Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Υποστελέχωση ΕΛΓΑ Βέροιας - Να γίνουν άμεσα προσλήψεις εκτιμητών ζητούν οι παραγωγοί Πέλλας και Ημαθίας


Προβλήματα στελέχωσης αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ Βέροιας, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι εκτιμήσεις ζημιών. Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ είναι υπεύθυνο για τις Περιφερειακές Ενότητες της Πέλλας και Ημαθίας, περιοχές που πλήττονται συνήθως από παγετούς οι οποίοι προκαλούν μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, στο υποκατάστημα εργάζονται μόλις 13 μόνιμοι υπάλληλοι. Αποτέλεσμα να καθυστερεί η εξέταση των ενστάσεων από τις περσινές ζημιές αλλά και οι εκτιμήσεις των φετινών ζημιών.
Οι παραγωγοί ζητούν να προχωρήσει ο Οργανισμός σε άμεσες προσλήψεις (βάση του άρθρου 20), δηλαδή να προσλάβει με άμεσες διαδικασίες έμπειρους γεωπόνους ώστε να προχωρήσει το εκτιμητικό έργο. 
Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Μάκης Αντωνιάδης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας και μέλος της Ομοσπονδίας Δενδροκαλλιεργητών Κεντρικής - Δυτικής Μακεδονίας, «δεν υπάρχουν εκτιμητές και ακόμη περιμένουμε να γίνουν οι εκτιμήσεις ζημιάς από τον παγετό που είχαμε πριν δύο μήνες. Οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ καθυστερούν πολύ. Θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα η διοίκηση του ΕΛΓΑ».
Να θυμίσουμε από την πλευρά μας ότι στο παρελθόν είχαμε ακόμη και μετακινήσεις εκτιμητών από άλλα υποκαταστήματα του ΕΛΓΑ, όταν υπήρχαν προβλήματα με καθυστερήσεις εκτιμήσεων ζημιάς σε κάποια περιοχή.
Το πρόβλημα ξεκίνησε στον Οργανισμό όταν αποσύρθηκαν πολλοί γεωπόνοι εκτιμητές με τη διαδικασία της «κινητικότητας» του δημόσιου τομέα, ενώ την ίδια στιγμή δεν ήρθαν από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου υπάλληλοι.

Πηγή:agrotypos.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.