Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με εκπροσώπους της εστίασης του Δήμου Πέλλας συνομίλησε ο Σταμενίτης


Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης του Δήμου Πέλλας πραγματοποίησε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης, με αντικείμενο συζήτησης τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για το χώρο της εστίασης αλλά και τα αιτήματα του Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Βουλευτής έγινε αποδέκτης της ανησυχίας που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στις τάξεις των καταστηματαρχών, καθώς τα νέα δεδομένα, με τα οποία καλούνται να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία, δημιουργούν πρακτικά ζητήματα που χρήζουν επίλυσης μέχρι την ημερομηνία του ανοίγματος των καταστημάτων. Στα πλαίσια αυτά οι εκπρόσωποι του Συλλόγου κατέθεσαν στο Βουλευτή μια λίστα αιτημάτων, η υλοποίηση των οποίων θα βοηθήσει στην επαννεκίνηση του κλάδου και στο περιορισμό των απωλειών.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής αναγνώρισε ότι ο χώρος της εστίασης, βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από την εφαρμογή των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊου. Τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση έχει στηρίξει έμπρακτα τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με μια σειρά από μέτρα όπως: η αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών και των φορολογικών υποχρεώσεων, η επιδότηση της αναστολής των συμβάσεων των εργαζομένων, η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις, η επιστρεπτέα προκαταβολή, η επιδότηση των τόκων των επιχειρηματικών δανείων, η καταβολή του 60% του μηναίου μισθώματος του επαγγελματικού ακινήτου και άλλα.

Πρόσθεσε ακόμα, ότι το δεύτερο κύμα των μέτρων που έρχονται από την κυβέρνηση θα αφορά τη στήριξη της εστίασης για το στάδιο της επανόδου, με πιθανή μείωση του Φ.Π.Α. και αύξηση του χώρου των τραπεζοκαθισμάτων, ενώ θα προστεθούν και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, όπως η δανειοδότηση με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Η κυβέρνηση, σύμφωνα με το Βουλευτή, επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης του κλάδου της εστίασης, ο οποίος συμβάλλει πάνω από 3% στο ΑΕΠ, προκειμένου να περιοριστούν οι απώλειες στο μικρότερο δυνατό ποσοστό και να μην έχουμε φαινόμενα κλεισίματος επιχειρήσεων.

Ζήτησε μάλιστα από τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εστίασης του Δήμου Πέλλας να βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία, καθώς όπως σημείωσε, με το άνοιγμα των καταστημάτων, ενδεχομένως, να εμφανιστούν ζητήματα, για τα οποία θα πρέπει άμεσα να ενημερώνεται η κεντρική διοίκηση και οι ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων ώστε αυτά γρήγορα να αντιμετωπίζονται.

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

3 σχόλια:

 1. Ξεπεράσες και τον Γιανη στην παπαρολογια , λες και απευθύνεσαι σε βλάκες ,με ποιούς εκπροσώπους ; δεν έχουν όνομα ,δεν έχουν φάτσα.Είχε κανένα νόημα αυτη η ανακοίνωση; δεν προσθέτεις τίποτες το καινούργιο. Τώρα έχουμε και κεντρική διοίκηση και για την λίστα αιτημάτων κουβέντα. Μόνο αερολογίες για μία ανακοίνωση.Θυμωνω πολύ όταν θεωρούν τον εαυτός τους ξύπνιο και μας χαζούς.Οταν ενημερώνετε αυτό που λέτε να έχει νόημα,ειλικρίνεια σοβαρότητα και κυρίως λύσεις ,ας μου πει κάποιος τι από όλα αυτά έχει αυτή η ανακοίνωση; Πώς να μην σαλτάρεις.Αν είναι δυνατόν ,τι σόι τηλεδιάσκεψη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μείωση ΦΠΑ στο 11%... τον ενημέρωσε κανείς ότι ελάχιστοι από εμάς κόβουν και καμιά απόδειξη έτσι ενδεικτικά, διότι αλλιώς δεν επιβιώνεις; Η ασχετοσύνη σε όλο της το μεγαλείο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σήμερα με 24% κόβουν 10 αποδείξεις την ημέρα.Αυριο με 13% θα κόβουν πάλι 10.Χαμενος; Το κράτος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.