Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Αστήρικτα και αντιφατικά τα μέτρα επανεκκίνησης της κοινωνικής και οικονομικής λειτουργίας της χώρας μετά την 4η Μαΐου


Σε άρθρο της, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Documento την Παρασκευή 1/5/20, η βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη αναφέρεται στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής λειτουργίας της χώρας από την Δευτέρα 4 Μαΐου.
Όπως λέει η βουλευτής, το πρώτο συμπέρασμα μετά την ανακοίνωση των μέτρων που θα ισχύσουν μετά την 4η Μαΐου είναι ή ότι τα μέτρα στην πρώτη φάση ήταν υπερβολικά αυστηρά και οδήγησαν στην καταβαράθρωση της οικονομίας ή ότι τώρα υπό την πίεση της οικονομικής καταστροφής και των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει ο κοινωνικός εγκλεισμός ξαφνικά οι κυβερνώντες "βάζουν πολύ νερό στο κρασί τους" και προβαίνουν σε σπασμωδική άρση μέτρων που μέχρι χθες θεωρούσαν απαρέγκλιτα για την ανακοπή της διασποράς του covid-19.

Το άρθρο έχει ως εξής:

«Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του την Τρίτη 28 Απριλίου ανακοίνωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου αίρονται τα περιοριστικά μέτρα του lockdown λέγοντας   χαρακτηριστικά ότι "Περνάμε σε μια επόμενη φάση, επανερχόμαστε σταδιακά σε μια «υγειονομική» κανονικότητα".
Το σχέδιο για την βήμα-βήμα επιστροφή στη "φυσιολογική καθημερινότητα" όπως εξειδικεύτηκε στη συνέχεια από τους αρμόδιους υπουργούς προβλέπει ότι για 15 ημέρες ακόμη δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών εκτός της περιφέρειας που διαμένουν, απευθύνοντας μάλιστα ισχυρή παρότρυνση στους ηλικιωμένους να μεταβούν στα χωριά τους από τις 19 Μαΐου και μετά. Οι ηλικιωμένοι, στην προστασία των οποίων μάλιστα στηρίχτηκε ολόκληρη η επικοινωνιακή καμπάνια "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ" και εξ αυτού του λόγου θα έπρεπε να βγουν έξω τελευταίοι, έπαψαν να αποτελούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες; Ή μήπως στην περιφέρεια και τα νησιά αποκτήσαμε ξαφνικά υποδομές κατάλληλες για την περίθαλψή τους;
Για τα σχολεία  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  ανακοίνωσε ότι θα ξανανοίξουν στις 11 Μαΐου μόνο για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ' Λυκείου, ενώ οι μαθητές των δύο άλλων τάξεων των Λυκείων και οι μαθήτριες με τους μαθητές των Γυμνασίων θα γυρίσουν στα θρανία τους μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαΐου. Τα δημοτικά εξετάζεται να επαναλειτουργήσουν κανονικά από την 1η Ιουνίου. Μια εβδομάδα μετά τι ακριβώς συνέβη; Τα παιδιά, έπαψαν να αποτελούν πλέον "υγειονομικές βόμβες"; Έπαψαν να μεταδίδουν τον ιό με κίνδυνο για τα άτομα της τρίτης ηλικίας που διαβιούν μαζί τους; Προς τι αυτή η πρεμούρα να ανοίξουν τα σχολεία δύο εβδομάδες μόλις πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς; 
Από τις 4 Μαΐου θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και τα ινστιτούτα αισθητικής, με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού. Πέραν του γεγονότος ότι οι επιχειρήσεις "καλλωπισμού" αποτέλεσαν την πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης για το άνοιγμα, ποιός θα εγγυάται την τήρηση των κανόνων σε αυτά και εν πάση περιπτώσει γιατί αυτό δεν μπορούσε να συμβεί και πριν τις 4 Μαΐου; Πώς θα τηρηθεί η απόσταση των δύο μέτρων ανάμεσα στον εργαζόμενο και τον πελάτη κατά τον χρόνο παροχής της υπηρεσίας; Μετά τις 4 Μαΐου οι Έλληνες πολίτες έγιναν ξαφνικά ώριμοι και υπεύθυνοι που μπορούν να έχουν την ιδιοκτησία των μέτρων, όπως τους κάλεσε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του και πριν δεν ήταν;  
Ανακοινώθηκε ακόμη τι θα πρέπει να κάνουν τα εμπορικά καταστήματα για να λειτουργήσουν και τι τα καταστήματα εστίασης εν γένει (καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ κ.λπ.). Οι όροι όμως οι οποίοι ανακοινώθηκαν για το άνοιγμα (τήρηση αποστάσεων μεταξύ των τραπεζιών, λειτουργία σε πρώτη φάση μόνο σε εξωτερικούς χώρους κ.λπ.) οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο οριστικό κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων υπέρ των μεγάλων ή στην παραβίαση σωρηδόν των εν λόγω μέτρων, καθώς στην πραγματική ζωή δεν μπορούν τα τηρηθούν.
Στα Δικαστήρια άρχισαν ήδη οι δίκες που αφορούν ασφαλιστικά μέτρα σχετικά με αναγκαστικές προσημειώσεις και άρσεις αυτών και συντηρητικές κατασχέσεις, δηλαδή διαδικασίες που εξυπηρετούν μόνο τις τράπεζες, ενώ οι Δικηγορικοί Σύλλογοι και οι Σύλλογοι Δικαστικών Υπαλλήλων όλης της χώρας έχουν εξαγγείλει αποχή, ζητώντας διασφάλιση της δημόσιας υγείας.  
Οι εκκλησίες ξανανοίγουν για ατομική λατρεία με τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας. Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί και καθ' όλη την Μεγάλη Εβδομάδα; Δεν θα μπορούσε να γίνει περιφορά του Επιταφίου χωρίς την συνοδεία πιστών; Ενώ ο Πρωθυπουργός και ο ανιψιός του Δήμαρχος Αθηναίων κατόρθωσαν να οργανώσουν την περιφορά του "Άρματος Θέσπιδος" της κυρίας Πρωτοψάλτη και να την υποδεχτούν "μετά της κουστωδίας" έξω από το Μαξίμου.
Κι ενώ η χρήση της μάσκας από μη ασθενείς μέχρι χθες με παραινέσεις του έγκριτου καθηγητή κυρίου Τσιόρδα δεν ενδεικνυόταν ως απαραίτητη και αρκετές φορές χαρακτηρίστηκε ως επικίνδυνη για αυτονόσηση, αρχικά πληροφορηθήκαμε ότι από τις 4 Μαΐου και μετά θα κυκλοφορούμε όλοι με μάσκες σε μέσα μαζικής μεταφοράς, σε ταξί και σε κλειστούς χώρους, με την απειλή μάλιστα προστίμου 150 ευρώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης και λίγο αργότερα ότι η χρήση μάσκας δεν είναι απαραίτητη σε ΜΜΜ και σχολεία. Τι άλλαξε αλήθεια και η υγειονομική επιτροπή μετέβαλε την αρχική της θέση; Μήπως η χρήση της μάσκας από μη χρήστες ενδείκνυται ή αντενδείκνυται ως μέσο ατομικής προστασίας ανάλογα με την επάρκειά τους στη αγορά; Με δεδομένο αυτό μια τετραμελής οικογένεια χρειάζεται 12 μάσκες ημερησίως, δηλαδή περίπου 10 ευρώ κατ' ελάχιστον την ημέρα μόνο για ασφαλείς μάσκες και μάλιστα θα επιβάλλονται πρόστιμα για την μη χρήση μάσκας. Ποιός θα παρέχει τις μάσκες στα νοικοκυριά; Μπορεί η ελληνική κοινωνία της νέας οικονομικής κρίσης να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος, Ή μήπως θα υπάρξει ένας νέος ιδιάζων αυτοεγκλεισμός λόγω έλλειψης μέσων ατομικής προστασίας; Πολλώ δε μάλλον όταν 1.000.000  ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν πάρει ούτε τα 800/600 ευρώ από τις 18 Μαρτίου που το εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού (μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 20 μήνες, εργάτες σε αρχαιολογικές ανασκαφές, μουσικοί, τεχνικοί τηλεόρασης, ηθοποιοί που δεν παίρνουν το εποχικό επίδομα, ξεναγοί κ.λπ.) δεν θα πάρει κανένα οικονομικό βοήθημα λόγω των εξαιρέσεων που θέτει η κυβέρνηση. Εξ αυτού του λόγου θα πρέπει να επιβληθεί οπωσδήποτε διατίμηση, ώστε η τιμή της μάσκας να ανέρχεται στα 3-6 λεπτά του ευρώ, δηλαδή όσο κόστιζε και πριν την έναρξη της κρίσης,  πολλώ δε μάλλον που τώρα τις παράγουν και στη χώρα μας οι φίλοι και συνομιλητές του πρωθυπουργού.  
Το πρώτο  που προκύπτει μετά την ανακοίνωση των μέτρων που θα ισχύσουν μετά την 4η Μαΐου είναι ή ότι τα μέτρα στην πρώτη φάση ήταν υπερβολικά αυστηρά και οδήγησαν στην καταβαράθρωση της οικονομίας ή ότι τώρα υπό την πίεση της οικονομικής καταστροφής και των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει ο κοινωνικός εγκλεισμός ξαφνικά οι κυβερνώντες "βάζουν πολύ νερό στο κρασί τους" και προβαίνουν σε σπασμωδική άρση μέτρων που μέχρι χθες θεωρούσαν απαρέγκλιτα για την ανακοπή της διασποράς του covid-19.
Και θα απαντήσω λοιπόν ευθέως σε αυτό. Ούτε το πρώτο ισχύει ούτε το δεύτερο. Η κυβέρνηση απλώς λαμβάνει μέτρα με βάση τον επικοινωνιακό της αντίκτυπο. Στην πραγματικότητα δεν ενδιαφέρεται ούτε για τη δημόσια υγεία ούτε για την οικονομία αλλά μόνο για τον επικοινωνιακό αντίκτυπο των αποφάσεών της. Πρόκειται για μια κυβέρνηση που αποσκοπεί αποκλειστικά στην αναπαραγωγή της εξουσίας για τον εαυτό της και αυτή η σκηνοθετημένη επικοινωνιακή παρωδία, η οποία παίζει στις πληρωμένες οθόνες των μιντιαρχών που ενίσχυσε αφειδώς με τα χρήματα του ελληνικού λαού, δεν μπορεί παρά να οδηγήσει σε μια νέα εθνική αποτυχία. Όπως άλλωστε οδήγησε και όλες τις προηγούμενες φορές που η ΝΔ, με επικεφαλής έναν από τους πολλούς κληρονόμους της, κυβέρνησε τη χώρα».

