Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: Αλλαγή της απόφασης για εξαίρεση της πόλης των Γιαννιτσών από το δίκτυο φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ


Επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΡΑΕ κ. Μπουλάξη, η οποία κοινοποιείται και στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη, απέστειλε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης, με την οποία ζητά την επανεξέταση της απόφασης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας βάσει της οποίας απεντάσσεται η πόλη των Γιαννιτσών από το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΔΕΔΑ, για σύνδεση με το φυσικό αέριο. 

Σύμφωνα με το Βουλευτή, η ΡΑΕ, πριν αποφασίσει για την πόλη και τους κατοίκους της, πρέπει να επανεξετάσει όλα τα δεδομένα που συνοδεύουν την υπόθεση. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει στην επιστολή του: «Στις 31/12/2018 η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΔΑ έλαβε έγκριση από την ΡΑΕ για την υλοποίηση του δικτύου φυσικού αερίου στις πρώτες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης και της πόλης των Γιαννιτσών, με χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου το 2023. Παράλληλα, προβλεπόταν η υλοποίηση μιας σειράς ενεργειών από πλευράς ΔΕΔΑ για το έτος 2019».  Δυστυχώς, όπως υπογραμμίζει ο κ. Σταμενίτης, κατά το έτος 2019 η προηγούμενη Διοίκηση της ΔΕΔΑ καθυστέρησε δραματικά όλες τις διαδικασίες, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε μια αποθαρρυντική εικόνα για την πορεία του έργου. Παράλληλα, το Μάιο του 2019 πραγματοποιήθηκε αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας, γεγονός που οδήγησε σε αλλαγή των προδιαγραφών, προκαλώντας μια σειρά από καθυστερήσεις στον προγραμματισμό των αρχικών χρόνων, όπως απαιτεί η προσαρμογή στις νέες νομοθετικές διατάξεις. 
Από πλευράς τους οι εμπλεκόμενοι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμος Πέλλας), προχώρησαν σε όλες τις ενέργειες που ενέπιπταν στη δικαιοδοσία τους. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τη μια ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ, ενώ ο Δήμος Πέλλας παραχώρησε το οικόπεδο για την εγκατάσταση του αγωγού αποσυμπίεσης. Ταυτόχρονα, η νέα διοίκηση της ΔΕΔΑ αντιλαμβανόμενη την κωλυσιεργία της προηγούμενης διοίκησης, υπέβαλλε αίτημα για τροποποίηση των χρονοδιαγραμμάτων, καθώς από πολύ νωρίς διαπίστωσε ότι η απερχόμενη διοίκηση σπατάλησε πολύτιμο χρόνο, πηγαίνοντας τις διαδικασίες αρκετά πίσω. 

Στα πλαίσια αυτά, και δεδομένων των παραπάνω ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης ζήτα από τη ΡΑΕ να προχωρήσει στην έγκριση της αναθεώρησης του χρονοδιαγράμματος όπως πολύ σωστά αιτήθηκε η ΔΕΔΑ, αναθεωρώντας έτσι και την απόφαση απένταξης των Γιαννιτσών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Βουλευτής, κάθε άλλη απόφαση θα αποτελεί μια εξέλιξη που οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις όσον αφορά τη σύνδεση των Γιαννιτσών με το φυσικό αέριο, καθώς θα απαιτείται εκ νέου υποβολή αιτήματος από τη ΔΕΔΑ ή από κάποια ιδιωτική εταιρεία. Έτσι οι πολίτες, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της πόλης των Γιαννιτσών θα στερηθούν, για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, τη σύνδεση με το φυσικό αέριο εξαιτίας της ολιγωρίας της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΔΑ, αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης που άφησαν το έργο στην τύχη του. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Ε, όχι κι έτσι κύριε βουλευτή. Νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε αφελείς και υποβαθμίσεις με αυτή την απαράδεκτη δήλωση τη νοημοσύνη των δημοτών. Ξεπέρασες κάθε όριο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΑΚΑ. ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΗΛΊΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 31/12/2018 είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με Σταμενίτη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς ακόμη μία φορά αποδεικνύεται πόσο πίσω βρίσκεται ο Νομός από επιλογές που οδηγούν στην ανάπτυξη. Ο μόνος νομός στη Μακεδονία χωρίς άμεση πρόσβαση στην Εγνατία οδό, χωρις καθετο αξονα προς τα σύνορα, χωρίς οδικό δικτυο, χωρίς βιομηχανία, με μουσειο χωρις πρόσβαση, με τουριστικες εγκαταστασεις χωρις δρομους, χωρις ενα ΤΕΙ που εδινε δουλειά στην αγορά, χωρις πολιτικους με οραμα και αγαπη για το νομό μας. Εδώ αναπτύχθηκαν τα Γρεβενα... Για οσους θυμουνται πως ηταν πριν την Εγνατία οδό... Θλίψη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το 2021 αρχίζουν οι κατασκευές των συνδέσεων

