Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πολύ μικρή η αποχή των μαθητών στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία της Πέλλας μετά την διακοπή λόγω κορωνοϊού


Πολύ μικρή είναι η αποχή των μαθητών στα Δημοτικά σχολεία και στα Νηπιαγωγεία της Π.Ε. Πέλλας που επέστρεψαν σήμερα Δευτέρα, 1η Ιουνίου, μετά από διακοπή δυόμιση μηνών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Η συμμετοχή των παιδιών που φοιτούν στα Δημοτικά και στα Νηπιαγωγεία είναι πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη. 

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, σήμερα, πρώτη ημέρα της επιστροφής των μαθητών:
- Στα Δημοτικά σχολεία της Π.Ε. Πέλλας σημειώθηκε αποχή των μαθητών σε ποσοστό 4,7%, 
- Στα Νηπιαγωγεία της Π.Ε. Πέλλας σημειώθηκε αποχή της τάξης του 13,1%.

Σε ότι αφορά στους εκπαιδευτικούς: 
- Η αποχή των δασκάλων από τα σχολεία της Π.Ε. Πέλλας (ευπαθείς ομάδες, ευπαθείς και ηλικιωμένοι στην οικογένεια κ.λ.π.) έφθασε στο 4,2%
- Η αποχή των Νηπιαγωγών από τα Νηπιαγωγεία της Π.Ε. Πέλλας (για τους ίδιους λόγους) είναι στο 6,8%.

Όπως μας δήλωσε ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, Νίκος Τσαλικίδης, "σήμερα, από το πρωί που χτύπησε το κουδούνι, κύλησαν όλα ομαλά, δεν σημειώθηκε κανένα ιδιαίτερο συμβάν, καθώς ήταν όλα έτοιμα και οι μαθητές επέστρεψαν με ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον, έχοντας φροντίσει από την πλευρά μας για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής για την αποφυγή του συγχρωτισμού."

Υπενθυμίζουμε ότι τα σχολεία είχαν προχωρήσει ήδη σε εκτεταμένες απολυμάνσεις στους χώρους τους, διαμορφώνοντας τις αίθουσες για τους μαθητές που είναι χωρισμένοι σε δυο ομάδες, εφόσον ο αριθμός ξεπερνά τα 15 παιδιά, ενώ οι δήμοι προμήθευσαν τα σχολεία με αντισηπτικά και άλλα μέσα ατομικής προστασίας.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.