Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Κοι βουλευτές Πέλλας πιέστε για ανάκληση της απόφασης της ΡΑΕ για απένταξη των Γιαννιτσών αντί να παραπληροφορείτε


Κοι βουλευτές της Πέλλας πιέστε να αλλάξει η απόφαση της ΡΑΕ για την απένταξη Γιαννιτσών και Βέροιας από το φυσικό αέριο αντί να πανηγυρίζετε ο ένας μετά τον άλλον παραπληροφορώντας τους πολίτες 

Επιτέλους, δεν είναι όλα επικοινωνία, ο ρόλος σας απαιτεί τουλάχιστον σοβαρότητα ειδικά όταν πρόκειται για σοβαρά αναπτυξιακά ζητήματα της Πέλλας. 
Το ότι η ΔΕΔΑ έβγαλε σε δημόσια διαβούλευση τα τεύχη δημοπράτησης ( που ήταν έτοιμα από την προηγούμενη κυβέρνηση) δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει κάτι από την απόφαση της ΡΑΕ για την απένταξη Γιαννιτσών και Βέροιας. Και η ΡΑΕ είναι ανεξάρτητη αρχή, δεν είναι υπηρεσία του Υπουργείου ΠΕΝ. 
Τις τελευταίες δύο ημέρες γίναμε μάρτυρες σειράς ανακοινώσεων από τους βουλευτές της Πέλλας για την δήθεν αποκατάσταση της αδικίας της απένταξης των Γιαννιτσών από το πρόγραμμα διανομής φυσικού αερίου, έργο εντελώς ώριμο , ενταγμένο στα ΕΣΠΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση , χρηματοδοτημένο από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με εξασφαλισμένο δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων επί Υπουργίας Γ. Σταθάκη.
Τα γεγονότα: Η ΔΕΔΑ είχε υποβάλει το 5ετές πρόγραμμα της για έγκριση στην ΡΑΕ που είναι Ανεξάρτητη Αρχή και έχει την αρμοδιότητα έγκρισης στις επενδύσεις στην Ενέργεια. Η ΡΑΕ απένταξε τα Γιαννιτσά, την Βέροια και την Πελοπόννησο με βάση την κείμενη νομοθεσία. 
Στην συνέχεια η ΔΕΔΑ έθεσε σε δημόσια διαβούλευση τα έτοιμα από την προηγούμενη κυβέρνηση τεύχη δημοπράτησης για τις 18 πόλεις μέσα στις οποίες ήταν και τα Γιαννιτσά και η Βέροια και υπέβαλε στην ΡΑΕ αίτηση αναθεώρησης της απόφασης της . Το γεγονός αυτό ουδόλως σημαίνει ( σε όσους γνωρίζουν έστω και στοιχειωδώς την διαδικασία) ότι άλλαξε ή θα αλλάξει η απόφαση της ΡΑΕ για απένταξη Γιαννιτσών και Βέροιας. 
Ερωτώ πανηγυρίζοντες εκπρόσωποι της Πέλλας : 
Άλλαξε ή είναι σε ισχύ η απόφαση της ΡΑΕ για απένταξη των Γιαννιτσών και της Βέροιας από το πρόγραμμα του φυσικού αερίου; Δεν άλλαξε σε τίποτα. 
Η διαβεβαίωση του Υπουργού ότι θα γίνουν τα έργα ( τα απολύτως έτοιμα από τον ΣΥΡΙΖΑ) δεν αλλάζει φυσικά την απόφαση της ΡΑΕ καθόσον η ΡΑΕ είναι ανεξάρτητη αρχή. Το ίδιο και η διαβούλευση των τευχών δημοπράτησης από την ΔΕΔΑ.
Αντί λοιπόν ανταγωνισμούς επικοινωνίας για να δώσετε παραπληροφόρηση στους πολίτες ( οι οποίοι προφανώς δεν είναι τόσο εξειδικευμένοι που να κατανοήσουν τις λεπτομέρειες) ενωθείτε και διεκδικείστε την αλλαγή της απαράδεκτης απόφασης για την απένταξη των πανέτοιμων και υπερώριμων έργων διανομής φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά και στην Βέροια. 
Οι πολίτες επιτέλους ζητούν ουσία και όχι επικοινωνία παραπληροφόρησης.
Στην διάθεση σας για δημόσια συζήτηση του θέματος όπου και όπως θέλετε.   