    Σημαντική εξέλιξη για την οικονομική ζωή και την ενεργειακή αναβάθμιση του Νομού Πέλλας είναι η υλοποίηση του σχεδιασμού της ΔΕΔΑ για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου. Η έκδοση των αδειών κατασκευής σταθμών αποσυμπίεσης και της κατασκευής δικτύων, από τη ΔΕΔΑ για την πόλη των Γιαννιτσών και από την ιδιωτική εταιρεία EDIL HELLAS ATEBE για την πόλη της Έδεσσας, αποτελεί, το δίχως άλλο, κομβικής σημασίας γεγονός για την ολοκλήρωση του έργου.

    8/03/2020 σε άρθρο σας κύριε μας γράφατε αυτά και μάλιστα ο τίτλος ήταν «το φυσικό αέριο μπαίνει στη ζωή του τόπου μας» πας καλά;
    Ποιον κοροϊδεύεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ7 Μαΐου 2020 στις 12:48 π.μ.

    Aν καταφέρετε κύριε Σταμενίτη,ένα έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και ολοκληρωμένα σχέδια ακόμη και των δρόμων που θα περάσει το φυσικό αέριο, να το χάσει η πόλη μας, κάτι τέτοιο θα ήταν η χειρότερη προσφορά που θα μπορούσε να κάνει κάποιος για την πόλη του.!! Σας καλώ να δεσμευτείτε για την ακύρωση της εξαίρεσης ,αλλιώς έχετε αποτύχει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όταν έχεις μόνιμη κατοικία την Αθήνα, που να ξέρει ο άνθρωπος. Ας διαβάσει δελτία του Σηφακη να ενημερωθεί.Σταματα να ανεβαίνεις τώρα με τον κορωνοιο στο βήμα της Βουλής και να διαβάζεις εκθέσεις ιδεών, Πήγαινε τουλάχιστον όπου πρέπει,αφού είσαι στην Αθήνα ,για να έρθει το φυσικό αέριο ,γιατί θα φας μαύρο , σαν την μαυρίλα του κάρβουνο από τα ξύλα πού καίω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ οι άλλοι δύο που μένουν Γιαννιτσά πιάνουν πουλιά στον αέρα!!!

      Διαγραφή
    2. Αυτον παντως δεν μπορουν να τον φτασουν. Βλεπεις τιτλο στο δελτιο τυπου: αλλαγη της αποφασης...... Εαν δεν ανοιξεις το αρθρο να το διαβασεις νομιζεις οτι το θεμα εχει τακτοποιηθει κι ετσι εχεις πεσει στην παγιδα που σου στηνει. Στο ειπα και για αλλα θεματα που καταπιανεσαι, ο κοσμος πρωτα τελειωνει μια δουλεια και μετα το δημοσιευει. Με ερωτησεις και δελτια τυπου δεν γινεται τιποτε. Στην Αθηνα μενεις, κανε και κατι να δικαιολογησεις την βουλευτικη σου αποζημιωση. Κοινως κουνα τον κ@λο σου και τρεξε τα θεματα να πετυχεις κανενα αποτελεσμα και μετα κανε δελτιο τυπο να σου σχολιασουμε ΜΠΡΑΒΟ. Εκ των προτερων λογια να χαμε να λεγαμε και επι της ουσιας μηδεν. Φτανει πια. Κουνησου......

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.