Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προσοχή: Εξαπάτηση με ψεύτικο και "επικίνδυνο" email δήθεν από την Εθνική Τράπεζα!


Απόπειρα εξαπάτησης πολιτών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες.
Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι μου έστειλαν ένα email  “δήθεν” από την Εθνική Τράπεζα και συγκεκριμένα από (υπαρκτό) υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης, με θέμα "ειδοποίηση πληρωμής" και με ενημέρωσαν ότι κατατέθηκε στον τραπεζικό μου λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 11.735 ευρώ, "κατόπιν αιτήματος του πελάτη μου", ζητώντας, μέσα από συνημμένο αρχείο, την αντίστοιχη επιβεβαίωση. Μάλιστα στο email αναφέρεται και -προφανώς ψεύτικο- ονοματεπώνυμο τραπεζικού στελέχους (που συνοδεύεται με αριθμούς τηλεφώνων) που έστειλε το μήνυμα.
Το email παρέχει ελάχιστες πληροφορίες για το είδος του και δεν περιέχει καμία προσωπική πληροφόρηση, δηλαδή δεν αναφέρεται πουθενά το όνομα ή το επίθετο του παραλήπτη.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν γιατί το παραπάνω email είναι «καραμπινάτη» απόπειρα εξαπάτησης και σε όποιον αποσταλεί πρέπει αμέσως να διαγραφεί και -φυσικά- να μην απαντηθεί! 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το eimail, το οποίο έχει αποσταλεί και σε άλλους πολίτες από την περιοχή μας, περιέχει κάποιον ιό και μπλοκάρει όλα τα αρχεία, τα οποία για να τα ξεμπλοκάρουν οι επιτήδειοι ζητούν χρήματα. Το κείμενο -απάτη που στέλνουν οι δράστες είναι καταφανώς ψευδεπίγραφο και απατηλό και παρακαλούνται οι πολίτες που τυχόν το εντοπίσουν στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο να το διαγράφουν αμέσως.
Οι χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρέπει επίσης να έχουν σοβαρά υπ΄ όψιν τους ότι πρέπει να διαθέτουν στον υπολογιστή τους γνήσιο και ενημερωμένο αντιικό πρόγραμμα (antivirus).

Δημ. Μπουλ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.