Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στο Α.Τ. Νάουσας διευθυντές γυμνασίων για εξηγήσεις σχετικά με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών- Επιστολή των γονέων και στον Ιωήλ


Αναστάτωση προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία της Νάουσας μετά την κλήση από την αστυνομία διευθυντών τριών Γυμνασίων της πόλης να καταθέσουν αν μετά την απόφαση του ΣΤΕ διδάσκονταν  στο σχολείο τους ο φάκελος Θρησκευτικών “Γαβρόγλου”!
Η ΕΛΜΕ επισκέφτηκε το ΑΤ Νάουσας και ζήτησε έγγραφη ενημέρωση για το ποιος έχει κάνει καταγγελία, τι αναφέρει η καταγγελία και ότι σχετικό. Ωστόσο δεν πήραν καμιά επίσημη απάντηση. Παράλληλα οι διευθυντές των σχολείων αρνήθηκαν να ανταποκριθούν στην κλήση της αστυνομίας ζητώντας να τους επιδοθεί κλήση στην οποία να αναφέρεται για ποιο πράγμα τους κατηγορούν.
Ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Αλέκος Μόσχος αναρωτιέται “τι δουλειά έχει η αστυνομία με την εκπαιδευτική διαδικασία”, καταγγέλλει την κλήση των διευθυντών των σχολείων από την αστυνομία και σημειώνει ότι αυτές οι ενέργειες ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους και καλεί το Υπουργείο να παρέμβει και να παύσει τέτοιου περιεχομένου ενέργειες.