Γιάννης Σηφάκης
Ενεργειακός Μηχανολόγος Μηχανικός 
Επίτιμος πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Μικρών Υδροηλεκτρικών 
τ. Βουλευτής Πέλλας

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

10 σχόλια:

 1. άργησες τους αγριέψε η τζακρη κτύπησε το χέρι στο γραφείο και αμέσως οι κυβερνώντες εκλασ@ν μέντες. (το σίγουρο είναι μετά το χτύπημα θέλει μανικιούρ)
  Υ.Γ δεν μπορώ να φανταστώ οτι θα χάσουμε και το δρομο στα σκοπια γιατί θα τρελαθώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Περισσότερο φανατικός πεθαίνεις.

   Διαγραφή
  2. Ευτυχώς όχι γιατί ο δρόμος θα γίνει κανονικά πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις πέσει το σκοτάδι εμφανίζεται άτομο με κασμα φτυάρι και φανάρι πετρελαίου και ως το ξημέρωμα μέτρο μέτρο φτιάχνει τον δρόμο προ σκοπιά μάλιστα λέγετε ότι είναι ο ίδιος ο Σηφάκης που το έχει βάλει σκοπό ως της εκλογές να παρουσιάσει τον δρόμο που έταξε η άλλη ανάβει φουγάρα γιαυτο η θολούρα στην ατμόσφαιρα

   Διαγραφή
 2. Επειδή νομίζω πως σε αυτό το θέμα ,μάλλον έχεις δίκαιο ,συνέχιζε να τους πιέζεις και μην εγκαταλείπεις το θέμα μέχρι η ΡΑΕ να επανεντάξει την πόλη στο φυσικό αέριο. Να είσαι σίγουρος πως ο κόσμος όλος είδε πως οι κυβερνώντες βουλευτές αιφνιδιάστηκαν με την εξέλιξη της απ ένταξης, και δεν θα έκαναν τίποτα , ή θα τα φόρτωναν όλα στο ΣΥΡΙΖΑ ,αν δεν πίεζες ειδικά εσύ, ενημερώνοντας με λεπτομέρειες τον κόσμο της πόλης!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΥΡΙΕ ΣΗΦΑΚΗ , ΓΙΑΤΙ ΆΛΛΑΞΑΤΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΌ ΔΕΛΤΙΟ ΣΑΣ ΑΦΑΙΡΏΝΤΑΣ ΛΕΞΕΙΣ; ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΌΣ  ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10 ΜΕΡΕΣ, ΔΕΣΜΕΎΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ, ΟΤΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΑΧΙΣΤΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΌΡΘΩΣΗ ΛΑΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΨΕΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΥΠΆΡΞΟΥΝ ΕΞΕΛΊΞΕΙΣ , ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΗΣΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ; ΗΔΗ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ, Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΡΑΕ ΕΔΩΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟ ΟΚΕΥ ΑΥΤΟ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΉΤΑΝ ΛΈΤΕ ΈΤΟΙΜΑ!! ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΈΤΟΙΜΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΆΔΕΙΕΣ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 11 ΧΙΛΙΌΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ 2019; ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΆ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΆΘΥΡΟ ΠΟΥ ΆΝΟΙΞΕ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕ ΔΙΑΠΛΑΤΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗ.ΤΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΌ ΔΕΛΤΊΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΠΕΡΙΕΧΤΙΚΟΤΑΤΟ ΟΜΩΣ ΣΕ ΝΟΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΗΝΎΜΑΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ., ΣΑΣ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ, ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕΣΑ. ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΛΈΓΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΎ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΒΛΆΠΤΕΙ.ΚΥΡΙΕ ΣΗΦΑΚΗ ΜΗ ΜΟΥ ΑΠΟΔΩΣΕΤΕ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΕ ΕΝΤΆΞΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΆΦΕΙ, ΕΨΑΞΑ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΟΤΙ Η ΛΙΤΉ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΔΉΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΊΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΤΟΥ ΟΠΟΊΟΥ Η ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ  Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ,  ΜΕ ΚΑΛΎΠΤΕΙ.

