Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Πράσινο φως" για την κατασκευή του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Γιαννιτσών μέσω ΣΔΙΤ - 35 νέα σχολεία στην Κ. Μακεδονία


Τριάντα πέντε νέα σχολεία θα κατασκευαστούν στην Κεντρική Μακεδονία με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, μεταξύ των οποίων και το Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Γιαννιτσών, στο Δήμο Πέλλας. Τα σχετικά αιτήματα (δυο συμβάσεις) θα υποβληθούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων μέσα στον Ιούνιο στη Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ.
Τα 17 από τα σχολεία, που εκτός ενός είναι όλα στη Θεσσαλονίκη, αποτελούν μια εργολαβία, που μεταφέρεται από το παρελθόν και δεν είχε προχωρήσει, με προϋπολογισμό άνω των 150 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η διαδικασία για το συγκεκριμένο ΣΔΙΤ είχε αρχίσει το 2018, ωστόσο… κόλλησε λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων που ανέκυψαν μέσα στην κρίση. Στο εξής όμως η κυβέρνηση φαίνεται ότι ανάβει το πράσινο φως για την κατασκευή νέων σχολείων μέσω ΣΔΙΤ και το επόμενο διάστημα τα έργα αυτά που ήταν προγραμματισμένα θα προχωρήσουν κανονικά μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Πλέον, με τον προσανατολισμό της κυβέρνησης συνολικά υπέρ της μεθόδου των ΣΔΙΤ για την κατασκευή έργων υποδομής, το συγκεκριμένο έργο ξεπαγώνει και από τον Ιούνιο δρομολογείται.
Παράλληλα, άλλη μία σύμβαση ΣΔΙΤ και πάλι για άλλα 18 νέα σχολεία στην Κεντρική Μακεδονία θα δρομολογηθεί την ίδια περίοδο. Σε αυτή τη σύμβαση συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή του Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Γιαννιτσών, στο Δήμο Πέλλας.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρμοδίων την άνοιξη του 2021 θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές και για τις δυο προκηρύξεις και από το επόμενο καλοκαίρι θα αναδειχθεί ανάδοχος και το φθινόπωρο του 2021 θα υπογραφούν οι συμβάσεις, με στόχο η κατασκευή των σχολικών μονάδων να αρχίσει στις αρχές του 2022. Η περίοδος κατασκευής υπολογίζεται στα δυο χρόνια, οπότε η έναρξη λειτουργίας των σχολείων αναμένεται την περίοδο 2024 – 2025.

Σημειώνεται ότι είναι τα πρώτα σχολεία που θα κατασκευαστούν μέσω ΣΔΙΤ στη Βόρεια Ελλάδα.
Στο πρώτο έργο ΣΔΙΤ οι 17 σχολικές μονάδες που προβλέπεται να κατασκευαστούν είναι:
- Δήμος Παύλου Μελά (τέσσερα σχολεία): ΓΕΛ Ευκαρπίας, 4ο Δημοτικό Ευκαρπίας, 3ο ΓΕΛ Πολίχνης και 1ο Λύκειο Πολίχνης.
- Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη (τρία σχολεία): 3ο Γυμνάσιο, 3ο Λύκειο και 3ο Δημοτικό Πανοράματος.
- Δήμος Νεάπολης – Συκεών (τρία σχολεία): 7ο Νηπιαγωγείο, 3ο Δημοτικό Πεύκων και 1ο ΕΠΑΛ Συκεών.
- Δήμος Ωραιοκάστρου (δυο σχολεία): 3ο Γυμνάσιο και 6ο Δημοτικό.
- Δήμος Λαγκαδά: 2ο Γυμνάσιο.
- Δήμος Θέρμης: 1ο ΓΕΛ.
- Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: 5ο Δημοτικό.
- Δήμος Καλαμαριάς: Ειδικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο.
- Δήμος Κατερίνης: Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο.

Στο δεύτερο έργο ΣΔΙΤ οι 18 σχολικές μονάδες που προβλέπεται να κατασκευαστούν είναι:
- Δήμος Θεσσαλονίκης (πέντε σχολεία): δυο Νηπιαγωγεία στα Τροχιοδρομικά, δυο Νηπιαγωγεία σε Καρακάση και Μακεδονίας και ένα Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στην Ανατολικής Ρωμυλίας – Επιδαύρου.
- Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου (τρία σχολεία): 7ο Γυμνάσιο, 4ο ΓΕΛ και 25ο Δημοτικό Ευόσμου.
- Δήμος Βέροιας: Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Βέροιας.
- Δήμος Πέλλας: Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο Γιαννιτσών.
-Δήμος Παιονίας: 4ο Δημοτικό Πολυκάστρου
- Δήμος Σερρών: Νέο Νηπιαγωγείο.
- Δήμος Κασσάνδρας (τρία σχολεία): Γυμνάσιο και ΓΕΛ Πευκοχωρίου και Δημοτικό Αφύτου.
- Δήμος Πολυγύρου: Ειδικό Δημοτικό Πολυγύρου.
- Δήμος Νέας Προποντίδας (δυο σχολεία): Δημοτικό και Νηπιαγωγείο στα Νέα Σίλατα.

Με πληροφορίες από makthes.gr και voria.gr
.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Δηλαδή συγνώμη.Μετα από δύο χρόνια θα ξεκινήσει να φτιάχνετε?Και το διαφημίζετε σαν κάτι καλό?Δηλαδή ένα κτήριο,ένα σχολείο όπως αυτό του μουσικού,θα ανοίξει σε 4-5 χρόνια πο σήμερα??? Απαράδεκτοι και μετά θέλουμε και δρόμο για τη Θεσσαλονίκη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αδερφέ τι είναι τα δυο χρόνια αναμονής αν σκεφτείς ότι το περιμένουμε 23 χρόνια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκου σε 4-5 χρόνια θα είναι έτοιμο.Αν ήταν ο Σύριζας σε 4-5 μήνες θα ήταν έτοιμο.Απαράδεκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ με νοιάζει σε πόσο θα το έκανε ούτε η νέα Δημοκρατία ούτε το ΚΚΕ ούτε κανένας.Εμενα με απασχολεί έργα υποδομής όταν λέγονται να γίνονται.Μιλαμε για μια σχολική μονάδα που πάνω από ένα χρόνο δε χρειάζεται να κατασκευαστεί (δε θα φτιάξουμε και την όπερα του Σίδνεϊ).2 χρόνια για μελέτες και 2 χρόνια για να κατασκευαστεί είναι σκέτη κοροϊδία,αυτό λέω...Και για να πω και στον φίλο πάνω δεν είναι λογική επειδή περίμενα 23 χρόνια ας καθυστερήσει κι άλλο.Φτανει πια με τα ημίμετρα και τους συμβιβασμούς.Λιγα λόγια πολλά έργα,αυτό ζητάμε σαν δημότες αυτής της πόλης αλλά και σαν πολίτες αυτής της χώρας γενικότερα...

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.