Τι έχει συμβεί: Κατά το Φλεβάρη μια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Νάουσας έστειλε παντού την παρακάτω καταγγελία. 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Γ.Κ. Δ. ΝΑΟΥΣΑΣ       
"Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες του Δήμου Νάουσας
Σας ενημερώνουμε πως στις 20 Σεπτεμβρίου το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ), με τις υπ’ αριθμ. 660 και 926 αποφάσεις του 2018, αλλά και τις νεώτερες 1749 και 1752 του 2019 αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, έκρινε αντισυνταγματικές, αντιπαιδαγωγικές, αντιορθόδοξες  και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου  τις  υπουργικές αποφάσεις, δυνάμει των οποίων έχουν εκδοθεί τα βιβλία- φάκελοι Θρησκευτικών (πρόγραμμα Γαβρόγλου), επισημαίνοντας ότι  τα «βιβλία» συνιστούν «επέμβαση στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο των μαθητών». Κρίθηκε επίσης ότι με τα νέα πολυθρησκειακά Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών διαπράττεται αξιόποινη πράξη. 
Κατά συνέπεια και με βάση όσων ορίζει το άρθρο 25 παρ.3 του Υπαλληλικού Κώδικα,η μη συμμόρφωση και επιμονή κάθε αρμοδίου να διδαχθεί το μάθημα μέσα από τα σχολικά αυτά εγχειρίδια συνιστά πράξη άδικη, παράνομη και αξιόποινη και γεννά λόγο αποζημιώσεως για ηθική βλάβη…
Παρ’όλα αυτά και παρά τις επίμονες και πολυπληθείς επιστολές διαμαρτυρίας πολλών Συλλόγων Γονέων από όλη την επικράτεια, αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) στο Υπουργείο Παιδείας, η Υπουργός κ.Κεραμέως  εξακολουθεί να διατηρεί σε ισχύ μέχρι σήμερα τα ακυρωμένα από το ΣτΕ προγράμματα σπουδών και “βιβλία” Θρησκευτικών, παραβιάζοντας κατάφωρα το Σύνταγμα και τους διεθνείς κανόνες Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το πιο σημαντικό όμως είναι πως οι μαθητές (ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ)  συνεχίζουν να εκτίθενται στον κίνδυνο της ηθικής και πνευματικής βλάβης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ψυχισμό τους.
Λαμβάνοντας λοιπόν υπ’όψιν μας όλα τα παραπάνω, καθώς και τις έντονες  διαμαρτυρίες  πολλών Γονέων, μαθητών αλλά και καθηγητών του Δήμου μας, αποφασίσαμε τα εξής:
1) Να  αποστείλουμε επιστολή σε όλα τα σχολεία του Δήμου μας απαιτώντας την άμεση απόσυρση όλων των επίμαχων και παράνομων “βιβλίων” Θρησκευτικών και αντικατάστασή τους με έντυπο υλικό (Ορθόδοξου Χριστιανικού περιεχομένου)- όπως επιβάλει το Σύνταγμα της Ελλάδος- αλλά και την πλήρη ενημέρωση όλων των Γονέων από τους Διευθυντές και καθηγητές για το συγκεκριμένο θέμα και την απόφαση του ΣτΕ.
2) Να αποστείλουμε επιστολή διαμαρτυρίας σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς: Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Γενική Διεύθυνση παιδείας Κ.Μακεδονίας,Υπουργείο Παιδείας κ.λπ.
3) Να αποστείλουμε επιστολή στους Μητροπολίτες Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας Κ.Παντελεήμων, Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας Κ.Ιωήλ και σε όλους τους Βουλευτές του Νομού μας και να ζητήσουμε να πάρουν δημόσια θέση για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να τεθεί σε άμεση ισχύ η απόφαση του ΣτΕ από την Υπουργό παιδείας. Καλούμε όλους τους Γονείς του Δήμου μας  να είναι σε επαγρύπνηση, όχι μόνο για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο θέμα προκύψει, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά μας. Χωρίς κανένα δισταγμό και φόβο να το καταγγέλλουν με θάρρος και  παρρησία, γιατί, όπως  βλέπουμε, κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την άγνοια, αλλά πολύ περισσότερο την αδιαφορία μας, παραβαίνουν το Σύνταγμα και τους νόμους θέτοντας το μέλλον αυτής της χώρας (ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ) σε κίνδυνο.
Τέλος, θεωρούμε χρέος μας να ενημερώσουμε πως με βάση την προαναφερθείσα απόφαση του ΣτΕ, κάθε Γονέας και Κηδεμόνας έχει το έννομο δικαίωμα να προσφύγει στην δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου και να διεκδικήσει αποζημίωση για ηθική βλάβη.
Εμείς, ως “΄Ενωση Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων” του Δήμου μας, είμαστε αποφασισμένοι να παρακολουθήσουμε στενά το συγκεκριμένο θέμα και, εφόσον κριθεί απαραίτητο, θα κινήσουμε κάθε νόμιμη διαδικασία, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα και η ηθική και πνευματική ασφάλεια όλων των μαθητών κάθε σχολείου του Δήμου μας.
ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΠΡ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ".
Με τιμή
Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Νάουσας

Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Ημαθίας
Η κλήση των εκπαιδευτικών στο αστυνομικό τμήμα προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ΕΛΜΕ Ημαθίας ζητώντας με νομική υποστήριξη επίσημη ενημέρωση για το λόγο που κλήθηκαν οι διευθυντές των σχολείων στο ΑΤ Νάουσας, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Αλέκο Μόσχο ζητήθηκε και σχετική ενημέρωση από την εισαγγελία Βέροιας. Από την ενημέρωση που έγινε προέκυψε ότι όντως υπάρχει καταγγελία και βάση αυτής η εισαγγελία παρήγγειλε στο ΑΤ Νάουσας να καλέσει τους εκπαιδευτικούς ως μάρτυρες.
Ο κ. Μόσχος μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη εκτίμησε ότι αν η έρευνα δεν σταματήσει θα κληθούν και άλλοι διευθυντές και άλλων σχολικών βαθμίδων κάνοντας λόγο για κλίμα εκφοβισμού των εκπαιδευτικών, οι οποίοι όπως αναφέρει δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά τη δουλειά τους με τα βιβλία που τους στέλνει η επίσημη πολιτεία.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.