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

17 σχόλια:

 1. Εσύ τουλάχιστων μην μιλάς Όχι ότι αυτοί είναι καλητεροι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν το έθεσες καθόλου καλά, όχι απλά αυτοί δεν είναι καλύτεροι, αυτό που θα έπρεπε να πεις
   είναι :Αυτοί δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καν ως ύπαρξη. Κάθε μέρα και μια απατεωνια εις βάρος των πολιτών.

   Διαγραφή
  2. Εάν ήταν στο χέρι σου...μάλλον δεν θα υπήρχαν καν ως ύπαρξη, ελπίζω βέβαια να εννοείς πολιτική ύπαρξη ( ή μήπως όχι ; )! Στις δημοκρατίες όμως η πλειοψηφία είναι αυτή που αποφασίζει και οφείλουμε όλοι να τη σεβόμαστε!! Εκτός κι αν είσαι θιασώτης ολοκληρωτικών καθεστώτων, εκεί πράγματι συνηθίζεται κάποιοι να μην υπάρχουν ...πολιτικά...και όχι μόνον!!!!

   Διαγραφή
 2. ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ , ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΛΑΟ, ΦΑΝΕΡΗ ΠΗΓΗ. ΕΣΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣΤΑΤΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΙΔΑΤΑ ΤΡΑΠΕΖΏΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΟΛΌΓΟΥΣ,ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΕΡΝΕΣ; ΠΟΙΟΊ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ; ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ; ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΩ ΑΣΥΛΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βουλευτίνα του Ναι σε ολα συνέχισε να μιλάς δεν μπορείς να φανταστείς τι καλό κάνεις σε όλους εμάς όταν σε διαβάζουμε μας θυμίζεις τα παλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλό είναι να μην ξεχνάτε το τώρα. Η νέα γενιά πληρώνει τα δικά σας λάθη. Χρόνια τώρα. Το Σύριζα ήταν 4 χρόνια, η ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολλά περισσότερα και φάγανε φάγανε κσι ο Έλληνας δεν έβαλε μυαλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 40 χρόνια στην διακυβέρνηση της χώρας και κατηγορούν το Σύριζα που έκανε ότι μπορούσε φορτωμένος από τα αίσχη που δημιούργησαν αυτοί εδώ και μάλιστα δεν έκλεψαν ούτε μισό ευρώ και άφησαν και 37δις ταμείο.
   Ρε αι σαπερα βόδια.

