Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημ. Συμβούλιο Πέλλας: Συντεταγμένα η διεκδίκηση επανένταξης των Γιαννιτσών στο δίκτυο Φυσικού Αερίου



Η συντεταγμένη διεκδίκηση επανένταξης των Γιαννιτσών στο δίκτυο παροχής Φυσικού Αερίου, αποφασίστηκε στην χθεσινή, δια τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας. 
Το θέμα τέθηκε εκτός Ημερήσιας Διάταξης από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Στάμκο, με αφορμή την πρόσφατη εξέλιξη, σύμφωνα με την οποία τα Γιαννιτσά τίθενται εκτός σχεδίου για την παροχή φυσικού αερίου μαζί με την Βέροια και πόλεις της Πελοποννήσου. 
Μετά την ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος για το σοβαρό αυτό θέμα, ακολούθησε διάλογος με τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας και τελικά αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Δημάρχου Πέλλας, των επικεφαλής των παρατάξεων και κάποιων εκπροσώπων φορέων της πόλης των Γιαννιτσών με τους τέσσερις βουλευτές του νομού αλλά και με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, προκειμένου να διεκδικηθεί ενιαία και συντεταγμένα η ανατροπή της δυσάρεστης εξέλιξης για την περιοχή. Θα μπορούσαν στη συνάντηση αυτή να παραβρεθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και περισσότεροι εκπρόσωποι φορέων, αλλά, ως γνωστόν, υπάρχει αριθμητικός περιορισμός στις συναθροίσεις ατόμων, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 
Υπενθυμίζουμε ότι παρά τις προσπάθειες τόσο σε τοπικό, όσο και βουλευτικό επίπεδο η ΡΑΕ αποφάσισε την απένταξη των Γιαννιτσών και της Βέροιας από το πρόγραμμα. Η ΡΑΕ μετά την υποβολή του νέου 5ετούς προγράμματος από την ΔΕΔΑ και την υποβολή χρονοδιαγράμματος απένταξε τα Γιαννιτσά, την Βέροια και όλη την Πελοπόννησο από το πρόγραμμα φυσικού αερίου.
Να σημειωθεί ότι τα Γιαννιτσά ήταν ενταγμένα στις 6 πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας για τις οποίες είχε εξασφαλιστεί το σύνολο της χρηματοδότησης για την διανομή φυσικού αερίου (ένταξη στα ΕΣΠΑ, χρηματοδότηση τμήματος της επένδυσης από την Περιφέρεια και ίδια συμμετοχή της ΔΕΔΑ).






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.