Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Συμβολική εκδήλωση τιμής για την εργατική πρωτομαγιά στον ομαδικό τάφο


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 1 Μάη  συμβολική εκδήλωση  Τιμής, Μνήμης Και Αγώνα  για την εργατική πρωτομαγιά , από το εργατικό κέντρο Πέλλας στον  ομαδικό τάφο στα Γιαννιτσά .


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν , τηρώντας τα μετρά προστασία , μελή της διοίκησης Του Εργατικού Κέντρου, σωματείων ,  το προεδρείο της ένωσης συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών , ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ (και πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑ) μελή του ΔΣ του ΝΤ ΑΔΕΔΥ  , Ο Πρόεδρος  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών,  ο συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γιαννιτσών , εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης του Ηλία Θεοδωρίδη 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ
1η ΜΑΗ
ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ, ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ


ΨΗΦΙΣΜΑ

Φέτος η 1η Μάη είναι διαφορετική μα το νόημα της παραμένει αναλλοίωτο.

Το επίκαιρο μήνυμα της 1η Μάη είναι αναγκαίο να εκφραστεί με κάθε τρόπο σε όλο τον κόσμο.

Μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει όλη η υφήλιος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν ξεχνάμε ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα τιμής, μνήμης και αγώνα.

Τιμής σε αυτούς και αυτές που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για ένα καλύτερο και δικαιότερο κόσμο,για μια ανθρώπινη κοινωνία
· χωρίς αποκλεισμούς
· χωρίς διακρίσεις
· χωρίς φτώχεια, ανεργία εκμετάλλευση και πολέμους

Είναι ημέρα τιμής στους πρωτοπόρους εργάτες του Σικάγο, στους καπνεργάτες του ΄36 στην Θεσσαλονίκη, στους 200 εκτελεσθέντες αγωνιστές στην Καισαριανή,…. σε όσους και όσες δεν λύγισαν, σε όσους και όσες αγωνίζονται, σε όσους και όσες απέναντι στο εγώ προτάσσουν το εμείς!

Σήμερα για όλους εμάς είναι ημέρα ορόσημο αλλά και αφετηρία για να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις μας.

Τιμάμε Τους Νεκρούς , τους Αποδίδουμε Φόρο Τιμής αλλά παράλληλα διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε όλες τις αντεργατικές παρεμβάσεις .

Έχουμε τόσα μπροστά μας που είναι λες και δεν πέρασε μία ημέρα από το Σικάγο, από τον Καλλέργη, ως σήμερα. Διεκδικούμε τα ίδια πράγματα, ούτε το οκτάωρο είναι δεδομένο πλέον, ούτε η σταθερή και μόνιμη εργασία ούτε η κυριακάτικη αργία ….. Καλούμαστε το επόμενο διάστημα να διεκδικήσουμε και να παλέψουμε για τα ίδια δικαιώματα, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι θα κληθούν τις επόμενες εβδομάδες να επιστρέψουν σταδιακά σε ένα εντελώς καινούργιο, πρωτόγνωρο εργασιακό τοπίο! Αυτή τη φορά με άλλοθι τον Κορωνοϊό ξεδιπλώνονται και υλοποιούνται σε βάρος μας δεκάδες βάρβαρες, ταξικές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές αφού με ΠΝΠ η κυβέρνηση Δίνει κατά επιταγή του ΣΕΒ στους Εργοδοσίας τη Δυνατότητα:

· Να μπορούν να μη δηλώνουν σε καθημερινή βάση την εργασία στο ΕΡΓΑΝΗ αλλά εκ των υστέρων στο τέλος του μήνα δίνοντας έτσι τη δυνατότητα μετά και τη διάλυση στην ουσία του ΣΕΠΕ να οργιάζει η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
· Να μπορούν ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ να αποφασίζουν εάν θα δουλέψουμε όλο το μήνα ή μόνο 2 εβδομάδες βάζοντάς μας σε εκ περιτροπής εργασία όποτε αυτοί θελήσουν.
· Να μπορούν ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ να μας μετακινούν από τη μια επιχείρηση του Ομίλου στην άλλη κατά πως τους βολεύει.
· Να μπορούν ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ να εφαρμόζουν Τηλεργασία, έχοντάς μας στη διάθεσή τους ότι ώρα θέλουν.
· Να μπορούν όπως και έγινε να απαλλαγούν από την υποχρέωση να δώσουν το δώρο του Πάσχα στην ώρα του.

