Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Νομών Ημαθίας – Πέλλας


Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Νομών Ημαθίας – Πέλλας τονίζει την ανάγκη εφαρμογής μέτρων προστασίας στους χώρους και ζητά λύση στα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου.

Η σχετική ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Με την έναρξη της πανδημίας και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, το Συνδικάτο μας απαίτησε να εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, έκανε παρεμβάσεις, συμμετείχε με δεκάδες άλλα σωματεία στην πανελλαδική μέρα δράσης των συνδικάτων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, της ζωής και της υγείας των εργαζομένων.

Επιδίωξη του μεγάλου κεφαλαίου, της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων τους είναι τα «έκτακτα αντεργατικά μέτρα» που πάρθηκαν να νομιμοποιηθούν. Μάλιστα το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση της ΝΔ θα φέρει 26 νέα αντιλαϊκά – αντεργατικά νομοσχέδια βγαλμένα απευθείας από τα συρτάρια του ΣΕΒ ενισχύοντας ακόμα πιο πολύ το αντεργατικό οπλοστάσιο για το οποίο φρόντισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.

Με την έναρξη της νέας περιόδου εμείς θα συνεχίσουμε τη δράση με όλες μας τις δυνάμεις, να αναδεικνύονται όλα τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου.

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο και με την έναρξη της νέας περιόδου.

«Απαιτούμε:
• Να ενταθούν οι έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ και το ΣΕΠΕ σε όλους τους χώρους εργασίας και στους δυο νομούς.
• Μόνιμη παρουσία γιατρού εργασίας στις επιχειρήσεις του κλάδου μας.
• Παροχή όλων των απαραίτητων μέσων προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους ....
με ευθύνη των εργοδοτών.
• Να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των εργαζομένων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
• Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας πενθήμερο – οχτάωρο, να μπουν κλιματιστικά σε όλους τους χώρους δουλειάς.
• Σε πόλεις και χωριά που υπάρχουν συγκεντρωμένες επιχειρήσεις οι μονάδες υγείας να είναι στελεχωμένες με ικανό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση εργατικών ατυχημάτων.
Δυναμώνουμε την οργάνωση, τον αγώνα μας.
Μαζικοποιούμε το Συνδικάτο μας.
Βάζουμε τις ανάγκες μας μπροστά στις διεκδικήσεις μας.»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.