Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας: «Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει την δημόσια υγεία στην Πέλλα ένα βήμα μπροστά»


Τι θα συνέβαινε, άραγε, στο Νοσοκομείο της Έδεσσας αν η πανδημία του κορωνοϊού γινόταν στην αρχή του 2015 όταν παραλάβαμε, ως Κυβέρνηση, διαλυμένη την παθολογική κλινική, αποδεκατισμένο το Νοσοκομείο από ιατρούς και προσωπικό, χωρίς στοιχειώδη υλικά (γάζες κλπ) και χωρίς βασικά μηχανήματα, όπως ο αξονικός τομογράφος;
Η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, διαλύει πλήρως τις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις της Νέας Δημοκρατίας για το δημόσιο σύστημα υγείας. Με τι σοβαρότητα μετά την λήξη της κρίσης θα επαναφέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες που αναπαρήγαγε μόλις δυο μήνες πριν για κλείσιμο νοσοκομείων, απολύσεις υγειονομικών, ΣΔΙΤ στα νοσοκομεία και διάφορα άλλα που στόχο είχαν να εξυπηρετήσουν και να πλουτίσουν και άλλο τους μεγαλοκλινικάρχες φίλους τους;
Ακόμη και σε αυτή την δύσκολη στιγμή σε όλη την Ελλάδα και στην Πέλλα η κυβέρνηση της Νεας Δημοκρατίας υποβαθμίζει συνειδητά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Ας μιλήσουμε με γεγονότα: Έκλεισαν τα Περιφερειακά ιατρεία. Τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν (στην ουσία λειτουργούν τροχονομικά προς τα Νοσοκομεία).
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην διάρκεια των 4,5 ετών κυβερνητικής θητείας:
• Αντέστρεψε την εικόνα διάλυσης που παρέλαβε σε όλες τις βαθμίδες υγείας στην Πέλλα εξασφαλίζοντας υλικά, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ακόμη και μέσα στα μνημόνια. Παρέλαβε βασικές κλινικές που δεν μπορούσαν να «βγάλουν» ούτε τις εφημερίες ( π.χ. παθολογική Έδεσσας κλπ)
• Εφοδίασε τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών με αξονικούς τομογράφους
• Μετεγκατέστησε την μονάδα τεχνητού νεφρού και εξασφαλισε νέα μηχανήματα δημιουργώντας ουσιαστικά νέα υπερσύγχρονη μονάδα στο Νοσοκομείο Έδεσσας
• Εξασφάλισε στα δύο νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας βασικό ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ
• Χρηματοδότησε την επέκταση και ριζική ανακαίνιση της μονάδας επειγόντων περιστατικών ( ΤΕΠ) στο Νοσοκομείο Έδεσσας με 140.000,00 € . Το έργο δεν ξεκίνησε ακόμη.
• Εξασφάλισε την ένταξη και των δύο νοσοκομείων σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης προϋπολογισμού άνω των 4 εκατομμυρίων ευρώ.
• Προγραμμάτισε την μεταφορά και επέκταση της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Έδεσσας στο ισόγειο κοντά στον χώρο του νέου αξονικού. Θα ήταν το επόμενο προγραμματισμένο βήμα. Με την νέα κυβέρνηση ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το υπερώριμο αυτό αίτημα του νοσοκομείου.
• Χρηματοδοτήθηκε με 150.000,00 € η ριζική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας, έργο που εκτελείται αυτό το διάστημα
• Ιδρύθηκαν δύο ΤΟΜΥ στην Πέλλα για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας πιο κοντά στους πολίτες με στόχο και την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων.
• Ιδρύθηκε τμήμα ΕΚΑΒ στην Αριδαία και ενισχύθηκε το ΕΚΑΒ στην Πέλλα με νέο προσωπικό.

Το δημόσιο σύστημα υγείας στην Πέλλα (και σε όλη την Ελλάδα) επί ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019), ενισχύθηκε σημαντικά (και εν μέσω μνημονίων). Πάνω σ΄ αυτή τη βάση στηρίχθηκε και σχετικά επαρκής αντιμετώπιση της σημερινής πανδημίας.
Αναμένουμε τώρα να δούμε πως εννοεί η κυβέρνηση την στήριξη στην δημόσια υγεία και στο ΕΣΥ όπως, διακηρύσσει, αφυπνιζόμενη από την μεγάλη υγειονομική κρίση. Προς το παρόν, ούτε ένας νέος γιατρός δεν ήρθε στην Πέλλα! Ακόμη δεν τοποθετήθηκαν και οι ελάχιστοι νοσηλευτές ( περίπου 10) που εγκρίθηκαν για την Π.Ε. Πέλλας.
Το βέβαιο είναι ότι δεν αρκούν τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια αν δεν συνοδεύονται από ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ιατρών και νοσηλευτών, που παλεύουν στην πρώτη γραμμή της κρίσης και στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ περιέλαβε στο πακέτο μέτρων που πρότεινε, να διατεθεί αμέσως 1 δις ευρώ για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει την δημόσια υγεία στην Πέλλα ένα βήμα μπροστά! Χωρίς αυταπάτες και καταδικασμένες από την ίδια την ζωή ιδεοληψίες υποβάθμισής της. Είναι καθήκον της κυβέρνησης να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση άμεσα. Η κοινωνία της Πέλλας, που ορθώς τώρα «μένει στο σπίτι» οφείλει να είναι σε εγρήγορση για να επιβάλει, αν χρειαστεί, την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας για την διασφάλιση του υπέρτατου αγαθού, της ίδιας της ζωής.