10 χρόνια οι εργαζόμενοι , οι συνταξιούχοι και τα πλέον ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, με τρία αλλεπάλληλα μνημόνια, επωμίστηκαν τα βάρη της κρίσης, καταβάλλοντας τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό και ανθρώπινο κόστος.

Για αυτούς τους λόγους είναι αδιανόητο, να ακούγονται τετριμμένες και αποτυχημένες «ιδέες» για επαναφορά μνημονιακών καθεστώτων τάχα για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της τραγικής επιδημίας . Πρόκειται για προτάσεις που εκτός του ότι είναι άχρηστες και απαράδεκτες αποδείχτηκαν αναποτελεσματικές.

Αντίθετα είναι βασικό να προστατευτούν οι μισθοί, και οι συντάξεις για να υπάρχει κατανάλωση, αν ξαναπάμε στο μοντέλο που οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν για 500 ευρώ, θα ξαναβρεθούμε στον ίδιο φαύλο κύκλο των μνημονίων χωρίς τέλος . Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις αυξήθηκε ο κατώτατος και καταργήθηκε ο υποκατώτατος μισθός, άρχισε να παίρνει μπρος η οικονομία .

Όλοι εμείς που υφιστάμεθα τα αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών πρέπει να το πιστέψουμε πως αυτές τις πολιτικές μπορούμε να της σταματήσουμε.

Μπορούμε γιατί είμαστε οι πολλοί

Μπορούμε , γιατί ΝΑΙ χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά.

Εκείνο το οποίο χρειάζεται είναι, ενότητα, συμπαράταξη, συστράτευση και κυρίως συντονισμός ΚΑΙ Συσπείρωση ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ .

Παραμένουμε όρθιοι και δυνατοί, προετοιμαζόμαστε, οργανωνόμαστε για την επόμενη μέρα σε κάθε χώρο δουλειάς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ Απαιτούμε

· προσλήψεις στην Υγεία, ΝΑ καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις του ιατρικού – νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Να ενισχυθεί και να προστατευθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας γιατί αποδείχθηκε ότι μόνο αυτό μπορεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις σαν και αυτές που ζούμε.
· Προσλήψεις στην Παιδεία και τους Δήμους με Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (καθαριότητα, καθαρίστριες σχολείων βοήθεια στο σπίτι )
· Καμιά περικοπή μισθών και συντάξεων
· Να καλυφθεί το σύνολο του μισθού των εργαζομένων που η σύμβασή τους είναι σε αναστολή.
· Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων.
· Να ακυρωθούν και να απαγορευτούν όλες οι απολύσεις.
· Να δοθεί το επίδομα ανεργίας στο σύνολο των μακροχρόνια ανέργων.
· Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις και Π.Ν.Π.
· Να απαγορευτεί κάθε διακοπή ρεύματος, νερού και τηλεφώνου στο σπίτι κάθε άνεργου συνανθρώπου μας.
· Να μην κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία και να αποσυρθεί το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο.
· Να ακυρωθεί και να καταργηθεί κάθε πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας.

Τιμάμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος, όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα μεγάλα και ιερά δικαιώματα της τάξης μας, όλους εκείνους που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΕΙΡΗΝΗ, και τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Συνεχίζουμε τον Αγώνα τονίζοντας ότι τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε διαπραγματεύονται.

Ενωμένοι θα νικήσουμε.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!

Το κείμενο – ψήφισμα υπογράφετε από όλους τους φορείς που συμμετείχαν
Ακολούθως έγινε κατάθεση στεφάνων απο το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και την ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.