  https://www.karatzova.com/2020/05/blog-post_180.html  

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχει αργα αντανακλαστικά το έγραψε το κείμενο να το πετάξει...κόπο έκανε το παλικάρι είδε από την άλλη την ντορκα κάθε μέρα ανακοινώσεις είπε και αυτός να φτιάξει μια αλλά άργησε

   Διαγραφή
  2. Γιάννης Σηφάκης17 Μαΐου 2020 - 8:12 μ.μ.

   Δήθεν ανώνυμε κύριε σας πληροφορω ( γιατί μάλλον δεν έχετε ιδέα από ενεργειακά θέματα) ότι η απόφαση της ΡΑΕ αλλάζει με άλλη απόφαση της Ολομέλειας της ΡΑΕ και ο Υπουργός δεν ελέγχει την ΡΑΕ η οποία είναι ανεξάρτητη αρχή.
   Αυτή την ώρα ισχύει η απόφαση απενταξης του έργου. Αν σε επόμενη ολομέλεια της η ΡΑΕ αποδεχθεί την αίτηση αναθεώρησης της ΔΕΔΑ τότε μόνο το έργο θα προχωρήσει απρόσκοπτα. Αν όμως.
   Για αυτό παροτρύνω να μην παραπληροφορειτε και να σπεύσετε.
   Η αδειοδότηση του σταθμού αποσυμπίεσης ήταν δουλειά χρονικά μικρότερη από ένα μήνα. Δεν ασχοληθηκατε κάνεις για να το τελειώσει ( νέα διοίκηση της ΔΕΔΑ και Δημος Πέλλας).
   Οι ευθύνες σας είναι μεγάλες, μην κοροϊδεύετε τον κόσμο και ασχοληθείτε.
   Μην συνδέσετε το όνομα σας με άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την Πέλλα.

   Διαγραφή
 4. Προς 6;39 Γιατι τότε ρε φίλε άλλαξε η απόφαση της ΡΑΕ ;;;Πλάκα μας κάνετε ;;;Δηλαδή να τρέξουν οι βουλευτές της Ν.Δ για να την ξανααλλάξουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΚΥΡΙΕ ΣΗΦΑΚΗ, ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΠΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΈΡΩΝ, ΜΗΝ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ,ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ,ΑΣΦΑΛΏΣ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ,ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΒΡΗΚΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΜΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΌΓΟ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΨΩ ΚΑΝΕΝΑΝ .ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ, ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ,ΤΑ ΞΕΨΑΧΝΙΣΑ ΤΑ ΞΕΨΥΡΙΣΑ, ΜΊΛΗΣΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ . ΛΟΓΩ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ, ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΑ ΚΟΝΕ ΜΟΥ,ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΣΤΗ ΡΑΕ ,ΣΤΗ ΔΕΔΑ,. ΕΑΝ ΟΛΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ 30/6/ 2021, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΤΟ 2019 ,ΑΔΕΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΆΣΕΙΣ ΚΛΠ , ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΜΙΖΩ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΕ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ,ΟΥΤΕ ΑΠΟΔΙΔΩ ΕΥΘΥΝΕΣ,ΒΕΒΑΙΑ Η ΠΑΛΙΆ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΔΑ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΆΜΗΝΟ ΤΟΥ 2019.ΕΜΈΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΧΩ ΠΛΗΡΗ
  EΜΠΙΣΤΟΣΎΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΚΗ ΔΈΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΎΡΙΟΥ ΧΑΤΖΗΔΆΚΗ .ΟΤΙΔΉΠΟΤΕ ΠΩ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΏ ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΕΊΝΩ ΕΔΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απλά αποδεικνυετε, δυστυχώς, ακόμη και την αδυναμία κατανόησης του προβληματος, επιμένετε να είστε η καταστροφή της Πελλας

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.