Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διευκρινήσεις για το τι θα συμβεί με τις εκδηλώσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων ζητά ο Δ. Σταμενίτης σε ερώτηση του


Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατέθεσε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης αναφορικά με το ζήτημα της αναβολής ή όχι των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων και τις συνέπειες που αυτό θα επιφέρει στους Πολιτιστικούς Συλλόγους. 
Συγκεκριμένα, ο κύριος Σταμενίτης αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης του ότι: «Στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο, για την προστασία της δημόσιας υγείας, να ανασταλούν όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, πέραν των διοργανώσεων που αφορούν στο θέατρο και στις μουσικές εκδηλώσεις, το καλοκαίρι λαμβάνει χώρα και το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων Πολιτιστικών Συλλόγων ανά την επικράτεια».

Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρει ο Βουλευτής, θα δημιουργήσει σημαντικά οικονομικά προβλήματα στους Πολιτιστικούς Συλλόγους καθώς η περίοδος από τέλος Μαΐου μέχρι το τέλος Αυγούστου αποτελεί το βασικό διάστημα των εκδηλώσεων αυτών, από τις οποίες προκύπτει και το μεγαλύτερο, αν όχι το κύριο, μέρος των εσόδων τους, από όπου καλύπτονται και τα πάγια έξοδα των συλλόγων. 

Επομένως, στην περίπτωση που η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει την αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι θα δεχθούν ένα ισχυρό οικονομικό πλήγμα, με αβέβαια αποτελέσματα για τη συνέχιση του έργου τους. 

Στα πλαίσια αυτά, και δεδομένου ότι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι αποτελούν, κατά το Βουλευτή, το ζωντανό κύτταρο της ελληνικής παράδοσης, ο κ. Σταμενίτης ερωτά την Υπουργό αν υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση τους στην περίπτωση που κριθεί αναγκαίο να μην πραγματοποιηθούν οι ανοιχτές εκδηλώσεις, και συνεπώς όλοι οι χοροί και οι υπαίθριες εκδηλώσεις.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. Των οικιών ημών εμπιπραμενων, ημείς αδομεν.
  Αν καταλαβαίνεις τον χρησμό, τότε θα σκεφτείς πόσο ανεπίκαιρο , προκλητικό για τους εκατοντάδες άνεργους και τα λουκέτα που θα πέσουν και συ δήθεν κόπτεσαι, για τα δήθεν πάγια έξοδα και το οικονομικό πλήγμα των συλλόγων!! Σε θεωρούσα για σοβαρό. Τι κάνουν τα λίγα κλκ,σε ξεκουτιενουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το έβαλε ο σύλλογος από τα Γιαννιτσά που τον στηρίζει , τι δεν καταλαβαίνεις;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εδώ καράβια χάνονται και εσείς στα Γιαννιτσά ψ@λαρμενιζετε.Ποιο Μπουνταλας πνίγεσαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.