόθεση για την ένταξή τους είναι να μην έχουν λάβει το επίδομα τακτικής ανεργίας από την 1η Ιανουαρίου 2020 έως τις 30 Απριλίου 2020.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Βρούτση για το διαρκές ενδιαφέρον του αλλά και τους συναρμόδιους Υπουργούς για τις ενέργειές τους και την άμεση προσαρμογή των όποιων έκτακτων αποφάσεων μας επιβάλλει η πανδημία. Θέλω επίσης να καθησυχάσω τους συμπολίτες μας θυμίζοντας και τη δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κανείς δεν θα μείνει απροστάτευτος σε αυτή την κρίση.» 

Η ερώτηση του Βουλευτή είναι διαθέσιμη ΕΔΩ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. Που ακριβώς πλήττονται η δασεργατες ρητινοσυλλεκτες τι κοροϊδία είναι αυτή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό σέ πόνεσε εσένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΆΣΤΑΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ. 3:28 ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΔΑΣΕΡΓΑΤΗ ΠΛΗΤΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΑΣΕΡΓΑΤΗΣ ΓΙΑΤΊ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΜΥΣΘΟΜΑΤΑ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΑΣΑΡΧΕΙΑ ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΣΤΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΛΟΤΟΜΗΘΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία σωστά τα λες δεν ήρθαν θα έρθουν τον άλλο μήνα και θα πάτε για δουλειά που πλήττονται τότε ποιον κοροϊδεύουν κλείσατε κάποιο κατάστημα και τρέχουν η υποχρεώσεις Όχι ίσα ίσα που θα πάρουν κανένα πόντο η οξυες

      Διαγραφή
  4. Μεγάλη Παρασκευή, πού πενθεί η Χριστιανοσύνη, Εσυ τι κάνεις; Χάθηκαν Λάκη οι μέρες; ολουρμε. Στο λέω με πολύ συμπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χρειάζονται χρήματα για πετρέλαια για λαθροϋλοτόμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αποζημίωση σε όλους.Και σε μας που σχολιαζουμε, τι; όλοι θα πάρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά σε ελληνορθόδοξο κράτος ζεις, δεν είσαι αλλόθρησκος .Σημερα πενθούμε,έχουμε κηδεία και συ επικοινωνιακά παιχνίδια παίζεις, για ένα θέμα πού το ακουμε εδω και20 μερες και με αυτά που γράφεις αυτοαναιρείσαι.Καρατζοβα παρακαλώ να περάσει,ο σεβασμοε και η πιστη πρός τα όσια και τα ιερά,είναι πηγή ζωής για τους χριστιανούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΛΑΚΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ,Η ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΑΝΗΡΤΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ.ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙ ΛΕΙ; Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΕΡΑ ΑΠΌΛΥΤΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ,ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ. ΚΑΙ ΣΥ ΒΡΕ ΛΑΚΗ ΒΡΗΚΕΣ ΤΗΝ ΗΜΈΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΟΥ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΚΑΦΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΜΑΡΤΙΑ ; ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΛΙΓΟ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βαρεθήκατε; Εν μέσω πανδημίας εμείς περιμένουμε πως και πω να ξέρουμε αν θα πάρουμε κάποια χρήματα για να κανονίσουμε τις υποχρεώσεις μας. Άντε όλοι την είδατε θρησκευόμενοι τίποτα δημόσιοι υπάλληλοι εξασφαλισμένοι θα είστε

      Διαγραφή
    2. Ρε πατε καλα πολυ καλα εκανε και βοηθησε εναν κλαδο ο οποιος εχει αναγκη τα χρηματα αυτο σας πειραξε;μηπως ειστε βολεμενοι δημοσιοι υπαλληλοι;να σας κοβανε τον μισθο για εναν μηνα να εβλεπα την μαγκια σας.παρτακηδες.μπραβο λακη!

      Διαγραφή
    3. Γιατί εσένα σου έκοψαν τον μισθό και θα πάρεις βοήθημα

      Διαγραφή
  9. Η Μεγάλη Παρασκευή η πιο θλιμμένη μέρα του χρόνου, με έμαθαν οι γονείς μου σαν ένα έχουμε νεκρό στο σπίτι.Το διαβασα στο πόστερ ενος φίλου και με συγκίνησε πολυ!!Ετσι είναι φίλε μου κάποτε ναι,τώρα έχουν ισοπεδωθεί.
    Τώρα έχουν αποθεωσει το χρήμα, την προβολή.Τώρα οποίος ,μένει πιστός στις παρακαταθήκες των Πατέρων, είναι θρησκευόμενος,είναι αναχρονιστικός.Όμως την εκκλησία την χρησιμοποιούμε ως όχημα,για να καρπωθούμε τα ψηφααγαθα της και ας μην ξερουμε ότι από την Ιερά Πύλη εισέρχονται οι Ιερείς όχι οι λαϊκοί.Καρατζοβα έγραψα ένα αρθράκι, έτσι για να βγάλω το Ντέρτι μου.Αν θες το αναρτάς, αν ενοχλεί πέταξε το στο κάλαθο των αχρήστων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καρατζοβα Προχθές διαβάζαμε ότι είσαι πρώτη στην επισκεψιμότητα, Γιατί είσαι αξιόπιστη,αντικειμενική ,αφήνεις να αναπτυχθεί, ο διάλογος κλπ.Παρατηρώ οτι, για τον Βασιλειάδη ,δεν παιρνας τα σχόλια μας,σε αντίθεση με όλους τους άλλους (βουλευτές,δημάρχους κλπ)που τα βαζεις.Δεν βρίζω επιχειρηματολογω, Ημέρα πένθους, κηδείας ,αυτός ήρθε για να με εκνευρίσει, για να μου πει οτι, θα πάρω το επίδομα, όταν είναι γνωστό εδώ και μέρες ότι λύθηκε το τεχνικό πρόβλημα.Το δικαιούμαστε από την πρώτη μέρα που μπήκαν οι κλάδοι υλοτομίας κλπ..Και τι μας λεει ο κύριος οτι επικοινώνησε ,τέτοια μέρα, λες και δεν υπήρχαν άλλες μέρες,με τον υπουργό, και το τραγελαφικό είναι! λέει! οτι συμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου δίνεται λύση κλπ,και μετά θυμήθηκε ότι έκανε ερώτηση και μετά λέει μιλησε και στην συνέχεια έκανε δήλωση..Ε αυτό αν δεν είναι δούλεμα,τότε τι είναι;
    Καρατζοβα, τυγχάνει να γνωρίζω το θέμα πως και τι,δεν δέχομαι,να με υποτιμούν,έχω κρίση και γνώση.Και συ Καρατζοβα δείξε οτι εκεί πού είσαι δεν είσαι τυχαία, άφησε τον διάλογο να αναπτυχθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ είσαι ο αγανακτισμένος αγρότης τώρα έγινε και υλοτόμους έχεις γίνει και παραγωγός λαϊκών αγορών.
      Άλλαξε γραπτό λόγο τουλάχιστον κυρία μου

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.