Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επανέρχεται η ενημέρωση για τον Κορωνοϊό: 97 νέα κρούσματα - Συνολικά 182 οι νεκροί στη χώρα μας


Ανησυχία φαίνεται πως επικρατεί στις υγειονομικές Αρχές για τα διάσπαρτα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, ακόμη και σε περιοχές της περιφέρειας που μέχρι τώρα ήταν "καθαρές, αλλά και για τις εικόνες χαλάρωσης στην εφαρμογή των μέτρων.

Δεν θα πρέπει να θεωρείται τυχαίο, εξάλλου, ότι από σήμερα επανέρχεται η καθημερινή γραπτή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για τις εξελίξεις με την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται πως αντικατοπτρίζει την πρόθεση των Αρχών να “υπενθυμίσουν” σε όλους ότι η πανδημία δεν έχει περάσει και θα πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και εγρήγορση, τηρώντας τους κανόνες και τα μέτρα που βρίσκονται ακόμη σε εφαρμογή.

Η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 97 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου). Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό, και τα 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Ε λογικο νέα κρούσματα, δε είδατε τον συνωστισμό στην εκδήλωση στον Πειραιά για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, καμία απόσταση, κανένα μέτρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ελενχουν αυτούς που μπαίνουν Ελλαδα και να μην ανοίξουν τα σύνορα,και να κλείσουν όλες τις δομές περιφέρονται οπου και όπως θελουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να κάνουν σωστά την δουλειά τους οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, στην εδεσσα με εξαιρέσεις 2,3 μέρες σε κανένα μαγαζί- σουπερ μαρκετ δεν φοράνε μασκα σε κανενα κομμωτήριο και σε κανενα καφέ.στα λεωφορεία μονο και αν ο οδηγος.Αν έριχναν κάνα πρόστιμο θα ήταν αλλιώς αλλά εδώ αετο πετανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα οι ίδιοι οι μηχανισμοί είναι για γέλια δεν τους είδες;
      Γιατί να ρίξουν πρόστιμα,
      Φασκουν κι αντιφασκουν, όταν ο πολίτης βλέπει τους κυβερνητικούς χαλαρούς και άνετους χωρίς μάσκες κι αποστάσεις τι περιμένεις;
      Φταίει ο κόσμος μετά.

      Διαγραφή
  4. Στα αεροπλάνα γίνεται χαμός δεν κοιτάνε δεν ελέγχουν τίποτε και στα αεροδρόμια ένα μπάχαλο.Επεστρεψα πρόσφατα το είδα με τα μάτια μου.
    Βοήθειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ, ΠΟΙΟς;

      Διαγραφή
    2. Όποιος μπορεί να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση τσίρκο, την κυβέρνηση του φασκω κι αντιφασκω όπως είπε κάποιος εδώ, την σήμερα έτσι αύριο γιουβέτσι, του με λένε ριζο κι όπως θέλω τα γυρίζω, αυτούς τους επικίνδυνα ηλιθιους αγυρτες.

      Διαγραφή
    3. ΠΟΙ0: ΤΣΊΡΚΟ ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΣΥΡΙΖΑΚΙ,ΥΠΆΡΧΕΙ;ΈΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΊΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΕΞΟΥΣΊΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΒΑΡΟ ΥΠΟΥΡΓΌ ΥΓΕΊΑΣ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΊΣΑΣΤΑΝ ΤΩΡΑ,ΕΝ ΤΟΠΟ ΧΛΟΕΡΟ!

      Διαγραφή
    4. Τι λες ρε αποδομημένη σκέψη για κουνα το κεφάλι σου μπας και έρθεις στα ίσα.
      Αχρηστοι ολκής.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.