Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ σε Γιαννιτσά και Έδεσσα (φωτο)



Με συμβολικές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά τίμησαν τους αλύγιστους της ταξικής πάλης εκπρόσωποι σωματείων και φορέων στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά. Εντυπωσιακό θέαμα στους δρόμους της πόλης των Γιαννιτσών, η αυτοκινητοπορεία που ξεκίνησε από το πρωί και κατέληξε στην Πλατεία ΕΠΟΝ όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με υπευθυνότητα και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Στη συγκέντρωση βρέθηκαν εκπρόσωποι της ΕΝΙΠ, των εκπαιδευτικών, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων και της Ομάδας Γυναικών Γιαννιτσών. Χαιρέτησαν με σύντομες παρεμβάσεις που μετέφεραν την συγκεκριμένη κατάσταση που υπάρχει όλο το τελευταίο διάστημα στον χώρο που δραστηριοποιούνται, ο πρόεδρος της ΕΝΙΠ, Αποστολίδης Μπάμπης, και ο Φάνης Κουτούφης, μέλος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου “Ομόνοια”. Εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα ανέφερε στην κεντρική ομιλία της: “Η σημερινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση μας και η αυτοκινητοπορεία που προηγήθηκε στους δρόμους της πόλης, δίνει μια αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς που προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή μας, ότι το κίνημα δεν μπαίνει στο γύψο. Σήμερα από εδώ από την Πλατεία ΕΠΟΝ στα Γιαννιτσά πλάι στα ταξικά συνδικάτα όλης της χώρας αποδίδουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, δυναμώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία, στα σούπερ μάρκετ, στις ταχυμεταφορές, στα εργοστάσια, στα καταστήματα επισιτισμού που είναι σε λειτουργία και σε όλους τους χώρους δουλειάς. Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού. Καταγγέλουμε το ΕΚΓ που όλο αυτό το διάστημα ήταν κλειστό για τις ανάγκες των εργαζομένων, αλλά ανοιχτό για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εργοδοσίας. Δεν θα σταματήσουμε να αποκαλύπτουμε το ρόλο τους, τη συμβολή που είχαν ώστε να μην σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι αυτό το διάστημα”.
Ακολούθησε κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. 

Στην Έδεσσα έγινε συμβολική συγκέντρωση όπου αναρτήθηκε και το πανό του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας – Πέλλας με το σύνθημα “ Νόμος είναι η Υγεία, τα Δικαιώματα και οι Ανάγκες της Εργατικής  Τάξης”, με την παρέμβαση του Ανέστη Προυσανίδη, εκπροσώπου των αγροτών, από τον Αγροτικό Σύλλογο “Ενότητα” Γυψοχωρίου και την παρουσία του Αργύρη Σανίδα, γραμματέα της ΕΝΙΠ, νεολαίας και γυναικών. Στην κεντρική ομιλία από την Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Νομού Πέλλας στον Ιδιωτικό Τομέα, ο Νίκος Λυτρίδης ανέφερε: “Ο δικός μας αγώνας για την επόμενη μέρα αφορά την υγεία, τη ζωή, την καθημερινή μας επιβίωση. Ο δικός μας δρόμος έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Πρόσφατο παράδειγμα ήταν η μέρα δράσης στις 28 Απρίλη που προχωρήσαμε σε πολύμορφες πρωτοβουλίες με το σύνθημα «πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά», φτάνοντας σε δεκάδες χώρους δουλειάς, στον χώρο του εμπορίου, του επισιτισμού, στις βιομηχανίες. Με παραστάσεις διαμαρτυρίας, με περιοδείες, με εξορμήσεις, με συμβολικές κινητοποιήσεις σε όλο το νομό απαιτήσαμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας, τη διασφάλιση των εργατικών δικαιωμάτων απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας και του κράτους. Να τονίσουμε κι από δω και με αφορμή την προσπάθεια τρομοκράτησης από την εργοδοσία της επιχείρησης “Σέξτος” στην Σκύδρα απέναντι σε εκπροσώπους του σωματείου που βρέθηκαν εκεί στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης στις 28 του Απρίλη, ότι η τρομοκρατία τους δεν θα περάσει! Η ενέργεια αυτή, που δεν είναι η πρώτη από εργοδότες του κλάδου στην περιοχή μας, για να εμποδιστεί η δράση του Συνδικάτου δείχνει την ανησυχία και το φόβο τους από τις συνεχείς παρεμβάσεις μας στους χώρους δουλειάς. Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η καταστολή οι απειλές, οι εκφοβισμοί και ηφίμωση της φωνής των εργαζομένων πάνε μαζί με την επιβολή αντεργατικών μέτρων.
Εμείς διαλέξαμε πλευρό με όλους τους λαούς που αγωνίζονται, με φάρο τις εργατικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις, τους χιλιάδες νεκρούς αγωνιστές στον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης! Οι μάχες μπροστά μας που αφορούν  τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και την καθημερινή πάλη, είναι διδακτικές για τη δύναμη και τη σημασία που έχει στις σημερινές συνθήκες η οργάνωση των εργαζομένων, των αγώνων και σε ποια κατεύθυνση. Μέσα στην πανδημία καθένας είδε πιο καθαρά: Να ποιος είναι ο ορατός εχθρός, ανθρώπινος δεν γίνεται ο καπιταλισμός». 
Στις εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά βρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ο Μπάμπης Τσιτσάγκας για τον δήμο Έδεσσας, ο Γιάννης Σουμελίδης για τον δήμο Σκύδρας και η Ολυμπία Παπαδοπούλου για τον δήμο Πέλλας. 







Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Στη βεβαίωση κατ΄ εξαίρεση μετακίνησης πολιτών ποιο τετραγωνάκι τσέκαραν όλοι αυτοί ώστε να είναι ¨¨νόμιμο騨;
    Ελέχθηκαν;
    Σε κάτι γερόντια τα κοπανούσαν 150€ και τις εκκλησίες τις κλείνανε σε χρόνο dt.
    Το μεγάλο σόου έγινε στην Αθήνα.
    Αλήθεια αν γινόταν κάτι παρόμοιο με τις υπάρχουσες καταστάσεις καραντίνας επί εποχής ΕΣΣΔ, από πολίτες στο κέντρο της Μόσχας, τι θα είχε συμβεί;
    SIBERIA GULAG
    Γιατί έχω την εντύπωση τελικά ότι η αριστερά τυγχάνει της ασυλίας της εξουσίας;

    Τι remdesivir και τι εμβόλιο μας χρειάζεται ως λαός, δεν λέγεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν τους πιάνει ο νομος Ήταν κάτω από 10 άτομα!!!! με το 6 βγήκαν για άθληση

      Διαγραφή
    2. εσυ εισαι αυτος που χρειαζεται διακοπες !!! και ξερεις που ετσι? εχεις να σπασεις πετρες!!!!!

      Διαγραφή
  2. ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΞΑΔΕΡΦΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ.ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΗΘΕΤΕ ΕΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην ξεχασεις το βραδυ να βαλεις και ενα τραγουδι της Πρωτοψαλτης ετσι για το καλο !!! και αν εισαι και πρασινος τοτε που ξερεις την Δευτερα μπορει να εισαι διορισμενος σε κανενα μουσειο . ξερεις εσυ...

      Διαγραφή
    2. Η δική σου μόρφωση αγαπητέ 12:28 σπάει κόκαλα, σε πέντε αράδες, γεμάτες εμπάθεια σε όσους αγωνίζονται, πέντε ορθογραφικά λάθη!!!!!

      Διαγραφή
  3. Λ Α Ο Θ Α Λ Α Σ Σ Α !!!!!!!🤣😜😂😝😅😛

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από την Ρώσικη επανάσταση τα ίδια λέτε κουρασατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο αγώνας σταμάτησε στην εποχή του Βελουχιώτη. Από κει και πέρα πανηγύρια και καναπές και στη βουλή μόνο παρών , κουράζεται και τον κουτσουμπα, όπου ναναι εκλογές θα πρέπει να κατηγορεί τον Σύριζα μη τον κουράζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.