Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χ. Πορτοκαλίδης για το Δήμο Σκύδρας: " Τι ΄χες Γιάννη, τι΄χα πάντα" - Ποιος θα νοικοκυρέψει αυτόν τον τόπο;


Συνδημότες και Συνδημότισσες

Σε πάρα πολλά σημεία σχεδόν σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Σκύδρας παρατηρείται το φαινόμενο της δημιουργίας υπαίθριων, παράνομων χωματερών με αποτέλεσμα την ρύπανση του περιβάλλοντος και την δημιουργία εστιών μόλυνσης, οι οποίες εγκυμονούν κινδύνους για την δημόσια υγεία και αποτελούν όνειδος για την παιδεία και τον πολιτισμό μας.
Η ύπαρξη και η δημιουργία χωματερών υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Σκύδρας και συνιστούν ποινικό αδίκημα.
Η Δημοτική Αρχή, η οποία είναι η συνέχεια της προηγούμενης και η οποία έχει πρόσφατα εκλεγεί, δεν έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα όλα αυτά τα χρόνια για την εκκαθάριση των χώρων αυτών και δεν έχει χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέτρο για την ελαχιστοποίηση αυτών των φαινομένων.
Δυστυχώς δεν έχει κάνει και τίποτε για να περιφρουρήσει ως οφείλει τους χώρους αυτούς όπως η ίδια έχει γράψει σε έγγραφα προς την Αντιπεριφέρεια Πέλλας αλλά και στον Συνήγορο του Πολίτη. 
Υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής είναι να λάβει όλα τα αναγκαία μέσα για την εκκαθάριση των χώρων αυτών.  
Στόχος της πρέπει να ΄ναι όχι μόνο η αντιμετώπιση αλλά κυρίως η εξάλειψη αυτής της επιβλαβούς και παράνομης τακτικής. 
Είναι υποχρέωση μας να δουλέψουμε για το κοινό καλό και την  αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των συνδημοτών μας.
Ο Δήμος Σκύδρας όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε σχέδιο αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων δεν είχε πρόταση προς τους συνδημότες για το που θα εναποθέσουν όλα αυτά που πετούν στις παράνομες χωματερές.
Πρέπει ο Δήμος μας, να εφαρμόσει το νόμο αυστηρά και χωρίς ίχνος ελαστικότητας και επιείκειας, με κάθε τρόπο, σε όλους αυτούς που δημιουργούν αυτή την νοσηρή κατάσταση. 
Όσο αφορά τώρα την καθαριότητα στον Δήμο Σκύδρας η κατάσταση γίνεται πλέον μη διαχειρίσιμη.  Με τον πρώτο αέρα η πόλη της Σκύδρας γεμίζει σκουπίδια. Οι κάδοι γεμάτοι και δυστυχώς τα σκουπίδια δεν μαζεύονται από όλες τις γειτονιές. Στα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου η ίδια κατάσταση. Σωστό το μέτρο των υπόγειων κάδων μέσα στον πόλη, αλλά και 37.000Ε είναι υπερβολικό το ποσό για τον κάθε έναν εν μέσω κρίσης.  Ο ένας από τους δυο υπόγειους κάδους είναι και σε λάθος σημείο.
Οι σπασμένοι κάδοι πράσινοι και μπλε δίνουν και παίρνουν ……..γεμίζουν τον χώρο της ΕΛΚΑΤ και όταν ζητά κάποιος δημότης κάδο διότι έχει καταστραφεί αυτός που υπάρχει στην γειτονιά του, οι αρμόδιοι σφυρίζουν αδιάφορα!! 
Η δικαιολογία δεν υπάρχουν υπάλληλοι καθαριότητας είναι πολύ φθηνή και ανεύθυνη.
Δεν υπάρχει σχέδιο αποκομιδής των σκουπιδιών δεν υπάρχει πλάνο.
Πλέον μπαίνουμε σιγά-σιγά στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας , μέσω απευθείας αναθέσεων σε ΄΄δικά μας παιδιά΄΄, για τον καθαρισμό χόρτων ………..!   
Δυστυχώς όμως υπάρχει και το πρόβλημα της ΕΛΚΑΤ, το οποίο είναι και χώρος εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων.
Κατάσταση τραγική σκέτη ντροπή , διότι πλέον για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες έχει καταντήσει σε σκουπιδότοπο-χωματερή.
Κανείς δεν δίνει σημασία για τον χώρο εργασίας των δημοτικών υπαλλήλων.
Οι εικόνες ΟΥΓΚΑΝΤΑΣ από την ΕΛΚΑΤ δείχνουν ότι δεν υπάρχει σεβασμός στις προσωπικότητες των εργαζομένων.
Αναρωτιέται κανείς στα σπίτια μας θα μας άρεσε να επικρατούσε αυτή η κατάσταση;
Για όλα τα παραπάνω έχουν προσωπικές και ποινικές ευθύνες η Δήμαρχος Σκύδρας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας  και ο Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος ο οποίος εκθέτει τους δυο παραπάνω και είναι αυτός που συνεχώς παρακάμπτει τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας.
Όλα αυτά τα χρόνια ανέδειξα πολλές φορές το θέμα της καθαριότητας και των παράνομων χωματερών στο Δήμο Σκύδρας, δυστυχώς αντί η κατάσταση να γίνει καλύτερη γίνεται πολύ χειρότερη διότι κάποιοι δεν πονούν τον τόπο αυτό όπως θα έπρεπε.
 Πρέπει όλοι οι δημότες να καταλάβουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ενεργή συμμετοχή όλων μας στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος. Άμεσα  πρέπει να καταστρωθούν σοβαρές και συστηματικές καμπάνιες ενημέρωσης ώστε κάθε πολίτης να εμπεδώσει την αξία της ανακύκλωσης και της σωστής λειτουργίας της εναπόθεσης των απορριμμάτων.  
Δεν λύνονται τα προβλήματα αν δεν συμβάλουμε ενεργά όλοι μας!!

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment