Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση και τον εκσυχρονισμό του αγροτικού τομέα


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του σχεδίου νόμου επιχειρείται η συνολική διευθέτηση θεμάτων που αφορούν αρμοδιότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), τα οποία χρονίζουν χωρίς τις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις με άμεση συνέπεια την αδυναμία εφαρμογής των πολιτικών του Υπουργείου.

Παράλληλα στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου “περιλαμβάνονται νέες καινοτόμες διατάξεις, όπως το μελισσοκομικό μητρώο και η ολοκληρωμένη ρύθμιση των θεμάτων του Δικτύου Γεωργικής Λογιστικής Πληροφόρησης, αλλά και σειρά διατάξεων που βελτιώνουν τις ισχύουσες ρυθμίσεις, με σκοπό την απελευθέρωση της παραγωγικής διαδικασίας του αγροτικού τομέα από δυσλειτουργίες και διοικητικές αγκυλώσεις. Οι ρυθμίσεις που εισάγονται με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου αφορούν πρακτικά όλους τους τομείς αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ. Αναλυτικά περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την αλιεία και την ανάπτυξη των υδατοκαλλιεργειών, το πολλαπλασιαστικό υλικό, τα λιπάσματα, τις έγγειες βελτιώσεις, αλλά και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και τα κτηνιατρικά φάρμακα”.

Τέλος περιλαμβάνονται ρυθμίσεις βελτίωσης επί του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας των εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΑΑΤ.

Συνολικά με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου “επιδιώκεται η νομοθετική κάλυψη κενών και αστοχιών με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ανάδειξη της γεωργίας, της αλιείας και της κτηνοτροφίας, ως βασικών πυλώνων για την οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου και την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της αγροτικής παραγωγής στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν”.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. Έλεος μην μας σώζεται άλλο φτάνει όλοι για φυλακή είμαστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τον κανονισμο του ΕΛΓΑ φροντιστε να αλλαξετε που μας αφηνει τους δενδροκαλλιεργητες απροστατευτους και μοιραια απληρωτους απο διαφορες αιτιες που πηγαζουν απο την κλιματικη αλλαγη. (Παγετοι Μαρτιου και Απριλιου, βρχοπτωσεις, ακαρπια και οτι αλλα ζημιωγονα αιτια μας ταλαιπωρουν και δεν αποζημιωνομαστε ενω πληρωνουμε τις εισφορες μας κανονοκα)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σε λίγο δεν θα υπάρχετε είναι προγραμματισμένο σχέδιο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.