   Διαγραφή
  2. Βόδι είσαι για ποιο ΣΥΡΙΖΑ μιλάς Ε όλο το πασοκ είναι αυτή που μιλάει ξέχασες που ήταν

   Διαγραφή
  3. ΡΕ ΚΟΥΝΟΥΠΊΔΙ Η ΤΖΑΚΡΗ ΑΠΟ ΠΙΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΣΦΎΡΙΖΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ ΡΕ ΤΟΣΟ ΣΤΟΚΟΣ ΕΙΣΑΙ

   Διαγραφή
  4. Ρε αι σαπερα αα

   Διαγραφή
 5. Κοίταξε ποιά μιλαει! Άκου κυρά μου.Αν φτάσεις σ' ένα σημείο στην ζωή σου που έχεις πιάσει τον πάτο να θυμάσαι ότι εσύ έσπρωξες τον εαυτό σου μέσα .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πες τα χρυσόστομε 7,31 και ο Σηφης, μίλησε για χολιγουντιανή προεκλογική εκτστρατεια.Αυτον τον άνθρωπο τον πάω με χίλια, δεν είμαι συριζαιος,είμαι ανένταχτος,κάθε φορά το Ρίχνω εκεί που γουστάρω.Ο Σήψης από το 15 με φτιάχνει ,κάθε φορά που μιλάει με κερδίζει, είναι ωραίος,τον ξεχώρισα απο την μηχανή του, από το γεγονός που κατέβηκε από την εξέδρα στην παρέλαση της αριδαιας, την ομηρία του στην Αρνισσα, με τις έξω από τα δόντια παρεμβάσεις του, είναι γλεντάς,έξω καρδιά ,έχει χιούμορ, δεν χαμπαριαζει, τα λέει τσεκούρατα, όπως για τις χλιδατες συμπεριφορές της ντορκας.Ο μόνος πού τις τα χώνει.Σηφη είμαι μαζί σου.Σου έριξα μονοσταυρια.Θελω να σα ακούω , με ντοπαρεις, είσαι η φωνή και η οργή του προδομένου λαού. Μόνο εσύ τους κανονίζεις όλους.Ας απαντήσει η ντορκα σε όσα τις έχει σύρει και τις χολιγουντιανή προεκλογική καμπάνια της.Κριμα πού Γιάννης ο Σήφης ο ντελικανης,πληγώθηκε και πουλήθηκε και δεν είναι βουλευτής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μας συγκίνησες με το σηφακλα. Αλλά δεν κάνει για πολιτικός.

   Διαγραφή
 7. Σε πολύ μεγάλο πανικό η κυρία Θεοδώρα.Τι να κάνουμε δεν θα βγείτε βουλευτής ξανά . Όσο γράφεις χειροτερεύεις την κατάσταση απλώς δείχνεις πόσο πιστεύεις ότι ο λαός είναι χαζός.Κριμα μόνο ψέμα Πες και για τους φίλους σας στην Ισπανία τι καταστροφή έφεραν και πόσους νεκρούς.Ο κόσμος δεν ξεχνάει ούτε την Μάντρα ούτε το Μάτι το πλοίο με το πετρέλαιο το μεταναστευτικό αντίδραση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε αργές κινήσεις τα ζώα μας αργά που λέει και λαός.Σε άλλη χώρα εάν ειμασταν δεν θα υπήρχαν και όμως . Δεν θα έχουμε νεκρούς τι να κάνουμε . Εκεί μόνοι θα είστε . Ξέρετε με ποιους οπαδούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η Μάντρα γεμάτη μπαζωμενα ΡΕΜΑΤΑ και χτισμένα αυθαίρετα χρόνια τώρα από τις κυβερνήσεις που προσκυνάς,έτσι έπνιξαν τον κόσμο οι δικοί σας, όσο για το Ματι επίσης χτισμένα αυθαίρετα δίχως σχέδιο χρόνια τώρα, γιατί δε πίνεις ένα καφεδάκι με τον Τσουβαλα που ο πανούργος αρχηγός σου έκανε υπουργό μόλις εκλέχθηκε και ξεχρέωσε γραμμάτιο, να σου πει τι έπαιξε; Πάνω στους νεκρούς της μάντρας και Μάτι και στα ψέματα έχτισαν την νίκη τους. Όσο για τον κορόιδοιό κοίτα να συγκριθείς με τα βαλκανια και άσε την Ισπανία. Κεραυνοβολιμενε πέτα λάσπη δε πιάνει.

   Διαγραφή
 8. Η λάσπη έχει όνομα και λέγεται ΣΥΡΙΖΑ το ξέρεις από βλέπω εσύ κοίτα καλύτερα τα νούμερα από τα Βαλκάνια όσο για τον αρχηγό σου στο κανάλι του εμπόρου ναρκωτικών όπως τον έλεγε έδωσε συνέντευξη αυτόν ξέρεις που έκανε κυβέρνηση το ΣΥΡΙΖΑ το 2015 στην Ελλάδα ήμαστε δεν έχουμε επιλεκτική μνήμη όπως εσείς.Σε ευχαριστώ που παραδέχτηκες την αργοπορία στο Μάτι και την Μάντρα πάντα οι άλλοι φταίνε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο πρεζεμπορας είναι κουμπάρος σας γνωστό εις πάση

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.