Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Πέλλα-Δήμος για όλους": Τα Γιαννιτσά απεντάσσονται από το Δίκτυο Φυσικού Αερίου


Για ακόμη μια φορά η Πέλλα έξω από κάθε αναπτυξιακό έργο

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά η Πέλλα μένει έξω από κάθε αναπτυξιακό έργο, με ευθύνες κυβερνητικών στελεχών και της Δημοτικής Αρχής του τόπου, που δεν έχει δώσει ούτε μια μάχη για να αποτραπεί αυτή η συνέχεια. 
Σιδηροδρομική σύνδεση με την Θεσσαλονίκη, Παράκαμψη Γιαννιτσών και έξοδο προς την Εγνατία Οδό, Συνοριακός σταθμός προς τον βορρά και Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών, είναι από τα σημαντικότερα έργα, που τα Γιαννιτσά δεν θα δουν στο άμεσο μέλλον.
Τώρα, έρχεται και απόφαση αποκλεισμού των Γιαννιτσών από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), που έπιασε στον ύπνο τον Δήμο Πέλλας αποκλείοντας έτσι ενεργειακά μια από τις σημαντικότερες περιοχές της Μακεδονίας. Προς το παρόν λοιπόν το Φυσικό Αέριο δεν θα περάσει από τα Γιαννιτσά!
Σε ερώτησή της παράταξής μας ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ στις 21-01-2020 προς τον Δήμαρχο Πέλλας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με πληροφορίες ότι …μια τροπολογία αφήνει θολό το τοπίο στα Γιαννιτσά και πως σε αντίθεση με άλλες πόλεις δεν έχει ξεκινήσει το έργο στην περιοχή μας η απάντηση ήταν ακόμη πιο θολή. 
Ο δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος, μας διαβεβαίωνε, ότι «στο παραχωρηθέν αγροτεμάχιο, στα όρια των Αγροκτημάτων Γιαννιτσών και Κύρρου, θα γίνει ο Σταθμός Τροφοδοσίας και ότι όποια προβλήματα υπάρχουν για την έκδοση σχετικών αδειών, θα ξεπεραστούν και θα φτάσουμε στο στάδιο της δημοπρασίας». 
«Εμείς το υποστηρίζουμε», έλεγε ο Δήμαρχος, «και με την Τεχνική μας Υπηρεσία προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο μας ενημέρωσε, ότι παρά τα προβλήματα, που αφορούν στα όρια και στις αποστάσεις από τους χώρους συνάθροισης κοινού, το έργο θα προχωρήσει». Αυτά μας έλεγε ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος, μόλις πριν 4 μήνες … Άρα γνωριζε το πρόβλημα κι άφησε απλά τον χρόνο να περάσει; 
Φαίνεται όμως πως η ΔΕΔΑ, που διαχειρίζεται το έργο κατασκευής κ. Δήμαρχε, θεώρησε πως το «εμπόδιο» είναι αρκετά σοβαρό και άφησε έναν δήμο χιλιάδων νοικοκυριών, χιλιάδων στρεμμάτων αγροτικών καλλιεργειών και σημαντικών εργοστασιακών μονάδων, έξω από την ενεργειακή ανάπτυξη της παροχής φυσικού αερίου.
Ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Στάμκος, γνώριζε ότι το πρόβλημα της εύρεσης οικοπέδου, έπρεπε  να λυθεί εντός της προθεσμίας των 18 μηνών που έθεσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Άφησε να περάσει η προθεσμία χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα! Είχε την δυνατότητα να λύσει το πρόβλημα είτε με τροπολογία ή να υποδείξει άλλο οικόπεδο. Άφησε την προθεσμία να περάσει άπρακτος!
Η παράταξη ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ καταγγέλλει την αιφνίδια εξέλιξη και τον αποκλεισμό της Πέλλας από το σημαντικό αυτό έργο με τις αστείες δικαιολογίες περί ωριμότητας. Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και πρέπει να πάρουν θέση για αυτό τόσο οι κυβερνητικοί βουλευτές όσο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Η παράταξή μας είναι θετική στην ανοιχτή πρόσκληση της βουλευτού Θοδώρας Τζάκρη, η οποία ήδη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Ανάπτυξης, ζητώντας  εξηγήσεις  για τους λόγους από τους οποίους υπαγορεύτηκε η παράλογη και άδικη αυτή απόφαση. 
Κι εμείς, με την σειρά μας, καλούμε όλους, να συμμετέχουμε με μια φωνή, διεκδικώντας το Φυσικό Αέριο να έρθει στα Γιαννιτσά!

