Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Πολύκαστρο: Όχι στην ισλαμοποίηση της Παιονίας (Βίντεο)


Δεν θέλουμε τη μόνιμη εγκατάστασή τους. Και να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας δίπλα σε οικισμό με 2500 μετανάστες μουσουλμάνους. Αύριο θα ζητήσουν τζαμί και μεθαύριο ίσως εκλέξουν δήμαρχο. Απαιτούμε εφαρμογή του πλαφόν του 1% ανά δήμο. Στήριξη στην προσφυγή  του Δήμου Παιονίας στη δικαιοσύνη. 

Όταν σε μια περιοχή με επιβαρυμένο ιστορικό λόγω της Ειδομένης και μιας δομής που έφτασε να φιλοξενεί κοντά 5000 πρόσφυγες, υπόσχεσαι να καταργήσεις τη δομή και να απομακρύνεις τους μετανάστες, αντ’ αυτού συνεχίζεις ως Πολιτεία και να τη διατηρείς και να παραβιάζεις συστηματικά και κατάφωρα την ισοκατανομή του 1% που υποσχέθηκες τότε μόνο υπερβολικό δεν είναι να επικρατεί κλίμα φοβίας και να διατυπώνονται επιχειρήματα που έχουν ως κεντρικό μόνο: Όχι στην ισλαμοποίηση της Παιονίας.

Αυτό ήταν και το κεντρικό νόημα της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που οργάνωσε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία του Πολυκάστρου η Κίνηση Πολιτών της περιοχής, τόσο στην πρόσκληση-κάλεσμα που είχε απευθύνει, όσο και στην κεντρική ομιλία του εκπροσώπου της κίνησης Μιχάλη Τσερνικούδη.

Ήταν μια συγκέντρωση μεγάλη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, με πάνω από 800 πολίτες να συρρέουν στην πλατεία  χωρίς ακραία συνθήματα -μάλλον χωρίς καν συνθήματα- όπου ο ομιλητής εστίασε στην γενικευμένη ανησυχία, αν όχι φόβο πολλών κατοίκων, ότι με όσα εξελίσσονται στη δομή Νέας Καβάλας προετοιμάζεται η μόνιμη εγκατάσταση των μεταναστών και οι ίδιοι θα υποχρεωθούν να ζήσουν δίπλα και μαζί με 2500 μουσουλμάνους, οι οποίοι αύριο θα απαιτήσουν τζαμί και μεθαύριο ίσως εκλέξουν και δήμαρχο.

Και είναι αυτό ένα μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους που δεν το θέλουν. Θέλουν να εφαρμοστεί ισοκατανομή των προσφύγων και να ισχύσει το πλαφόν που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός όχι ανά περιφέρεια, αλλά ανά δήμο.

Τους συγκεντρωμένους και διαμαρτυρόμενους πολίτες χαιρέτισε ο Δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης, ο οποίος όταν κλήθηκε από τον κεντρικό ομιλητή, πέραν του χαιρετισμού περιέγραψε ένα σύντομο ιστορικό της παρουσίας των μεταναστών στη δομή Νέας Καβάλας, στις τελευταίες εξελίξεις οι οποίες όχι μόνο δεν είχαν τη συναίνεση της δημοτικής αρχής, αλλά υπήρξε και έλλειμμα ενημέρωσης, καταλήγοντας με την αναλυτική ενημέρωση των πολιτών, σε όσα σχετίζονται με την ειλημμένη απόφαση της δημοτικής αρχής να προσφύγει δικαστικά αιτούμενη την εφαρμογή του πλαφόν του 1% για την Παιονία.

Σημειώνουμε ότι η ανακοίνωση Σιωνίδη έγινε δεκτή με ικανοποίηση από τους πολίτες, των οποίων τη στήριξη θα έχει. Αλλά και οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες θα έχουν τη στήριξη του δήμου, αν χρειαστεί.

Δήμαρχε εμείς θα είμαστε μαζί σου. Αν χρειαστεί να κατεβούμε και να κλείσουμε τους δρόμους θα είναι μαζί μας ο δήμος με τα μηχανήματά του; Ρώτησε τον κ. Σιωνίδη ο κεντρικός ομιλητής.
Θα είμαστε μαζί σας, απάντησε ο κ. Σιωνίδης.
Μακάρι να μην χρειαστεί. Αυτό κατά  βάθος θέλουν και πολίτες και δημοτική αρχή. Αλλά αν χρειαστεί είναι έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους. Αυτό διαδήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου. Κι όποιος έχει αυτιά ακούει. Αλλιώς θα τους βρει όλους μαζί απέναντί του.

Πηγή: eidisis.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί τόση αγάπη για τους λαθροεισβολεις από το ελληνικό κράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί τα χοντρα Πάρη χοντρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΟΧΙ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΟΛΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΙ.

    ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝΕ ΣΕ ΛΕΣΒΟ, ΧΙΟ, ΣΑΜΟ, ΚΑΛΥΜΝΟ, ΛΕΡΟ ΚΩ Κ.Λ.Π, ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΤΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ.
    ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ, ΤΡΕΧΑΝΕ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΪΣΟΥΝ, Κ.Λ.Π Κ.Λ.Π.
    ΞΥΠΝΗΣΑΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑΤΕ, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΛΟΙ, ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ;
    ΑΡΓΑ, ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.
    Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΤΕ, ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΚΙΑΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ,ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ,ΕΛΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ ΘΑ ΣΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΑ ΟΛΑ,ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ,ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.