Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Πράσινο φως" από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για λαβίδες μίας χρήσης στη Θεία Κοινωνία


Την ικανοποίησή της εκφράζει η Αρχιεπισκοπή Αμερικής για την απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία δίνει στους κατά τόπους ιερείς την ελευθερία να προσφέρουν τη Θεία Κοινωνία με λαβίδες μίας χρήσης, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας του κορονοϊού. Όπως εξηγεί το ανακοινωθέν της Συνόδου, οι λαβίδες μίας χρήσης θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για αυτό τον σκοπό και θα ανήκουν στις ενορίες.

Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής υποδέχτηκε θετικά αυτή την εξέλιξη, με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο να σημειώνει ότι η απόφαση του Πατριαρχείου χαρακτηρίζεται από ποιμαντική ευαισθησία, ευθύνη και σύνεση. Μάλιστα δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι λήφθηκαν υπόψη οι ιδιαίτερες ανάγκες των πιστών στη Διασπορά.

Η απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου έρχεται εν μέσω της συνεχιζόμενης και αυξανόμενης μετάδοσης του COVID-19 στις ΗΠΑ και ουσιαστικά συνιστά δικαίωση του αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου, ο οποίος είχε σπεύσει από την αρχή της κρίσης να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη πρακτική ως ένα αποτελεσματικό μέτρο για τη προστασία των πιστών. Παρά τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί, ο Αρχιεπίσκοπος είχε διακηρύξει ότι “δεν είναι ο τρόπος που λαμβάνουμε τη Θεία Κοινωνία, αλλά είναι η Θεία Κοινωνία καθ' αυτήν που μας σώζει και μας χαρίζει αιώνια ζωή”.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Διαβάζω καλά; Βλέπω καλά; Τα εχουμε ισοπεδώσει όλα δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι περισσπτεροι πιστοι σταματησαν να κοινωνουν...ειναι νομιζω μετρο που θα φερει τον κοσμο στην Θεια Κοινωνια!! Νομιζω ειναι σωστη κινηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΙΣΧΟΣ!!!!!! Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού με λαβίδες μιάς χρήσεως;;;!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τοσες ασθενειες επρεπε να εχει γινει νωριτερα αυτο. Οπως λεει και ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος“δεν είναι ο τρόπος που λαμβάνουμε τη Θεία Κοινωνία, αλλά είναι η Θεία Κοινωνία καθ' αυτήν που μας σώζει και μας χαρίζει αιώνια ζωή”. Εμεις οι ασχετοι ξερουμε περισσοτερα απο τον Αρχιεπίσκοπο. Καποτε πρεπει η Θρησκεια μας να εκσυγχονιστει επιτελους, εχουμε μεινει πολυ πισω. Και προς Θεου η πιστη μας δεν κλονιζεται απο αυτα τα πραγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.