Μαζί με όλους τους  Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη, όλους τους παραγωγικούς φορείς! 
Θεωρούμε επιτακτική μία σύγκληση όλων των Δημοτικών Συμβουλίων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (Πέλλας, Έδεσσας, Αλμωπίας, Σκύδρας), στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν εκτός του εν λόγω θέματος και άλλα μείζονα θέματα, που απασχολούν το Νομό, όπως: α) Προαστιακός, β) Παράκαμψη Γιαννιτσών, γ) έξοδος Εγνατίας οδού, δ) έξοδος προς Βορά, ε) Ανάδειξη Ανακτόρων Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Πέλλα, στ) Δικαστικού Μεγάρου Γιαννιτσών και οποιοδήποτε άλλο θέμα, το οποίο θα κρίνουν οι εκπρόσωποι του λαού του Νομού Πέλλας.
Απαιτείται κοινό πλαίσιο δράσης για τη ματαίωση της παράλογης  αυτής απόφασης που επιστρέφει τα Γιαννιτσά και τον Δήμο Πέλλας σε ενεργειακό μεσαίωνα.
Είναι φανερό ότι κάποια κυβερνητικά στελέχη, θεωρούν την Πέλλα περιθωριακό Νομό και η ανάπτυξή της φαντάζει μακρινό όνειρο! Ξεχνούν βέβαια πολύ γρήγορα, τα μεγάλα λόγια τους, περί Μακεδονικής Γης. Τελικά, μας έπεισαν πως ήταν μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. 
Ελπίζουμε να μην αποδειχθούν αληθινές οι φήμες ότι ιδιωτικά συμφέροντα ενδιαφέρονται για το έργο …
Καλούμε να διαδηλώσουμε με σαφήνεια προς όλους τους ιθύνοντες, ότι δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα Γιαννιτσά και την Πέλλα, στον  ενεργειακό μεσαίωνα  που ονειρεύονται, χωρίς να δώσουμε τη μάχη. Γιατί χαμένη είναι η μάχη που δεν δόθηκε ποτέ!

Γιαννιτσά 8-5-20 / Στάθης Καστερίδης
Επικεφαλής της παράταξης 
ΠΕΛΛΑ-ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

6 σχόλια:

 1. Στον Μητσοτάκη πέστα που όταν ερχόταν στα Γιαννιτσά όλοι τρέχατε να τον γλύψετε. Αυτοί είστε όλοι , λίγο πάνω από το μηδέν , δυστυχώς κανείς αξιόλογος δεν ασχολείται με την Πολιτική , τοπική ή κεντρική παρά μόνο κάτι ψώνια ή ιδιοτελή άτομα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ρε μεγάλε, για Τζάκρη γράφει πάνω ο Στάθης, που κολαει ο Κούλης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΠΙΟ ΠΑΛΑΙΟΜΟΔΙΤΗΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΡΟΒΛΕΨΙΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ. ΣΤΑΘΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΑΠΑΡ€€€ΕΣ ΣΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μην λετε μαλακιες.... ο κ. Σταθης ειναι αξιολογος και χαμηλων τονων ανθρωπος. Εχει εμπειρία χρονων απο τα κοινα του τοπου κ τον νοιαζει κυριως το γενικο καλο... δεν ειναι εριστικος προς την δημοτικη αρχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 5. Re 9:52 ti fodos sas exei piash ..... Mono o kasteridhs mporei na paei ton dhmo pella mprosta parte to xampari

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο ΣΤΑΘΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΠΟΤΕ.ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΝΤΙΘΑΠΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.