Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινοβουλευτική παρέμβαση ΚΚΕ για τις καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον κάμπο των Γιαννιτσών και την Αλεξάνδρεια


Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις πρόσφατες καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον κάμπο των Γιαννιτσών και την Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Η ερώτηση έχει ως εξής:

Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Θέμα: Καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον Κάμπο των Γιαννιτσών και την Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Η σφοδρή χαλαζόπτωση και οι πλημμύρες από τη βροχόπτωση που έπληξαν την περιοχή στις 30 Μαΐου προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες και βαμβακοκαλλιέργειες πολλών στρεμμάτων στη περιοχή "Τζιμάκα" ("Σχινάς"), στον κάμπο των Γιαννιτσών, αλλά και σε αγροτικές περιοχές της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Οι αγροτοκτηνοτρόφοι για άλλη μια φορά καλούνται, ουσιαστικά απροστάτευτοι, να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών, καθώς τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας δεν αποτελούν προτεραιότητα, ο ΕΛΓΑ που χαρατσώνει αγρότες και κτηνοτρόφους με πολύ υψηλά ασφάλιστρα δεν τους αποζημιώνει και το σύστημα που διαθέτει για την αντιχαλαζική προστασία δεν τους προστατεύει. Επιπλέον ο Κανονισμός Κρατικών Οικονομικών ενισχύσεων (ΠΣΕΑ), λόγω των περιορισμών και ορίων που θέτει, επιφέρει διαχρονικά τον αποκλεισμό από τις αποζημιώσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των πληγέντων παραγωγών.
Επιβάλλεται άμεση, γρήγορη και δίκαιη καταγραφή με πλήρη αποζημίωση στο 100% της καταστροφής. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ προκειμένου να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή 100% από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να γίνει άμεση καταγραφή της ζημιάς και να αποζημιωθούν στο 100% της καταστροφής οι πληγέντες αγρότες - παραγωγοί της περιοχής "Τζιμάκα" ("Σχινάς"), στον κάμπο των Γιαννιτσών, αλλά και της Αλεξάνδρειας Ημαθίας.
Τι μέτρα θα λάβει για την ανάπτυξη των συστημάτων πρόληψης των καταστροφών όπως είναι τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, αντιχαλαζικής προστασίας κλπ;

Οι Βουλευτές
Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.