Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκλήρωσε τον 20ο ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας ο 73χρονος ποδηλάτης Γ. Ουζουνίδης από την Κρ. Βρύση



Τoν προσωπικό του 20ο ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας ολοκλήρωσε χθες το απόγευμα ο 73χρονος συντοπίτης μας Γιάννης Ουζουνίδης, από την Κρύα Βρύση. 
Ο διακεκριμένος -και καταγεγραμμένος 3 φορές στο βιβλίο Γκίνες- ποδηλάτης πραγματοποίησε το 20ο προσωπικό γύρο της ηπειρωτικής Ελλάδας από την Τρίτη 19 Μαΐου, με αφετηρία την Κρύα Βρύση του δήμου Πέλλας, μέχρι χθες Τρίτη 2 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, όπου αφίχθη στην πόλη του, στο πλαίσιο μιας διαδρομής … συνολικά 2.600 χλμ.!
Αυτή τη φορά ο ποδηλατικός γύρος τον ταλαιπώρησε γιατί μια τροφική δηλητηρίαση δυσκόλεψε πολύ τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τον πραγματοποίησε, με αποτέλεσμα να «συντομεύσει» την διαδρομή κατά 400 χλμ περίπου. «Δεν ήθελα να πάω σε κάποιο νοσοκομείο γιατί φοβόμουνα ότι θα διακόψω την ποδηλατική διαδρομή μου και αυτό δεν το ήθελα με κανένα τρόπο», επισημαίνει στην εφημερίδα μας ο κ. Ουζουνίδης, ο οποίος επίλεξε να διακινδυνέψει την υγεία του προκειμένου να ολοκληρώσει το εγχείρημά του.
Αυτό μάλιστα έχει ως αποτέλεσμα ο 20ς προσωπικός του ποδηλατικός γύρος της Ελλάδας να είναι και ο τελευταίος, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο 73χρονος Κρυοβρυσιώτης, εδώ και 40 χρόνια περίπου γυρίζει όλη την Ελλάδα με το ποδήλατό του, αφιερώνοντας κάθε φορά τη διαδρομή σε κάποιον συγκεκριμένο σκοπό.  Φέτος, τον 20ο ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας τον αφιέρωσε στην Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων, για αυτό άλλωστε η εκκίνηση της ποδηλατοδρομίας του έγινε στις 19 Μαϊου, αλλά παράλληλα τον αφιέρωσε και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας για τον αγώνα που έκανε και συνεχίζει να κάνει προσφέροντας τις υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας στην δύσκολη συγκυρία που βρισκόμαστε με την πανδημία. 
Τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες
Ο Γιάννης Ουζουνίδης έχει καταγραφεί τρεις φορές στο βιβλίο Γκίνες, το 1986 για τον πρώτο γύρο της Ελλάδος με ποδήλατο, το 1987 για το γύρο της Ευρώπης (έκανε 8.500 χλμ.) και το 1994 πάλι για το γύρο της Ελλάδας, αυτήν τη φορά με διαδρομή 900 χιλιομέτρων επιπλέον από τον πρώτο, ήτοι 4.200 χλμ. σε 16 ημέρες. 
Ο δεύτερος γύρος της χώρας ήταν ιδιαίτερα επίπονος για τον 47χρονο τότε ποδηλάτη, ο οποίος έπρεπε να κάνει πετάλι καθημερινά για περισσότερα από 250 χιλιόμετρα. Ακολούθησαν άλλοι δώδεκα γύροι της Ελλάδος, με τελευταίο αυτόν που έγινε τον περσινό Μάιο. Ο ποδηλάτης διανυκτερεύει με το αντίσκηνο στην ύπαιθρο και κάποιες νύχτες μένει σε ξενοδοχείο για λόγους ατομικής υγιεινής. Κουβαλά βάρος 40 κιλών (σκηνή, υπνόσακο, τρόφιμα). Τις προηγούμενες χρονιές κατανάλωνε 30 γραμ. αλάτι ημερησίως για να μην υποστεί αφαλάτωση, ενώ στον 15ο γύρο δεν πήρε αλάτι, αλλά «τρεφόταν κυρίως με φρούτα, μπανάνες, μήλα πορτοκάλια και με μπισκότα, γεμιστά και πτι μπερ. Για πρώτη φορά δεν πήρε αλάτι, ενώ στον προηγούμενο γύρο είχε καταναλώσει συνολικά 400 γραμμάρια. 
Δ.Μπ.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.