Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος του βιολογικού της Γουμένισσας


Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος στην Γουμένισσα  για την κατασκευή του έργου:                          «ΣΥΛΛΕΚΤΗΡΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ»  
Ένας ακόμη βιολογικός καθαρισμός με την μέθοδο των υδροχαρών φυτών  θα προστεθεί  στους δύο ( Ευρωπού - 2003 , Τούμπας - 2013) που ήδη λειτουργούν   στον δήμο Παιονίας. Οι βιολογικοί καθαρισμοί αυτού του τύπου ενδείκνυται για χωριά και μικρές πόλεις όπως η Γουμένισσα , είναι φιλικοί προς το περιβάλλον και έχουν πολύ μικρότερο κόστος λειτουργίας σε σχέση με τους συμβατικούς που χρησιμοποιούν χημικά ,όπως ο βιολογικός  που εξυπηρετεί το  Πολύκαστρο και την Αξιούπολη.
Ο βιολογικός της Γουμένισσας εντάχθηκε το 2011  από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παιονίας στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο ΕΠΠΕΡΑΑ, δημοπρατήθηκε και ανατέθηκε η Οριστική μελέτη του έργου. 
Το 2016  υποβλήθηκε η κατασκευή του έργου στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας. Κεντρικής Μακεδονίας και όταν ολοκληρώθηκαν  οι εγκρίσεις     και η αγορά των αγροτεμαχίων   δημοπρατήθηκε   τον Απρίλιο του 2019.
Στις 21 Οκτωβρίου 2019 υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου                    μεταξύ του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη του προέδρου της ΔΕΥΑΠ Χρήστου Καραθόδωρου και του  αντιπροέδρου της αναδόχου εταιρείας «Θαλής  Περιβαλλοντικές  Υπηρεσίες ΑΕ»   Γεωργίου Παπαζήση.  
Με την εγκατάσταση του εργολάβου έκλεισε ένας κύκλος ενεργειών τριών διαφορετικών διοικήσεων και ξεκινά η κατασκευή του  μεγαλύτερου και σπουδαιότερου  έργου που  έγινε μέχρι τώρα  στη Γουμένισσα,  το οποίο θα  ενισχύσει το brand name των τοπικών προϊόντων που παράγονται στο Πάϊκο και θα  βελτιώσει την οικολογία στην ευρύτερη περιοχή.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.