Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ψήφισμα συμπαράστασης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Έδεσσας στα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών


Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Έδεσσας χαιρετίζει με ευγνωμοσύνη τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ οι οποίοι, όλες αυτές τις μέρες, ρισκάροντας τη ζωή τους, δίνουν μάχη με το θάνατο και την ΠΑΝΔΗΜΙΑ για να κρατήσουν στη ζωή τους συνανθρώπους μας που έχουν νοσήσει.
Απέναντι στο σκηνικό τρόμου και παθητικότητας που στήνουν Κυβέρνηση και ΜΜΕ, κι ενώ η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη, θεωρούμε επιβεβλημένο να
ικανοποιηθούν ΤΩΡΑ όλα τα αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Η πραγματική
ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι η μόνη λύση για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και όλου του πληθυσμού.
Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Έδεσσας ενώνει την φωνή του με τους νοσοκομειακούς γιατρούς και το υπόλοιπο νοσηλευτικό προσωπικό και απαιτεί:
• Επίταξη ΤΩΡΑ, πριν να είναι πολύ αργά, των κρεβατιών, των κλινικών, των εργαστηρίων, του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του ιδιωτικού τομέα μαζί με το προσωπικό ώστε να ενταχθούν στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.
• Επίταξη ΤΩΡΑ των 350 κρεβατιών ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα.
- Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».
- Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των
δημόσιων νοσοκομείων.
• Απαγόρευση διενέργειας διαγνωστικών test για κορονοϊό στον ιδιωτικό τομέα. Διενέργεια test μόνο βάσει επιστημονικών ενδείξεων, απολύτως δωρεάν και με ευθύνη των κρατικών φορέων σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του Παγκόσμιου
Οργανισμού Υγείας και σε όλους ανεξαιρέτως τους υγειονομικούς.
• Διορισμό ΤΩΡΑ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων που
ισχύουν, όλων των υποψήφιων για τις 943 θέσεις μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ.
• Διορισμό σε μόνιμες θέσεις Επιμελητών Β’ όσων επικουρικών γιατρών προσλαμβάνονται για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
• Υλοποίηση ΤΩΡΑ μέτρων για την επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στο πλαίσιο αλληλεγγύης και στήριξης του σκληρού αγώνα των υγειονομικών που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, χωρίς μέσα ατομικής προστασίας, η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) από τις συνδρομές των μελών της έχει ήδη προσφέρει 100.000 € για την αγορά υγειονομικού υλικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο τρόπος και το σε ποιες νοσοκομειακές μονάδες θα διατεθεί το ποσό, θα αποφασιστεί άμεσα έπειτα από την επικοινωνία του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τόσο με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.-Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν .) όσο και με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ο Σύλλογός μας ύστερα από συνεννόηση με την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου και το Σωματείο Εργαζομένων, έχει διαθέσει το συμβολικό ποσό των 250 ευρώ από τις συνδρομές των μελών του, για αγορά αντισηπτικών, τα οποία θα προσφέρει για την προστασία των εργαζομένων του Νοσοκομείου της Έδεσσας.

Το ΔΣ του Συλλόγου


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.