Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνία Καρασμάνη με Τζιτζικώστα για τον οδικό άξονα Χαλκηδόνας - Γιαννιτσών


Για τον χαρακτηρισμό του ως έργου εθνικής σημασίας
Να προωθηθεί ο διαδημοτικός δρόμος Καρυδιάς-Κερασιάς-Νησίου-Σαρακηνών-Κορυφής 

Επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είχε ο Γιώργος Καρασμάνης, για το μείζον ζήτημα της κατασκευής του Οδικού Άξονα Χαλκηδόνας – Γιαννιτσών – Έδεσσας, μετά την έκδοση από τις κτηματικές υπηρεσίες της Πέλλας και της Θεσσαλονίκης των εκθέσεων για τις απαλλοτριώσεις. Με τον πρώην Υπουργό να τονίζει στον Περιφερειάρχη ότι, στη συνέχεια αυτής της εξέλιξης απομένει ο χαρακτηρισμός της κατασκευής του ως έργου ¨εθνικής σημασίας¨, διαδικασία που πρέπει να περάσει και από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Άλλωστε αυτή ήταν και δέσμευση του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή – στις συναντήσεις του με τον Καρασμάνη τον Σεπτέμβρη και Δεκέμβρη – που σημαίνει ότι θα επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο, έχουν καταληκτική ημερομηνία το τέλος του 2020. Πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν ολοκληρωθούν έγκαιρα αυτές οι διαδικασίες, θα επακολουθήσουν άλλες χρονοβόρες διαδικασίες απαλλοτριώσεων (ενστάσεις, δικαστικές αποφάσεις κλπ) που θα στείλουν για ακόμη μια φορά το έργο στις καλένδες!
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συμφώνησε απόλυτα και, μάλιστα, διαβεβαίωσε τον Καρασμάνη ότι θα παρέμβει προσωπικά, προκειμένου το έργο να χαρακτηριστεί ως ¨εθνικής σημασίας¨! Υπενθυμίζεται εδώ ότι, στην τελευταία συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη, ο Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το έργο αυτό είναι ¨πρώτης προτεραιότητας¨!
Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ακόμη τον Γιώργο Καρασμάνη ότι είχε επαφή και την κοινοτική τεχνική υπηρεσία ¨Τζάσπερς¨ για το θέμα, προκειμένου να δοθεί η έγκρισή της, και το έργο να προχωρήσει με τις υπάρχουσες προδιαγραφές (τετράϊχνος με μπάρα ασφαλείας ανά κατεύθυνση), ζητώντας παράλληλα την αναγκαία χρηματοδότηση.
Τζιτζικώστας και Καρασμάνης, δεσμεύτηκαν και οι δύο, ότι εντός της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας το έργο να έχει δρομολογηθεί.

Σ’ αυτήν την προσπάθεια έχουν συστρατευτεί ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, και ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Πάρης Μπίλιας, ώστε να συντονιστούν όλες οι ενέργειες και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις.

ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΡΥΔΙΑΣ-ΚΕΡΑΣΙΑΣ-ΝΗΣΙΟΥ- ΣΑΡΑΚΗΝΩΝ-ΚΟΡΥΦΗΣ

Ο Γιώργος Καρασμάνης έθεσε ένα ακόμη μείζον θέμα για τον Νομό, αυτό του διαδημοτικού δρόμου Καρυδιάς – Κερασιάς – Νησίου – Σαρακηνών – Κορυφής, ως έργο ζωτική σημασίας για την τοπική κοινωνία, αλλά και για τη διακίνηση της αγροτικής παραγωγής και, ειδικότερα, του τοπικού κερασιού. Όπως επίσης, θα εξυπηρετήσει και τουριστικά την διασύνδεση των περίφημων Λουτρών Πόζαρ με το Χιονοδρομικό Κέντρο του Καϊμακτσαλάν.
Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, υπήρξε ιδιαίτερα θετικός και για αυτό το έργο, δεδομένου ότι έχει ήδη συνταχθεί ολοκληρωμένος φάκελος με τοπογραφικές μελέτες, υδραυλικά έργα, έργα οδοποιίας που αφορούν στην αναβάθμιση του συγκεκριμένου οδικού άξονα, ώστε να προχωρήσουν και εδώ άμεσα οι διαδικασίες για τη δημοπράτησή του.
Επισημαίνεται ότι το έργο αυτό είναι ένα μακροχρόνιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών, η πρόταση υποβλήθηκε από τους προέδρους των Κοινοτήτων, υπήρξε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας με εισήγηση του δημάρχου Δημήτρη Γιάννου και τη συναίνεση του Αντιπεριφερειάρχη. Έχει επίσης ενημερωθεί και ο δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, ο οποίος στηρίζει την όλη προσπάθεια

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Η ουσία είναι μία.Αν ο δρόμος δε ξεκινήσει μέχρι το τέλος του χρόνου δρόμος πάπαλα.Γιατί θα χρειαστεί εκ νέου επικαιροποίηση μελετών,περιβαλλοντικών μελετών κλπ. και θα χρεωθεί ως αποτυχία στη παρούσα κυβέρνηση(καλά και η προηγούμενη δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό μη γελιόμαστε).Όπως επίσης αποτυχία θα είναι ο δρόμος να κατασκευαστεί με χαρακτηριστικά μικρότερα της τετραίχνης διατομής,ο μοναδικός νομός πέριξ της Θεσσαλονίκης που δεν έχει ούτε ένα χιλιόμετρο με τετράιχνη διατομή,την ώρα που μετά τη ΠΑΘΕ-Εγνατία,έχει το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.