Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση για τους εργάτες γης


Ξεκίνησε η διαδικασία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς , των καλλιεργητών πυρηνοκάρπων που ενδιαφέρονται να προσκαλέσουν εργάτες γής , από την γειτονική χώρα της Αλβανίας .

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Α’ 90/1-5-2020 , η διαδικασία για την πρόσκληση των εργατών περιλαμβάνει α) την υποβολή αίτησης του Αγρότη επικυρωμένης για το γνήσιο της υπογραφής β) την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης επίσης επικυρωμένης για το γνήσιο της υπογραφής γ) την έκδοση παραβόλου υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου 100 ευρώ ανά προσκαλούμενο εργαζόμενο και δ) δήλωση του ΟΣΔΕ .

Οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί , για να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία της ειδικής μετάκλησης των περιστασιακά απασχολουμένων εργατών γής , συνεργάζονται με τις κατά τόπους Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και αναλαμβάνουν την συγκέντρωση των δικαιολογητικών από τους Αγρότες χωρίς καμία αμοιβή . Ακολούθως θα καταρτίσουν συγκεντρωτικές καταστάσεις με τα στοιχεία των αιτούντων και των μετακαλουμένων εργατών , τις οποίες μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά θα καταθέσουν στην αρμόδια Διεύθυνση .

Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις θα αποστείλουν μετά από επεξεργασία , τις προβλεπόμενες καταστάσεις πρός τις Υπηρεσίες Διαβατηριακού ελέγχου της Ελληνικής Αστυνομίας στα σύνορα , ώστε να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα των συγκεκριμένων προσκαλούμενων εργατών .

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων και Αχλαδιών , ήρθε σε συμφωνία με Αλβανική εταιρεία η οποία αδαπάνως για τους Έλληνες αγρότες θα αναλάβει την μεταφορά στην Ελλάδα , την έκδοση ειδικής άδειας από την Αλβανική Κυβέρνηση για την μετακίνηση των εργατών , την οργάνωση της συγκέντρωσής τους ανάλογα με την έδρα διαμονής τους , την παροχή σε αυτούς όλων των προστατευτικών ειδών όπως μάσκες , αντισηπτικά κ.λ.π. , την έκδοση στα Αλβανικά έντυπων οδηγιών που αφορούν την ασφαλή μετακίνησή τους και διαμονή καθώς και κάθε άλλη ενέργεια που αφορά την διακίνηση των εργατών .

Η είσοδος και παραμονή στην χώρα , θα ακολουθήσει τις ισχύουσες Υπουργικές αποφάσεις , η δε ασφάλιση των εργατών θα γίνει με εργόσημο , σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , με πρόσθετες ρυθμίσεις που θα ακολουθήσουν .

Για κάθε νεότερη εξέλιξη , η Διεπαγγελματική Οργάνωση θα κρατά ενήμερους τους ενδιαφερομένους .

ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΥΡΗΝΟΚΑΡΠΩΝ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΩΝ

ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

9 σχόλια:

 1. Αυτοί δεν πρέπει να μπουν σε καραντίνα,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΟΙ.
   Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΩΣ.
   ΛΑΒΕ ΥΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΥΤΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΑΡΙΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΥΣΤΗΡΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΣ , ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΙΟΥ.

   Διαγραφή
  2. Από πού ερχονται;Για ποια χώρα μιλάς;

   Διαγραφή
  3. ALBANIA ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

   Διαγραφή
 2. Γρήγορα να έρθουν οπως- όπως οι Αλβανοεργατες γης και μη ΕΝΟΧΛΕΊΤΕ τον ύπνο των άνεργων. Ξυπνάτε τους όταν είναι να πάρουν το επίδομα !! Όσο για το μεροκάματο " αλλά λέμε και άλλα κάνουμε". Αφού η τιμή για το ροδάκινο είναι 0,50/ κιλό τι είναι τα 30 και 35 ευρώ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πλήρωσες καμία φορά 330€ στο ασφαλιστικό ταμείο για να πάρεις επίδομα ποτέ σου, μφ 50 μέρες δουλειά τον χρόνο μόνο τον έξυπνο ξέρετε να κάνετε.

   Διαγραφή
  2. τις 50 μονο μερες δουλεια που τις ειδες?μονα τους κλαδευοντε λιπενοντε?αυτοσυντηρουμενα δεντρα εχουμε.να σαι τεμπελης δεν ειναι κακο να χεις αποψη για δουλεια ομως?

   Διαγραφή
 3. Εσείς ολοι οι έξυπνοι για πέστε μου έχετε δει πολλούς Έλληνες εργάτες στα χωράφια άμα ξέρετε πείτε και εμένα να πάω να τους πάρω 8ωρες δουλειά 30 ευρώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Έτσι, να φάτε ο ένας τον άλλον. Αφού τους ζηλεύετε γίνετε κι εσείς άνεργοι επιδοτιματιες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.