Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποιοι δικαιούνται μείωση 50% στα δημοτικά τέλη


Τη μείωση των δημοτικών τελών έως 50%, στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παραχώρηση πρόσθετου χώρου για τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Η μείωση των τελών χρήσης θα είναι αναλογική προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων και όχι πάνω από το 50%.

Η τροπολογία προβλέπει πως έως τις 31 Δεκεμβρίου δύναται να παραχωρείται ατελώς, πέραν του αναλογούντος και προβλεπομένου στην άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου, πρόσθετος κοινόχρηστος χώρος για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ο οποίος μπορεί να εκτείνεται σε κοινόχρηστο χώρο ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου.

Ο παραχωρούμενος χώρος μπορεί να εκτείνεται μέχρι του διπλάσιου του χώρου της αρχικής παραχώρησης ή να είναι ικανός για την ανάπτυξης του ίδιου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων που προβλέπονται στην ήδη κατεχόμενη άδεια χρήσης και πάντως δεν μπορεί να είναι τριπλάσιος από την αρχική παραχώρηση, αναφέρεται στην τροπολογία.

Επίσης με αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του κάθε Δήμου ή Περιφέρειας, που ισχύουν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, είναι δυνατή η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε οδούς αρμοδιότητας αυτών και η προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης καθώς επίσης η δημιουργία προσωρινών διαδρόμων κίνησης πεζών, ποδηλάτου και η προσωρινή δημιουργία περιοχή ή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χλμ/ώρα σε τοπικές οδούς ή σε περιοχές κατοικίας.

Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης παραχωρηθέντων κοινόχρηστων χώρων, επιβάλλεται με απόφαση του οικείου Δημάρχου, σε βάρος του παραβάτη πρόστιμο ίσο με το τέλος που ανάλογη στην παράνομη χρήση. Εφόσον βεβαιωθεί δεύτερη παράβαση εντός τριών μηνών, αφαιρείται η άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου και επιβάλλεται προσωρινή διακοπή λειτουργίας του καταστήματος για τρεις μήνες.

Πηγή: capital.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.