Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Μαζική και με επιτυχία η «Βόλτα στην πόλη με Ποδήλατο» (βίντεο)


Με επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Ποδηλατοδρομία στα Γιαννιτσά, την Τετάρτη 10 Ιουνίου, στις 6.00 το απόγευμα, σε διοργάνωση του Δήμου Πέλλας που πήρε την πρωτοβουλία αυτή στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου.
Η διαδρομή που διανύθηκε ήταν 6.000 μέτρα θυμίζοντάς μας τον αριθμό 6 στον οποίο στέλναμε sms κατά τη διάρκεια της καραντίνας. 
Τους ποδηλάτες στους οποίους συμμετείχε και ο  πρωταθλητής σε ευρωπαϊκό και πανελλαδικό επίπεδο, Γιάννης Κυριακίδης, καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος και ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Πέλλας Βασίλης Πλούγαρλης, οι οποίοι απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό, δηλώνοντας την πρόθεσή τους να  συνεχιστεί αυτή η δράση τακτικά και να γίνει θεσμός.   

Η διαδρομή που έκαναν οι συμμετέχοντες ήταν η εξής:

Πεζόδρομος (πλατεία ΕΠΟΝ) - Βενιζέλου – Ρήγα Πασχαλούδη- Αγία Παρασκευή- Ειρήνης- Κωνσταντινουπόλεως –Εθν. Αντίστασης – Δημαρχείο (στάση για νερό κ φωτογράφηση στο άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου)- Χατζηδημητρίου - πλατεία Γκόνου Γιώτα – 20 ης Οκτωβρίου- Κωνσταντινίδη -Δ.κ Μ.Παπαδοπούλου – Αγ. Γεωργίου (στάση για νερό κ φωτογράφηση στο Ρολοϊ) – Στράντζης έως τέρμα– Βενιζέλου –Πεζόδρομος (πλατεία ΕΠΟΝ).

Η εκκίνηση έγινε στις 6.00 μ.μ. και με την συνδρομή εθελοντικής ομάδας ενηλίκων, τους Φίλους ποδηλασίας Γιαννιτσών καθώς και της Oμάδας Mαραθωνίου Γιαννιτσών με ποδήλατα που θα καθοδηγούσαν τους συμμετέχοντες. Πρέπει να τονιστεί πως η ποδηλατοδρομία δεν είχε αγωνιστική μορφή και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Τροχαία Γιαννιτσών.

Στο τέλος της ποδηλατοδρομίας κληρώθηκαν 6 ποδήλατα στους συμμετέχοντες.

Στα σχολεία που συμμετείχαν σε όλες τις δράσεις του Δήμου Πέλλας για την Παγκόσμια Ημέρα του Ποδηλάτου, δόθηκε εξοπλισμός ποδηλάτων (κράνη) για να διατεθούν στους μαθητές τους με κλήρωση ή όπου κρίνουν οι εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Από την πλευρά του Δήμου Πέλλας προτείνεται η «Βόλτα στην πόλη με Ποδήλατο» να επαναληφθεί την 1η Ιουλίου και την 1η Αυγούστου, σε μια προσπάθεια καθιέρωσης αυτού του εναλλακτικού τρόπου θεώρησης της ζωής.
neopod

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.