Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λ. Βασιλειάδης: Μείωση ενοικίου φοιτητικών κατοικιών με διευκολύνσεις προς τους ιδιοκτήτες τους


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης κατέθεσε Κοινοβουλευτική Ερώτηση σε 4 Υπουργούς της Κυβέρνησης αναφορικά με το ενδεχόμενο μείωσης του μισθώματος φοιτητικών κατοικιών με παράλληλες διευκολύνσεις προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρει πως με σειρά αποφάσεων η Κυβέρνηση στηρίζει τις πληγείσες οικογένειες με σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων η μείωση του μισθώματος κύριας κατοικίας. Επίσης, η Κυβέρνηση έχει, ορθώς, προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών της χώρας για διάστημα που ξεπερνά τον ένα μήνα και με σημερινή απόφαση αναμένεται η παράταση της αναστολής τουλάχιστον έως τις 10 Μαΐου. Με αυτά τα δεδομένα, ο Βουλευτής ρωτά εάν η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε μείωση των μισθωμάτων και των φοιτητικών κατοικιών στο σύνολό τους ή έστω των τέκνων οικογενειών που έχουν πληγεί.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
Προς: τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, την Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, κ. Ν. Κεραμέως, τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση, τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Σπ.-Α. Γεωργιάδη

Θέμα: Μείωση μισθώματος φοιτητικών κατοικιών με παράλληλες διευκολύνσεις προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων
Στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης από τις επιπτώσεις της πανδημίας, προβλεπόταν αρχικά, μεταξύ άλλων, η μείωση του μισθώματος κύριας κατοικίας κατά 40% εργαζομένων σε επιχειρήσεις οι οποίες διέκοψαν τη δραστηριότητά τους με κρατική εντολή. Η μείωση αυτή έχει ήδη επεκταθεί και πλέον αφορά και σε μισθώσεις κύριας κατοικίας εργαζομένων επιχειρήσεων οι οποίες έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία.
Παράλληλα, για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι επωμίζονται την προσωρινή και έκτακτη μείωση του μισθώματος, στο πλαίσιο του διαμοιρασμού των βαρών εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, προβλέπεται αναστολή καταβολής φορολογικών υποχρεώσεων και δόσεων ρυθμίσεων φορολογικών οφειλών για 4 μήνες ή, σε περίπτωση που δεν κάνουν χρήση της αναστολής και πληρώσουν εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών, έκπτωση 25% επί των παραπάνω υποχρεώσεων.
Ωστόσο, πολλοί συμπολίτες μας είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν ενοίκια για φοιτητικά διαμερίσματα για τη διαμονή των παιδιών τους σε πόλεις μακριά από την κύρια κατοικία τους. Το κόστος αυτό βαρύνει τους εργαζόμενους γονείς μιας και στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι φοιτητές δεν εργάζονται, όπως και επιτάσσει η εκπαιδευτική διαδικασία.
Με την ΚΥΑ – ΦΕΚ 956/21-3-2020 αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών έως σήμερα 10 Απριλίου, ενώ με νέα σημερινή ΚΥΑ αναμένεται η παράταση της αναστολής έως και τις 10 Μαΐου 2020. Με δεδομένο ότι με αποφάσεις της Κυβέρνησης η εκπαιδευτική δραστηριότητα φοιτητριών και φοιτητών έχει ανασταλεί ήδη για διάστημα μεγαλύτερο του ενός μηνός,

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί: 
Προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει, ως μέτρο στήριξης, σε μείωση του μισθώματος φοιτητικών κατοικιών στο σύνολό τους με παράλληλες διευκολύνσεις προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων;
Εάν όχι στο σύνολό τους, προτίθεται η Κυβέρνηση να προχωρήσει, ως μέτρο στήριξης, σε μείωση του μισθώματος φοιτητικών κατοικιών τέκνων εργαζόμενων επιχειρήσεων, οι οποίες διέκοψαν τη δραστηριότητά τους με κρατική εντολή ή έχουν πληγεί, με παράλληλες διευκολύνσεις προς τους ιδιοκτήτες των ακινήτων;

Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος Βασιλειάδης»

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

6 σχόλια:

 1. Λάκη ,αναρωτιέμαι εάν αυτό πού κάνεις το σκέφτεσαι ότι αμαυρώνει ,το πολιτικό σου προφίλ.Δηλαδη,αμέσως μόλις κάνει κάποια ενέργεια ο συνάδελφός ,αμέσως,σπεύδει ς και καταθέτεις ερώτηση για το ίδιο θέμα.Πιο κάτω στην καρατζοβα,ο Καρασμανης λέει ότι έκανε παρέμβαση για τα ενοίκια των σπιτιών των φοιτητών και αμέσωςτον αντιγραφείς.Το ίδιο κάνεις και με τον σταμενιτη, το κανεις συνεχως.Εμενα σαν πολίτη και Νεοδημοκράτη μου χτυπάει άσχημα,μου θυμίζει τους άλλους του ΣΥΡΙΖΑ.Εσυ τουλάχιστον είσαι καινούργιος,δείξε μια άλλη εικόνα, του νέου ανθρώπου που σέβεται την πρωτοβουλία του άλλου.Δεν ξέρω ποιός σε καθοδηγεί ,χτυπάει άσχημα.Ξανα σκέψου το. Κουβέντιασε το.Θα δεις ότι έχω δίκιο .Έχει τόσα θέματα να ασχοληθείς ,χωρίς να εκτίθεσαι .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συγνώμη ρε φίλε επειδή από τον γραπτό σου λόγο προδίδεσαι μια σχολιάζεις εδώ μια στου σταμενιτη και αποτι καταλαβαίνω είσαι ο αγανακτισμένος αγρότης.
   Τι είναι δηλαδή εργολαβία άλλος δεν θα νιαζεται αν τον κάνουν αιτήματα οι πολίτες; Εγώ βλέπω ότι αν και νεαρός έχει καταπιαστεί με πολλά θέματα και πάει παρά πολύ καλά

   Διαγραφή
 2. Γραφολογε μου ,δεν ξέρω τι φαντάσματα βλέπεις,καμία σχέση με χωράφι.Νεοδημοκρατης είμαι ,δεν μου αρέσει,οι βουλευτές μού, να μην σέβονται την πρωτοβουλία του άλλου,δηλαδή βγάζει ένα θέμα ο ένας,εκείνη την ώρα οι πολίτες υποβάλλουν το αίτημα στον άλλο; Δεν νομίζω. και να είναι έτσι , το σωστό δεν ακολουθείς.Αυτό γίνεται κατ εξακουλουθηση,δεν ταιριάζει στην ηθική της ΝΔ. Μακάρι ο βουλευτής να τα πάει πολύ καλά.Αλλα η πείρα λέει ότι όποιος καταπιάνεται με πολλά στο τέλος τα κάνει μουσκεμα. Του γεωργού η δουλειά στ αλωνι φαίνεται.Ο έχων ώτα ακούειν, ακούετο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπράβο Λάκη μη μασάς προχωρά Άστον με τα κομματικά ο ηλίθιος σκεφτείτε το 67 νοσταλγός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κλασικοί Νεοδημοκράτες , το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ σας . Ο δικός μου βουλευτής , τα δικά μου παιδιά , το δικό μου σπίτι , ο δικός μου κ...ς κλπ. Ποια πατρίδα , ποια Μακεδονία , ποια Ελλάδα ; Μα αφού τα ΠΡΟΒΑΤΑ σας πιστεύουν , πολύ καλά τους κάνετε!!! Συγχαρητήρια !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ξαναλέω καρατζοβα.
  Για ποια ηθική της ΝΔ μιλάει ο κύριος κι ποτέ υπήρξε ηθική σ αυτό το έκτρωμα της πολιτικής σκηνής που από τότε που γεννηθήκαμε καταστρέφει τη χώρα και καταρακωνει τους πολίτες της;
  ... Καρατζοβα Επιλεκτικες δημοσιεύσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.