Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Kλειστά σήμερα Μεγάλη Παρασκευή τα κοιμητήρια


Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νεκροταφεία της χώρας σήμερα Μεγάλη Παρασκευή για όσους θέλουν τηρώντας την παράδοση να επισκεφθούν το μνήμα συγγενικών τους προσώπων.
Στόχος της απόφασης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που ασπάστηκαν όλοι οι δήμοι της χώρας και «σφράγισαν» μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα τα κοιμητήρια είναι να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού και παραβίασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
«Θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στη βαθιά μας ανάγκη να βρεθούμε στα κοιμητήριά μας αυτές τις μέρες και να προσευχηθούμε για όλους εκείνους τους αγαπημένους μας που δεν βρίσκονται πλέον μαζί μας. Φέτος, δυστυχώς, δεν θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα, καθώς τα κοιμητήρια συγκαταλέγονται στους χώρους λατρείας και ως εκ τούτου υπόκεινται στους σχετικούς περιορισμούς. Ειδικά τη Μεγάλη Παρασκευή, όσο δύσκολο και αν είναι, όσο δύσκολο και αν ακούγεται, τα κοιμητήριά μας σε όλη τη χώρα θα μείνουν κλειστά» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
«Ας προσευχηθούμε για τους αγαπημένους μας από το σπίτι και εκείνοι από εκεί ψηλά, θα ήθελαν να προστατεύσουν την υγεία τη δική μας, αλλά και των γύρω μας. Σύντομα θα βρεθούμε ξανά στους χώρους ανάπαυσής τους, θα ανάψουμε τα καντηλάκια τους. Η αγάπη της θύμησής τους, μπορεί να περιμένει λίγες μέρες. Και εκείνοι άλλωστε, αυτό θα ήθελαν» πρόσθεσε.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.