Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Συνάντηση με τον υπό σύσταση Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης του Δήμου Πέλλας



Κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή για τα αιτήματα του κλάδου 

Η βουλευτής Πέλλας κ. Θεοδώρα Τζάκρη συναντήθηκε την Κυριακή 17 Μαΐου με το προσωρινό ΔΣ του, υπό σύσταση, Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης του Δήμου Πέλλας, τα καταστήματα των οποίων έκλεισαν σε μια νύχτα με απόφαση της Κυβέρνησης ως μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού. Αν και τα καταστήματα εστίασης πρόκειται να ξανανοίξουν στις 25 Μαΐου, οι κανόνες του ανοίγματος που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση (ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων μόνο σε εξωτερικούς χώρους με τήρηση αποστάσεων κλπ) δημιουργούν τεράστια προβλήματα, με αποτέλεσμα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό καταστημάτων εστίασης να παραμείνουν κλειστά. 
Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης του Δήμου Πέλλας έθεσαν στην κυρία Τζάκρη αιτήματα, όπως η δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και σε εσωτερικούς και ημιυπαίθριους χώρους, πάντα με την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, η απαλλαγή τους από τα τέλη των τραπεζοκαθισμάτων και από τα Δημοτικά Τέλη μέχρι το τέλος του χρόνου, η επανεξέταση του φόρου της τάξεως του 0,5 % για τα καταστήματα εστίασης και του 5% για τα νυκτερινά κέντρα κτλ. 

Τα αιτήματα αυτά φέρνει στη Βουλή η κυρία Τζάκρη με την Ερώτηση που ακολουθεί, την οποία συνυπογράφουν ακόμα 25 βουλευτές του ΣΎΡΙΖΑ. 

Το ακριβές κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.