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ
Έδεσσα, 14 Απριλίου 2020

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

20 σχόλια:

 1. Ο θεος μας φυλαξε απο εσας και δεν ειστε κυβερνηση αυτη την περιοδο.μικροπολιτικη κανετε ακομα και τωρα.οχι στο 3 στον μειον 13 να πατε στις επομενες εκλογες.καταντησατε χειροτεροι και απο το κκε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσύ ρε φίλε ότι και να πουν δεν θα πεις καλή κουβέντα!!! Προφανώς απευθύνονται σε σοβαρούς και σκεπτόμενους ανθρώπους και όχι σε ΤΥΦΛΑ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΑ ΟΝΤΑ!!!

   Διαγραφή
  2. ουτε στο εφιάλτη μας να ηταν αυτοί, μπροστά τους ο κουλης ποιος ο κουλης!!!!!! φαίνεται γίγαντας που καταντήσαμε

   Διαγραφή
  3. @2:16 Προς σοβαρό και σκεπτόμενο άνθρωπο.
   Χαχαχαχα...ή ότι του φανεί του λωλοστεφανή.

   Διαγραφή
 2. Καλά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπεται τι δελτία τύπου ανεβάζει η κάθε τοπική??Ειδικά η τοπικη της Πέλλας ότι δελτίο τύπου βγάζει χάνει ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν μυρωδιά από πολιτική?? Την γνώμη της κοινωνίας για το πως είμαστε σαν χώρα εν μέσω πανδημίας??Που ζούνε??Ακόμα και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ το παραδέχονται!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συμφωνώ με όλους τους προηγούμενους συνομιλητές όμως όταν θα τελειώσει η κρίση του ιού είμαστε άραγε έτοιμη να ζήσουμε την μεγαλύτερη κρίση όλων των χρόνων ότι αφορά την οικονομία??????? Τις συμφωνίες που κάνουν τώρα χωρίς κάνεις να το ξέρει γιατί είμαστε εγκλωβισμένοι τα λεφτά που μεταφέρονται σε φιλικούς λογαριασμούς με νομοθετήματα και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και με πολλά άλλα "νομιμα" τερτίπια καταλαβαίνουμε τι γίνεται γύρω μας?????? Όχι όμως μετά εμείς θα καλέσουμε να έχουμε χαμηλοτερους μισθούς να μην προλαβαίνουμε τα χρέη που έχουν συσωρευτη και αυτούς να μας λένε δεν πειράζει θα ζοριστουμε όλοι γιατί περάσαμε πανδημία τι να κάνουμε σας σώσαμε όμως, το όλοι βέβαια εννοούν εμάς Όχι αυτούς και τους φίλους τους που κονομοισαν εν μέσω πανδημίας έτσι? Και σαν ένα άλλο Μακεδονικό θα κάνουν εκλογές σ'αυτήν την δύσκολη στιγμή και εμείς που θα τους βλέπουμε Σαν σωτήρες θα τους ψηφίσουμε και μετά δικαιολογημένα θα μας ψησουν το ψάρι στα χείλη αφού τους ψηφίσαμε και το έργο επαναλαμβάνεται, η χώρα θα φτάσει στα τάρταρα και θα έρθει μετά δημοκρατικό Κόμμα πάλι να βγάλει το κάρο από την λάσπη. Λοιπόν παράκληση ας το σκεφτούμε.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάθησα λοιπόν και το σκέφτηκα????? Το 2015 κάποιοι κέρδισαν τις εκλογές γιατί θα έσκιζαν μνημόνια.ΚΑΙ τότε ως εκ θαύματος έκλεισαν οι τράπεζες και έτρεχε ο ταλαίπωρος λαός στα ΑΤΜ όταν κάποιοι δημοκράτες είχαν ήδη βγάλει την προηγούμενη μέρα τις καταθέσεις τους, Βαλαβάνη υπουργός του Σύριζα,Βαρεμένος αντιπρόεδρος της βουλής του Σύριζα και ο ανεκδιήγητος Μπαρουφάκης υπουργός οικονομικών του Σύριζα μας προέτρεπε να διάγομεν βίον λιτό ενώ ο ίδιος πήρε την κυρά του να ξεκουραστεί στην λίμνη Κόμο ,ένα από τα πιο in θέρετρα της Ιταλίας.
   Αλλά ξέχασα βρε παιδί μου αυτοί είναι δημοκράτες άρα μπορεί και να έχουν το ακαταλόγιστο.
   Όχι άλλο κάρβουνο,όχι άλλο σανό ,μία είναι η απάντηση:ξεφτιλίστε τους θρασύδειλους .

