Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνταγή: Το πιο νόστιμο σουφλέ ever - Σουφλέ με αλλαντικά & πατάτα! (βίντεο)


Υλικά
1-2 πατάτες(450 γρ)
400 γρ χοιρινή ωμοπλάτη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
350 γρ ψωμάκια του τοστ
Ρίγανη
350 γρ γκούντα
350 γρ μοτσαρέλα
600 γρ γάλα
3 μεσαία αυγά
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει
25χ30 ταψάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή καθαρίζοντας 1-2 πατάτες 450 γρ και τις περνάμε από τον ρεντέ για να κοπούν σε λεπτές ροδέλες .Έπειτα τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και τις αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε σε τετραγωνάκια 400 γρ χοιρινή ωμοπλάτη. Αφού την κόψουμε σε ένα τηγάνι πάνω στην φωτιά την μαγειρεύουμε για περίπου 2-3 λεπτά. Έπειτα βάζουμε τα κομματάκια της χοιρινής ωμοπλάτης σε ένα μπολάκι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Συνεχίζουμε και αφού στραγγίξουμε τις πατάτες τις σωτάρουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο ελαιόλαδο και τις μαγειρεύουμε σε μετρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι.Μόλις τις μαγειρέψουμε τις βάζουμε σε ένα μπολ. Παίρνουμε ένα ταψάκι 25χ30 και στρώνουμε στον πάτο ψωμάκια του τοστ.Συνεχίζουμε βάζοντας τις ροδέλες από τις πατάτες που μαγειρέψαμε. Προσθέτουμε αλάτι και ρίγανη στις πατάτες.Στην συνέχεια ρίχνουμε τα κασέρια(γκούντα και μοτσαρέλα ή οποιοδήποτε άλλο κασέρι λιώνει).Προσθέτουμε και τα κομματάκια της χοιρινής ωμοπλάτης. Συνεχίζουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία και για την δεύτερη στρώση(υπολογίζουμε τα μισά υλικά =κασέρια ,πατάτες ,χοιρινή ωμοπλάτη για την πρώτη στρώση και τα άλλα μισά για την δεύτερη στρώση).Μόλις ολοκληρώσουμε και την δεύτερη στρώση ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα μαζί με τα αυγά και το αλεύρι που φουσκώνει και περιλούζουμε καλά όλο το ταψάκι .Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40 λεπτά στους 190 c και στην συνέχεια αφού το σκεπάσουμε συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά στην ίδια θερμοκρασία. Το σουφλέ μας είναι έτοιμο τόσο νόστιμο και εύκολο που είναι μια υπέροχη πρόταση για ένα τραπέζι μεσημεριανό, βραδινό ή όπου αλλού εσείς θέλετε!!!Καλή σας επιτυχία

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.