Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρανίκας: Η αγορά θέλει ψυχολογία αλλά χρειάζεται και χρηματοδοτική ενίσχυση


«Είναι αξιοσημείωτος ο ενθουσιασμός των εμπόρων που άνοιξαν τα καταστήματά τους μετά από 52 ημέρες και επέστρεψαν στην καθημερινότητα τους» τόνισε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Real fm, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας. «Παρόλα αυτά, συνέχισε ο ίδιος, ο τζίρος παραμένει χαμηλός, χωρίς ιδιαίτερες προσδοκίες άμεσης ανάκαμψης».

Ο κ. Καρανίκας τόνισε πως «βασική προτεραιότητα των εμπόρων είναι να πείσουμε το καταναλωτικό κοινό πως στα καταστήματα τηρούνται όλα τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης και πραγματοποιούνται οι αγορές με ασφάλεια». Με αυτό τον τρόπο ο τζίρος, που αυτή την στιγμή είναι και η βασική χρηματοδότηση ενός καταστήματος θα ανέβει προοδευτικά, σημείωσε.

Στο ίδιο πλαίσιο ανέδειξε την ανάγκη προώθησης προγραμμάτων που θα ενισχύουν την απασχόληση, με διττό σκοπό: από τη μία την αντιμετώπιση συσσωρευμένων υποχρεώσεων και από την άλλη την τόνωση του καταναλωτικού πορτοφολιού. «Η αγορά θέλει ψυχολογία αλλά χρειάζεται και χρηματοδοτική ενίσχυση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στην ερώτηση των δημοσιογράφων του Real fm για μια πρώτη εκτίμηση για το έργο ανάπλασης που έχει εξαγγείλει ο δήμος Αθηναίων, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, δήλωσε πως τέτοιες ενέργειες βοηθούν να αλλάξει το πρόσωπο της Αθήνας «και από πέρασμα να γίνει προορισμός». «Συνδυαστικά με τα Open Malls, το μεγάλο έργο της ΕΣΕΕ που αφορά βέβαια όλη την Ελλάδα, τέτοιου είδους έργα μπορούν να απογειώσουν τις αγορές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρανίκας.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.