Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μοντέρνες και πρακτικές πινελιές για κάθε κουζίνα


Η ανακαίνιση της κουζίνας είναι ίσως από τις σημαντικότερες αλλαγές και βελτιώσεις που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας. Είναι ένας χώρος που ταλαιπωρείται πολύ και γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται συχνό έλεγχο και επιδιορθώσεις.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές αλλαγές που θα κάνουν τον χώρο σας πιο μοντέρνο, αλλά και χρηστικό:

- Σκεφτείτε να καλύψετε τον τοίχο πίσω από την κουζίνα σας
Εκτός από την προστασία της κουζίνας από πιτσιλιές και διαρροές, η επένδυση αυτού του σημείο, κάνει την κουζίνας μας περισσότερο εντυπωσιακή και στιλάτη. Από τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά έως τις μεγάλες πλάκες από μάρμαρο, το χρώμα, το υλικό και το μοτίβο του μπορούν να φέρουν μια σύγχρονη αίσθηση σε μια παραδοσιακή ή μεταβατική κουζίνα.

- Αντικαταστήστε τα υλικά
Εάν έχετε βαρεθεί τα ντουλάπια της κουζίνας σας, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τα παλιές λαβές, τα πόμολα και τα χερούλια με πιο μοντέρνα κομμάτια που ανανεώνουν ολόκληρη την εμφάνιση. Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε διάφορα σχέδια, στυλ και χρώματα και να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν στο δικό σας γούστο και φυσικά στις ανάγκες σας.

- Προσέξτε τον φωτισμό.
Ο φωτισμός σε μια κουζίνα είναι το Α και Ω. Πώς θα μπορούσατε να προετοιμάσετε σωστά το φαγητό για εσάς και την οικογένειά σας, αν δεν είχατε επαρκή φωτισμό. Επιλέξτε λοιπόν δυνατά φώτα, αλλά ενισχύστε τον χώρο σας ακόμα και με κρυφό φωτισμό που μπορείτε να χρησιμοποιείτε κατά τις βραδινές ώρες και όταν δεν χρειάζεστε δυνατό φως.

- Διπλασιάστε τον χώρο στο νεροχύτη
Εάν έχετε τετράγωνο μονό νεροχύτη, σκεφτείτε να εγκαταστήσετε ένα δεύτερο νεροχύτη για να ενισχύσετε τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα της κουζίνας σας. Ο επιπλέον νεροχύτης επιτρέπει περισσότερα χέρια βοηθείας κατά την προετοιμασία ενός μεγάλου γεύματος και μεγαλύτερη ευελιξία στην καθημερινή χρήση. 

- Χρωματίστε τα ντουλάπια
Όταν εργάζεστε με συγκεκριμένο προϋπολογισμό, οι επιλογές σας ενδέχεται να είναι περιορισμένες. Ένας τρόπος χαμηλού κόστους για να αλλάξετε την κουζίνα σας, ωστόσο, είναι να δώσετε στα ντουλάπια ένα νέο χρώμα. Μια καλή και μοντέρνα ιδέα είναι πάντα το λευκό χρώμα. Φυσικά, είναι σημαντικό πρώτα να βεβαιωθείτε ότι τα ήδη υπάρχοντα ντουλάπια της κουζίνας σας είναι κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν. Εάν είναι χαλασμένα και δεν μπορούν να επιδιορθωθούν, τότε πρέπει οπωσδήποτε να τα αντικαταστήσετε με καινούρια.

- Φέρτε φυσικό φως στον χώρο
Όπως αναφέραμε, το φως στην κουζίνα είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί μας βοηθάει στην προετοιμασία των γευμάτων. Ακόμα καλύτερα είναι να φέρετε μέσα στην κουζίνα σας φυσικό φως. Γι αυτό λοιπόν, φροντίστε να μην παρεμποδίζει τίποτε το φυσικό φως που μπαίνει στην κουζίνα σας.
Με αυτές τις μικρές αλλαγές στον χώρο της κουζίνας μπορείτε να πετύχετε και να δημιουργήσετε έναν μοντέρνο χώρο που ταυτόχρονα θα σας προσφέρει και πολλές πρακτικές ευκολίες κατά τη χρήση του.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.