Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Το Πάσχα των Ορθοδόξων στον κόσμο (βίντεο)


Ο ορθόδοξος κόσμος γιόρτασε φέτος την Ανάσταση, διαφορετικά. Τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν είχαν αντίκτυπο στη λειτουργική πρακτική, καθώς οι εκκλησίες ήταν, στην πλειονότητά τους άδειες, και οι πολίτες άκουσαν το Χριστός Ανέστη, από την τηλεόραση.


Άδειος ήταν ο καθεδρικός ναός της Μόσχας, ενώ στον προαύλιο χώρο του καθεδρικού της Σόφιας, ο κόσμος άκουσε το ¨Χριστός Ανέστη». Στη Ρουμανία με περιορισμούς εορτάστηκε η Ανάσταση, και στη μικρή πόλη Μπακόι, πάντως, 90 χλμ, από την πρωτεύουσα, το Άγιο Φως μοιράστηκε πόρτα πόρτα από τους ιερείς της περιοχής.

Στη Γεωργία με μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις οι πιστοί, ενώ στη Λευκορωσία πήγαν ελεύθερα στις εκκλησίες.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος δήλωσε:  «Είναι ασυνήθιστο να βλέπεις άδειο τον καθεδρικό… όμως ξέρουμε γιατί συνέβη αυτό. Δεν συμβαίνει αυτό λόγω κακής βούλησης των ανθρώπων ούτε επειδή ο κόσμος έχασε την πίστη του, όπως συμβαίνει σε ορισμένα μέρη που είναι μακριά από εμάς, αλλά γιατί μια τρομακτική ασθένεια έπεσε πάνω στον κόσμο μας».

Πηγή: ΕΡΤ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.