Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έκκληση προς τους δημότες της Σκύδρας απευθύνει ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας


Η υπηρεσία καθαριότητας, πρασίνου και πολιτικής προστασίας του Δήμου Σκύδρας βρίσκεται  διαχρονικά στην πρώτη γραμμή για να διατηρήσει το Δήμο μας καθαρό και περιποιημένο στο μέτρο του δυνατού και των δυσκολιών που υπάρχουν από την έλλειψη προσωπικού και κατάλληλου εξοπλισμού.
  Ωστόσο, όπως έχει τονιστεί πολλές φορές και είναι αυτονόητο, τίποτε δεν μπορεί να στεφθεί μ΄επιτυχία κι αποτελεσματικότητα χωρίς τη συνεργασία και τη συμβολή όλων μας.
  Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού και γενικότερα της προστασίας και της ασφάλειας της δημόσιας υγείας επισημαίνουμε και παρακαλούμε για τα εξής:
  Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο  κάποιοι συμπολίτες μας, «μένοντας στο σπίτι», και πέραν των συνηθισμένων οικιακών απορριμμάτων να συμμαζεύουν και να καθαρίζουν αποθήκες ή αυλές  με αποτέλεσμα να συγκεντρώνουν και να εναποθέτουν στους κάδους ή γύρω απ΄αυτούς διάφορα απορρίμματα κι αντικείμενα.
  Θα παρακαλούσαμε θερμά τ΄ όποια αντικείμενα να τοποθετούνται μ΄ επιμέλεια μέσα στους αντίστοιχους κάδους οικιακών απορριμμάτων ή ανακυκλώσιμων ειδών.
 Γενικότερα, ας μην τοποθετούνται  σακούλες έξω ή περιμετρικά ή πάνω στο καπάκι του κάδου.
  Το καπάκι κάθε κάδου θα πρέπει ν΄ανοίγεται και να κλείνεται μετά από κάθε χρήση. Δυστυχώς, έχει διαπιστωθεί ότι σε σημείο που υπάρχουν δύο όμοιοι κάδοι (πράσινοι) ο ένας να ξεχειλίζει από σκουπίδια που πέφτουν μάλιστα γύρω από τον κάδο  κι άλλος δίπλα με κλειστό το καπάκι να είναι αχρησιμοποίητος κι άδειος .
  Θα πρέπει, λοιπόν, οι κάδοι να χρησιμοποιούνται ισομερώς και το καπάκι  τους να είναι πάντα κλειστό,  για λόγους υγιεινής κι ασφάλειας, αισθητικής κι αποφυγής συγκέντρωσης αδέσποτων ζώων.
  Επίσης, υπενθυμίζουμε και παρακαλούμε να διπλώνονται οι κάθε είδους χάρτινες συσκευασίες πριν την εναπόθεσή τους στους κάδους ανακύκλωσης ώστε να μην καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο. Δυστυχώς κάποιες φορές οι κάδοι με δύο ή τρία αδίπλωτα χαρτοκιβώτια δεν χωρούν άλλα ανακυκλώσιμα είδη ενώ στην ουσία μπορούν να δεχθούν πολύ περισσότερο αριθμό κι όγκο.
  Κλείνοντας, ας υπογραμμιστεί για μια ακόμη φορά ότι μόνο με τη συνεργασία όλων μας θα έχουμε το καλύτερο περιβαλλοντικό αποτέλεσμα. 
 Μένουμε, λοιπόν, στο σπίτι, μένουμε υγιείς, διατηρούμε το Δήμο μας καθαρό. 

 Με εκτίμηση
 Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος
 Κωνσταντίνος Τερζίδης

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ωραία όλα αυτά αλλά να πούμε και για τους υπαλλήλους στα απορριμματοφόρα που όταν αδειάζουν τους κάδους τους πετάνε οπως να είναι και δεν κλείνουν το καπάκι .Ασε που αν πέσει κανένα σκουπίδι κάτω δεν σκύβουν να το πάρουν .καμιά σύσταση και σε αυτούς δεν κάνει κακό .όταν είσαι ηγέτης πρέπει να γίνεσε καμιά φορά και κακός .δεν είναι μόνο οι ψήφοι .με αγάπη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαζέψτε πρώτα τους υπαλλήλους που έχουν σπάσει όλους τους κάδους κ μετά μιλάτε ανύπαρκτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.