   Διαγραφή
  2. Προς 6:47 Τον Παπασταύρου και τον Χαρδούβελη που πιάστηκαν αποδεδειγμένα να μεταφέρουν χρήματα δεν τους θυμάσαι;;; μήπως έπαθες επιλεκτική αμνησία;;; και αυτοί Συριζαίοι είναι ;;; Οσο για τον σανό , πρέπει να έχεις καταναλώσει λιβάδια!!!

   Διαγραφή
  3. Εκείνοι ήταν οι κακοί φασίστες ενώ εδώ μιλάμε για τους καλούς δημοκράτες,χαιβάνι ε χαιβάνι.

   Διαγραφή
  4. Οχι είναι Κομουνιστές που σφάζουν με κονσερβοκούτια , αλλά οι άλλοι προφανώς είναι και καλοί Χριστιανοί , Ντουρντουβάνι ε Ντουρντουβάνι .( αφού έτσι ξέρεις να συζητάς)!!!

   Διαγραφή
  5. Μάλλον έχετε μπερδέψει τα κεφάλια σας ,κύριε για να συζητώ στο δικό σας επίπεδο.

   Διαγραφή
 4. ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΣΤΕ Η΄ ΠΟΛΥ ΑΓΑΘΟΙ Η΄ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ 2 ΓΡΑΜΜΕΣ.
  ΓΡΑΨΤΕ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ , ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, Η ΝΔ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
  ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ.

  ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ 12:47 ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ.
  ΟΥΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΙΛΟΣ ΕΙΜΑΙ. ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΗΣΕ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ.
  ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΑΔΩΝΙΣ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΕΡΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
  ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. "Τι θα συνέβαινε, άραγε, στο Νοσοκομείο της Έδεσσας αν η πανδημία του κορωνοϊού γινόταν στην αρχή του 2015 όταν παραλάβαμε, ως Κυβέρνηση.. "
  Θα καταργούσατε τον κορωνοϊό σε μια νύχτα, με ένα νόμο και σε ένα άρθρο!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μάλλον βολεμενος είσαι..... Ευτυχώς που μεσολάβησε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουν Νοσοκομεία.... ευτυχώς

   Διαγραφή
 6. Μάλλον από το 2015 είχαμε μετακομίσει σε άλλο κράτος και δεν βλέπαμε πόσο τέλεια ήταν όλα στην Ελλάδα . Κάναμε στην άκρη την ΕΕ τους Αμερικανούς ότι ψήφισε ο λαός στο δημοψήφισμα το τηρήσαμε στο Μάτι αντιδράσαμε άμεσα στο μεταναστευτικό ακόμα πιο γρήγορα 15000 χιλιάδες προσλήψεις στο εσύ και όλο το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μέχρι και το τελευταίο γράμμα υλοποιησημο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Σκέφτηκα πολύ εάν πρέπει να απαντήσω στην επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά τόσα ψέματα τόσο κακία τόσος διχαστικος λόγος τα ίδια πάλι να χωρίσουμε τους Έλληνες ξανά το 2020 η εμείς ή αυτοί. Πότε γράφεται η επιστολή αφού βλέπουν ότι όλος ο κόσμος βλέπει ότι έγινε και συνεχίζει να βλέπει μια προσπάθεια να πάνε καλά τα πράγματα .Τι βλέπουμε από το ΣΥΡΙΖΑ ψέματα απειλές στο στυλ
  Θα τα πούμε μετα .Τι με θυμίζει το 1943 μετά τα μέσα του έτους όταν τα πράγματα έδειχναν ότι η Ναζιστική Γερμανία θα χάσει κάποιοι στην Ελλάδα άρχισαν να σκεφτοντουσαν την εξουσία και μετά εμφύλιος με όλα τα δεινά για όλον τον πληθυσμό της χώρας .Τώρα αλλος πόλεμος και εκεί που χρειάζεται ενότητα πάλι τα ίδια πάνε να γίνουν . Κρητική ναι έλεγχος ναι αλλά ψέματα απειλές διχόνοια δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα .Πολυ γλυκιά η εξουσία αλλά όταν την θέλεις τόσο πολύ κάτι άλλο έχεις στο μυαλό εκτός από το καλό  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Oli.burdologi.scoljastes.grafun.mono.an.itane.siriza.sto.telos.tis.krisis.xorepste.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πανικός σας έπιασε εκεί στη ΝΔ και δεν αφήνετε δελτιο για δελτίο ασχολιαστο.
  Λογικό το καταλαβαίνουμε τόσο εκνευρισμό που προκαλεσατε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Na xerestai ton adwni zwa e zwa

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΥΠΟΠΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ COVID ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΕΧΕΙ , ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ ΤΟΥΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ . ΓΙΑΤΙ ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.